Lot: 1

Current Price: 2,000 TL Starting Bid: 2,000 TL Estimated: TL Losing Winning

Osmanlı Dönemi, Osmanlı Kadranlı, Osmanlı Tuğralı ve Saniyeli Kadrana Sahip, Aznavur İşçilikli Çift Kapaklı, Anahtar Kurmalı, Gümüş Kasalı, Makinası 4 Taşlı ve Osmanlıca Yazılı, Dantel Akrep ve Yelkovanlı, Kapaklarında Çok Özel Damgaları Bulunan, İyi Kondisyonda ve Çalışır Durumda, Kurma Anahtarı İle Birlikte Gümüş Cep Saati

111,75 gr. Saat Çapı: 5,2 cm.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Osmanlı Dönemi, Osmanlı Kadranlı, Osmanlı Tuğralı ve Saniyeli Kadrana Sahip, Aznavur İşçilikli Çift Kapaklı, Anahtar Kurmalı, Gümüş Kasalı, Makinası 4 Taşlı ve Osmanlıca Yazılı, Dantel Akrep ve Yelkovanlı, Kapaklarında Çok Özel Damgaları Bulunan, İyi Kondisyonda ve Çalışır Durumda, Kurma Anahtarı İle Birlikte Gümüş Cep Saati-111,75 gr.
Saat Çapı: 5,2 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Osmanlı Dönemi, Osmanlı Kadranlı, Osmanlı Tuğralı ve Saniyeli Kadrana Sahip, Aznavur İşçilikli Çift Kapaklı, Anahtar Kurmalı, Gümüş Kasalı, Makinası 4 Taşlı ve Osmanlıca Yazılı, Dantel Akrep ve Yelkovanlı, Kapaklarında Çok Özel Damgaları Bulunan, İyi Kondisyonda ve Çalışır Durumda, Kurma Anahtarı İle Birlikte Gümüş Cep Saati-111,75 gr. Saat Çapı: 5,2 cm.

    TLSold
  • Longines Marka, Nacib K. Djezvedjian & Sons Constantinople, İç Kapağı Longines Marka Damgalı ve 800 Ayar Gümüş Damgalı, Alttan Akar Saniyeli, 5 Altın 7 Gümüş Ödüllü, Makinası Longines Yazılı ve Logolu, Anahtar Kurmalı, Kapakları Aznavur İşçilikli, Çift Kapaklı, Çalışır Durumda, Kösteği ve Anahtarı İle Birlikte Gümüş Cep Saati-106,16 gr.
Saat Çapı: 5,3 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Longines Marka, Nacib K. Djezvedjian & Sons Constantinople, İç Kapağı Longines Marka Damgalı ve 800 Ayar Gümüş Damgalı, Alttan Akar Saniyeli, 5 Altın 7 Gümüş Ödüllü, Makinası Longines Yazılı ve Logolu, Anahtar Kurmalı, Kapakları Aznavur İşçilikli, Çift Kapaklı, Çalışır Durumda, Kösteği ve Anahtarı İle Birlikte Gümüş Cep Saati-106,16 gr. Saat Çapı: 5,3 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi, Osmanlı Kadranlı ve Osmanlı Armalı, Multicolor Çiçek Desenli, Anahtar Kurmalı, Kapakları Aznavur İşçilikli, Makinası Full Gravürlü, Kasa Çevresi Motifli, Çalışır Durumda, Gümüş Cep Saati-80 gr.
Saat Çapı: 5,1 cm.
Kadranin da Kilcal Atik Vardir.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Osmanlı Dönemi, Osmanlı Kadranlı ve Osmanlı Armalı, Multicolor Çiçek Desenli, Anahtar Kurmalı, Kapakları Aznavur İşçilikli, Makinası Full Gravürlü, Kasa Çevresi Motifli, Çalışır Durumda, Gümüş Cep Saati-80 gr. Saat Çapı: 5,1 cm. Kadranin da Kilcal Atik Vardir.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi, Les Brenets Marka, Kadranı Osmanlı Tuğralı ve Çiçek Motifli, Anahtar Kurmalı, Kasa ve Kapak Numaraları Tutarlı, Kasa Çevresi Motifli, Makinası Damgalı, Markalı ve Değerli Taşlı, Çalışır Durumda, Gümüş Cep Saati-103,14 gr.
Saat Çapı: 5,1 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Osmanlı Dönemi, Les Brenets Marka, Kadranı Osmanlı Tuğralı ve Çiçek Motifli, Anahtar Kurmalı, Kasa ve Kapak Numaraları Tutarlı, Kasa Çevresi Motifli, Makinası Damgalı, Markalı ve Değerli Taşlı, Çalışır Durumda, Gümüş Cep Saati-103,14 gr. Saat Çapı: 5,1 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi, Bibder Serkisof Marka, Alttan Akar Saniyeli ve Multicolor Çiçek Motifli Kadrana Sahip, K. Serkisof Constantinople Damgalı, Arkadan Kurmalı, Çift Kapaklı, Çalışır Durumda, Gümüş Cep Saati-111,95 gr.
Saat Çapı: 5,4 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Osmanlı Dönemi, Bibder Serkisof Marka, Alttan Akar Saniyeli ve Multicolor Çiçek Motifli Kadrana Sahip, K. Serkisof Constantinople Damgalı, Arkadan Kurmalı, Çift Kapaklı, Çalışır Durumda, Gümüş Cep Saati-111,95 gr. Saat Çapı: 5,4 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi, İngiltere'de Üretilmiş, Yarım Prior Tarzı Makinalı, Gümüş Kasalı, Mineli Osmanlı Devlet Armalı Kadranlı, Arkadan Kurmalı, Tek Kapaklı, Çalışır Durumda Cep Saati-Saat Çok Temiz Olup, Bakıma İhtiyacı Vardır.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Osmanlı Dönemi, İngiltere'de Üretilmiş, Yarım Prior Tarzı Makinalı, Gümüş Kasalı, Mineli Osmanlı Devlet Armalı Kadranlı, Arkadan Kurmalı, Tek Kapaklı, Çalışır Durumda Cep Saati-Saat Çok Temiz Olup, Bakıma İhtiyacı Vardır.

    TLSold
  • Dünyaca Ünlü Saat Firması Zenith Marka, Metal Kasalı, Kenar Kısımları Kalem İşçilikli, Gece ve Gündüz Numerik Kadranlı, Üstten Kurmalı, Tek Kapaklı, Dönemin Orijinal Kadife Kutusunda, Çalışır Durumda, Kösteği İle Birlikte Nadir Cep Saati-78,96 gr.
Saat Çapı: 5 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Dünyaca Ünlü Saat Firması Zenith Marka, Metal Kasalı, Kenar Kısımları Kalem İşçilikli, Gece ve Gündüz Numerik Kadranlı, Üstten Kurmalı, Tek Kapaklı, Dönemin Orijinal Kadife Kutusunda, Çalışır Durumda, Kösteği İle Birlikte Nadir Cep Saati-78,96 gr. Saat Çapı: 5 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi, Echappement Silindir Makinalı, Osmanlı Kadranlı, Gümüş Kasalı, Tek Kapaklı, Kurma Kolları İle Birlikte Osmanlı Cep Saati-82 gr.
Saat Çapı: 5 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Osmanlı Dönemi, Echappement Silindir Makinalı, Osmanlı Kadranlı, Gümüş Kasalı, Tek Kapaklı, Kurma Kolları İle Birlikte Osmanlı Cep Saati-82 gr. Saat Çapı: 5 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi, Gümüş İngiliz Kasalı, Sarı Vermiyeli, Osmanlı Kadranlı, Kadranında ''En Alası'' Yazılı, 4 Rubi Taşlı, Çift Kapaklı, Büyük Kasalı, Çalışır Durumda, Kurma Kolu İle Birlikte Osmanlı Cep Saati-123,34 gr.
Saat Çapı: 5,5 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Osmanlı Dönemi, Gümüş İngiliz Kasalı, Sarı Vermiyeli, Osmanlı Kadranlı, Kadranında ''En Alası'' Yazılı, 4 Rubi Taşlı, Çift Kapaklı, Büyük Kasalı, Çalışır Durumda, Kurma Kolu İle Birlikte Osmanlı Cep Saati-123,34 gr. Saat Çapı: 5,5 cm.

    TLSold
  • Charles Le Roy Marka, Arka Kapağında Avrupalı Kadınların Saray Dışı Sosyal Yaşantılarının Konu Edildiği ve Çevresi Mineli Yaprak Motifleri ve Mini İnciler İle Süslü, Akrep ve Yelkovanıda Dahil Altından Mamul Kasalı, Romen Rakamlı ve Dakika Göstergeli Porselen Kadrana Sahip, Makinası Ch. Le Roy Markalı ve Paris 1906 Yazılı, Anahtar Kurmalı, Kasanın Tüm Çevresi İşlemeler İle Süslü, Muhteşem Görselliğe Sahip, Çalışır Durumda, Kurma Anahtarı İle Birlikte, Koleksiyonluk Çok Özel Altın Cep Saati-108,47 gr.
Saat Çapı: 6 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Charles Le Roy Marka, Arka Kapağında Avrupalı Kadınların Saray Dışı Sosyal Yaşantılarının Konu Edildiği ve Çevresi Mineli Yaprak Motifleri ve Mini İnciler İle Süslü, Akrep ve Yelkovanıda Dahil Altından Mamul Kasalı, Romen Rakamlı ve Dakika Göstergeli Porselen Kadrana Sahip, Makinası Ch. Le Roy Markalı ve Paris 1906 Yazılı, Anahtar Kurmalı, Kasanın Tüm Çevresi İşlemeler İle Süslü, Muhteşem Görselliğe Sahip, Çalışır Durumda, Kurma Anahtarı İle Birlikte, Koleksiyonluk Çok Özel Altın Cep Saati-108,47 gr. Saat Çapı: 6 cm.

    TLSold
  • 19. yy. Hislon Marka, Remontoir Makinalı, Bol Ödüle Sahip, Gümüş Kasalı, Savat İşçilikli, Savat Kısmında Avcı Köpeği ve Kuş Figürü İşlenmiş, Tek Kapaklı, Siyah Kadranlı, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda Cep Saati-62,15 gr.
Saat Çapı: 5 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    19. yy. Hislon Marka, Remontoir Makinalı, Bol Ödüle Sahip, Gümüş Kasalı, Savat İşçilikli, Savat Kısmında Avcı Köpeği ve Kuş Figürü İşlenmiş, Tek Kapaklı, Siyah Kadranlı, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda Cep Saati-62,15 gr. Saat Çapı: 5 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi, Longines Marka, Nacib K. Djezvedjan, Alttan Kayar Saniyeli Kadranlı, Kadranı Kırmızı Osmanlıca ''Longines'' Marka Yazılı, Makina ve Kasa Longines Amblemli ve Logolu, Arkadan Kurmalı, Çift Kapaklı, Çalışır Durumda, Gümüş Cep Saati-101,03 gr.
Saat Çapı: 5,2 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Osmanlı Dönemi, Longines Marka, Nacib K. Djezvedjan, Alttan Kayar Saniyeli Kadranlı, Kadranı Kırmızı Osmanlıca ''Longines'' Marka Yazılı, Makina ve Kasa Longines Amblemli ve Logolu, Arkadan Kurmalı, Çift Kapaklı, Çalışır Durumda, Gümüş Cep Saati-101,03 gr. Saat Çapı: 5,2 cm.

    TLSold
  • İsviçre Üretimi Roskopf (1880'ler), 8 Günlük, 7 Ödüllü, Metal Kasalı, Demiryolları Vagonu Görselli Kadranlı, Üstten Kurmalı, Tek Kapaklı, Koleksiyonluk, Çalışır Durumda Cep Saati-95,60 gr.
Saat Çapı: 5,4 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    İsviçre Üretimi Roskopf (1880'ler), 8 Günlük, 7 Ödüllü, Metal Kasalı, Demiryolları Vagonu Görselli Kadranlı, Üstten Kurmalı, Tek Kapaklı, Koleksiyonluk, Çalışır Durumda Cep Saati-95,60 gr. Saat Çapı: 5,4 cm.

    TLSold
  • 19. yy. Fransız Üretimi, 800 Ayar Gümüş Kasalı, Arka Kapak Kısmında Koşan At Figürlerinin Kalem İşçiliği İle İşlendiği, Kadran Kısmı Gündüz ve Gece Numerikli, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda Cep Saati-68,61 gr.
Saat Çapı: 4,3 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    19. yy. Fransız Üretimi, 800 Ayar Gümüş Kasalı, Arka Kapak Kısmında Koşan At Figürlerinin Kalem İşçiliği İle İşlendiği, Kadran Kısmı Gündüz ve Gece Numerikli, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda Cep Saati-68,61 gr. Saat Çapı: 4,3 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Kadranlı, Alttan Akar Saniyeli, Toz Kapağı Dahil 875 Ayar Gümüş Kasalı, Ünlü Ermeni Saat Yapımcısı G. A. Makoulian İmzalı, 21 Değerli Taşa Sahip Makinalı, Çift Kapaklı ve Kapakları Full Kalem İşçilikli, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Çok Nadir Cep Saati-Kasadaki Arslan, Panter ve U Harfi Damgaları, London 1895 Yılına Aittir.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Osmanlı Kadranlı, Alttan Akar Saniyeli, Toz Kapağı Dahil 875 Ayar Gümüş Kasalı, Ünlü Ermeni Saat Yapımcısı G. A. Makoulian İmzalı, 21 Değerli Taşa Sahip Makinalı, Çift Kapaklı ve Kapakları Full Kalem İşçilikli, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Çok Nadir Cep Saati-Kasadaki Arslan, Panter ve U Harfi Damgaları, London 1895 Yılına Aittir.

    TLSold
  • Cortebert T.C. Devlet Demiryolları Chronometre, Porselen Alttan Kayar Saniyeli ve Çift Numerik Rakamlı Kadranlı, Nadir Model, Arka Kapağı Ay Yıldız, Demiryolları Görselli ve Logolu, Makinası 17 Değerli Taşlı, Seri Numaraları Tutarlı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk, Çok Özel Nadir Cep Saati-Brequet Saç Yaylı Calibre 526.
Kadran, Kasa ve Makina Çil Olup Menteşeler Sapasağlamdır.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Cortebert T.C. Devlet Demiryolları Chronometre, Porselen Alttan Kayar Saniyeli ve Çift Numerik Rakamlı Kadranlı, Nadir Model, Arka Kapağı Ay Yıldız, Demiryolları Görselli ve Logolu, Makinası 17 Değerli Taşlı, Seri Numaraları Tutarlı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk, Çok Özel Nadir Cep Saati-Brequet Saç Yaylı Calibre 526. Kadran, Kasa ve Makina Çil Olup Menteşeler Sapasağlamdır.

    TLSold
  • 1880'ler, İsviçre Üretimi, 800 Ayar Gümüş Kasalı, Swiss Damgalı, Arka Kapağı Romantik Bir Aşk Hikayesi Barındıran Muazzam İşçilikli, Tırnak Basmalı, Zenne Boy, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-20,45 gr.

Saat Çapı: 3 cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    1880'ler, İsviçre Üretimi, 800 Ayar Gümüş Kasalı, Swiss Damgalı, Arka Kapağı Romantik Bir Aşk Hikayesi Barındıran Muazzam İşçilikli, Tırnak Basmalı, Zenne Boy, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-20,45 gr. Saat Çapı: 3 cm.

    TLSold
  • Hem Kadranı Hem de Arka Kapağı Çok Özel İşçilikli, 800 Ayar Gümüş Kasalı, Swiss Damgalı, Kulplarında Dahi Damgaların Bulunduğu, Tırnak Basmalı, Çil Kondisyonda, Zenne Boyutta, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-25,97 gr.
Saat Çapı: 3,2 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Hem Kadranı Hem de Arka Kapağı Çok Özel İşçilikli, 800 Ayar Gümüş Kasalı, Swiss Damgalı, Kulplarında Dahi Damgaların Bulunduğu, Tırnak Basmalı, Çil Kondisyonda, Zenne Boyutta, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-25,97 gr. Saat Çapı: 3,2 cm.

    TLSold
  • Movado Marka, Green Shagreen Purse Pocket Watch, Dizaynı Huguenin Freres Tarafından Yapılmış, Köpek Balığı Derisi Kaplamalı Kutu İçerisinde, Gümüş Altın Yaldız Makinalı, Çalışır Durumda, Çok Özel Koleksiyonluk Cüzdan Cep Saati-1930'lara Ait Eşsiz Bir Zerafet. Açılır Kapanır Kapak Sadece Bir Görsel Şölen Değil Aynı Zamanda Saati Kir, Toz ve Nemden Koruma Amaçlıdır. Movado Firmasının En Ünlü ve İkonik Parçaları Arasında Yer Alır.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Movado Marka, Green Shagreen Purse Pocket Watch, Dizaynı Huguenin Freres Tarafından Yapılmış, Köpek Balığı Derisi Kaplamalı Kutu İçerisinde, Gümüş Altın Yaldız Makinalı, Çalışır Durumda, Çok Özel Koleksiyonluk Cüzdan Cep Saati-1930'lara Ait Eşsiz Bir Zerafet. Açılır Kapanır Kapak Sadece Bir Görsel Şölen Değil Aynı Zamanda Saati Kir, Toz ve Nemden Koruma Amaçlıdır. Movado Firmasının En Ünlü ve İkonik Parçaları Arasında Yer Alır.

    TLSold
  • Bonheur Marka, Nadir Rolex Yeşili Renginde Kadrana Sahip, Kadran Etrafındaki Dakika Noktaları Gümüş Saat Noktaları Altından, Transparan Balance Mekanizmalı, Meneviş Kasalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Bonheur Fransızca Mutluluk Anlamına Gelmektedir. Marka Transparan Mekanizmada ve Tepe Kurma Kısmında Yazmaktadır.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Bonheur Marka, Nadir Rolex Yeşili Renginde Kadrana Sahip, Kadran Etrafındaki Dakika Noktaları Gümüş Saat Noktaları Altından, Transparan Balance Mekanizmalı, Meneviş Kasalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Bonheur Fransızca Mutluluk Anlamına Gelmektedir. Marka Transparan Mekanizmada ve Tepe Kurma Kısmında Yazmaktadır.

    TLSold
  • Neuhfit Watch Co Marka, Sarı Metal Çerçeveli ve Özel Bordo Kadranlı, Cryindre Eşapman Mekanizmalı, Alttan Kayar Saniyeli, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-74,66 gr.
Saat Çapı: 5 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Neuhfit Watch Co Marka, Sarı Metal Çerçeveli ve Özel Bordo Kadranlı, Cryindre Eşapman Mekanizmalı, Alttan Kayar Saniyeli, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-74,66 gr. Saat Çapı: 5 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi, İngiliz Üretimi, Osmanlı Pazarı İçin İmal Edilmiş, Kalem İşçilikli Çift Kapaklı Kasalı, Osmanlı Saniyeli Mineli Kadranlı, Arkadan Kurmalı, Çalışır Durumda Nadir Cep Saati-91,15 gr.
Saat Çapı: 4,9 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Osmanlı Dönemi, İngiliz Üretimi, Osmanlı Pazarı İçin İmal Edilmiş, Kalem İşçilikli Çift Kapaklı Kasalı, Osmanlı Saniyeli Mineli Kadranlı, Arkadan Kurmalı, Çalışır Durumda Nadir Cep Saati-91,15 gr. Saat Çapı: 4,9 cm.

    TLSold
  • Arlon Marka, 1800'lere Ait, Anahtar Kurmalı, 800 Ayar Gümüş Kasalı, Kapakları London Damgalı, Alttan Kayar Saniyeli, Kösteği İle Birlikte, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Arlon Markası Singer ve Revue Gibi Üst Düzey Saatler Üreten Bir Firma Olup, Osmanlı ve Anahtar Kurmalısı Çok Nadir Den Gelebilmektedir. Singer ve Revue İle Aynı Mekanizmaya Sahiptir. Bilodes Tarzı Osmanlı Anahtar Kurmalı Saatler Arasında Bir Efsanedir.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Arlon Marka, 1800'lere Ait, Anahtar Kurmalı, 800 Ayar Gümüş Kasalı, Kapakları London Damgalı, Alttan Kayar Saniyeli, Kösteği İle Birlikte, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Arlon Markası Singer ve Revue Gibi Üst Düzey Saatler Üreten Bir Firma Olup, Osmanlı ve Anahtar Kurmalısı Çok Nadir Den Gelebilmektedir. Singer ve Revue İle Aynı Mekanizmaya Sahiptir. Bilodes Tarzı Osmanlı Anahtar Kurmalı Saatler Arasında Bir Efsanedir.

    TLSold
  • Osmanlı Döneminin En Nadir Saat Firmalarından Singer Firmasının Yapmış Olduğu, Kronometre Modeli, Gümüş ve Savat Kasalı, Üstten Kurmalı, Tek Kapaklı, Osmanlı Kadranlı, Çalışır Durumda Çok Nadir Cep Saati-Savat Kısmında Dökükler Bulunmaktadır.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Osmanlı Döneminin En Nadir Saat Firmalarından Singer Firmasının Yapmış Olduğu, Kronometre Modeli, Gümüş ve Savat Kasalı, Üstten Kurmalı, Tek Kapaklı, Osmanlı Kadranlı, Çalışır Durumda Çok Nadir Cep Saati-Savat Kısmında Dökükler Bulunmaktadır.

    TLSold
  • İsviçre Üretimi Roskopf (1880'ler), 8 Günlük, 7 Ödüllü, Metal Kasalı, Üstten Kurmalı, Romen Rakamlı Numerikli, Tek Kapaklı, Koleksiyonluk, Çalışır Durumda Cep Saati-106,82 gr.
Saat Çapı: 5,2 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    İsviçre Üretimi Roskopf (1880'ler), 8 Günlük, 7 Ödüllü, Metal Kasalı, Üstten Kurmalı, Romen Rakamlı Numerikli, Tek Kapaklı, Koleksiyonluk, Çalışır Durumda Cep Saati-106,82 gr. Saat Çapı: 5,2 cm.

    TLSold
  • Ünlü Saat Üreticisi Les Tramways Bruxellois Marka, Moeri's Patentli Makinalı, Makina Sisteminde Manyetiğin Yer Almadığı Değişik Bir Çalışma Sistemi Yapılmış, 7 Ödüllü, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda Nadir Cep Saati-92,72 gr.
Saat Çapı: 5,1 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Ünlü Saat Üreticisi Les Tramways Bruxellois Marka, Moeri's Patentli Makinalı, Makina Sisteminde Manyetiğin Yer Almadığı Değişik Bir Çalışma Sistemi Yapılmış, 7 Ödüllü, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda Nadir Cep Saati-92,72 gr. Saat Çapı: 5,1 cm.

    TLSold
  • Waltham Watch Company A.B.D, (1879-1889) Gümüş Kasalı, Kasası Waltham Genel Müdürü Alfred Bedford ve Birmingham Damgalı, Tepe ve Kulp Kısmı Tarih ve Şehir Damgalarına Sahip, Kapak Numaraları Tutarlı, Makinası 7 Değerli Taşlı, İri Boyutta, Yarım Prior, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-173,28 gr.
Saat Çapı: 5,3 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Waltham Watch Company A.B.D, (1879-1889) Gümüş Kasalı, Kasası Waltham Genel Müdürü Alfred Bedford ve Birmingham Damgalı, Tepe ve Kulp Kısmı Tarih ve Şehir Damgalarına Sahip, Kapak Numaraları Tutarlı, Makinası 7 Değerli Taşlı, İri Boyutta, Yarım Prior, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-173,28 gr. Saat Çapı: 5,3 cm.

    TLSold
  • Fransız Üretimi, Lip Marka, Çift Kapaklı, Full Savat İşçilikli, Üstten Kurmalı, Gece ve Gündüz Numerik Kadranlı, İri Kasalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Nadir Cep Saati-88,16 gr.
Saat Çapı: 5,2 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Fransız Üretimi, Lip Marka, Çift Kapaklı, Full Savat İşçilikli, Üstten Kurmalı, Gece ve Gündüz Numerik Kadranlı, İri Kasalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Nadir Cep Saati-88,16 gr. Saat Çapı: 5,2 cm.

    TLSold
  • 19. yy. Avrupa Üretimi, Gümüş Kasalı Full Savat İşçilikli, Kasa Üst Kısmında Altın İnsiyal Kullanılmış, Üstten Kurmalı, Saniyeli, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-88,89 gr.
Saat Çapı: 5,2 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    19. yy. Avrupa Üretimi, Gümüş Kasalı Full Savat İşçilikli, Kasa Üst Kısmında Altın İnsiyal Kullanılmış, Üstten Kurmalı, Saniyeli, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-88,89 gr. Saat Çapı: 5,2 cm.

    TLSold
  • Hebdomas, 8 Günlük, Transparan Balance Sitemi ve Aykırı Kadrana Sahip, Metal Kasalı, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-97,07 gr.
Saat Çapı: 5 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Hebdomas, 8 Günlük, Transparan Balance Sitemi ve Aykırı Kadrana Sahip, Metal Kasalı, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-97,07 gr. Saat Çapı: 5 cm.

    TLSold
  • Ünlü İsviçreli Saat Üreticisi Omega Marka, Cumhuriyet'in İlk Yılları Türk Pazarına Yapmış Olduğu, Arkasında Demiryolları ve Türk Bayrağı Görselinin Yer Aldığı, Vidalı Kapaklı, Üstten Kurmalı, Metal Kasalı, İri Boyutta, Çalışır Durumda Cep Saati-Kadranında Atık Bulunmaktadır.
Bu Boyutta ve Kasada Nadir Çıkmaktadır.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Ünlü İsviçreli Saat Üreticisi Omega Marka, Cumhuriyet'in İlk Yılları Türk Pazarına Yapmış Olduğu, Arkasında Demiryolları ve Türk Bayrağı Görselinin Yer Aldığı, Vidalı Kapaklı, Üstten Kurmalı, Metal Kasalı, İri Boyutta, Çalışır Durumda Cep Saati-Kadranında Atık Bulunmaktadır. Bu Boyutta ve Kasada Nadir Çıkmaktadır.

    TLSold
  • Hebdomas, 8 Günlük, Transparan Balance Sitemi ve Aykırı Kadrana Sahip, Gümüş Kalem İşçilikli Kasalı, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-92,33 gr.
Saat Çapı: 5 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Hebdomas, 8 Günlük, Transparan Balance Sitemi ve Aykırı Kadrana Sahip, Gümüş Kalem İşçilikli Kasalı, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-92,33 gr. Saat Çapı: 5 cm.

    TLSold
  • Johann Paluka, Alttan Kayar Saniyeli, Altın Yaldız ve El Oyma Gravürlü Osmanlı Kadranlı, Kadran Etrafı Sedefler İle Süslenmiş, 800 Ayar Gümüş Damgalı, Anahtar Kurmalı, Makina El Oyma Tekniği İle Çiçek Motifleri Dekore Edilmiş ve Değerli Taşlar İle Donatılmış, Çalışır Durumda, Çok Yüksek Görselliğe Sahip Cep Saati-Kapaklarda Johann Paluka Yazısı Yer Almaktadır. Johann Paluka Dönemin İstanbul'da Bulunan Önemli İthalatçılarındandır. Ticari Hayatı Boyunca Çok Sınırlı Sayıda Saat İthalatı Yapmıştır.
Kapaklarda İsviçre Gümüş Saatlere Ait Damgalar ve Osmanlıca Yazılar Mevcuttur.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Johann Paluka, Alttan Kayar Saniyeli, Altın Yaldız ve El Oyma Gravürlü Osmanlı Kadranlı, Kadran Etrafı Sedefler İle Süslenmiş, 800 Ayar Gümüş Damgalı, Anahtar Kurmalı, Makina El Oyma Tekniği İle Çiçek Motifleri Dekore Edilmiş ve Değerli Taşlar İle Donatılmış, Çalışır Durumda, Çok Yüksek Görselliğe Sahip Cep Saati-Kapaklarda Johann Paluka Yazısı Yer Almaktadır. Johann Paluka Dönemin İstanbul'da Bulunan Önemli İthalatçılarındandır. Ticari Hayatı Boyunca Çok Sınırlı Sayıda Saat İthalatı Yapmıştır. Kapaklarda İsviçre Gümüş Saatlere Ait Damgalar ve Osmanlıca Yazılar Mevcuttur.

    TLSold
  • Hebdomas Tarzı, 8 Günlük, Transparan Balance Sitemi ve Aykırı Kadrana Sahip, Metal Kasalı, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-92,32 gr.
Saat Çapı: 5 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Hebdomas Tarzı, 8 Günlük, Transparan Balance Sitemi ve Aykırı Kadrana Sahip, Metal Kasalı, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-92,32 gr. Saat Çapı: 5 cm.

    TLSold
  • İsviçre Üretimi, Romeo Marka, 8 Günlük, Transparan Balance Sitemi ve Aykırı Kadrana Sahip, Metal Kasalı, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Nadir Cep Saati-70,01 gr.
Saat Çapı: 5 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    İsviçre Üretimi, Romeo Marka, 8 Günlük, Transparan Balance Sitemi ve Aykırı Kadrana Sahip, Metal Kasalı, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Nadir Cep Saati-70,01 gr. Saat Çapı: 5 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Kadranlı, Kadranı Alttan Kayar Saniyeli ve Multicolor Çiçek Desenli, Her İki Kapak ve Çevresi İşlemeli, Makinası 4 Değerli Taşlı ve Kadrandaki Çiçek Motifine Uyumlu Çiçek Damgalı, Çalışır Durumda, Anahtar Kurmalı Cep Saati-124,86 gr.
Saat Çapı: 5,2 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Osmanlı Kadranlı, Kadranı Alttan Kayar Saniyeli ve Multicolor Çiçek Desenli, Her İki Kapak ve Çevresi İşlemeli, Makinası 4 Değerli Taşlı ve Kadrandaki Çiçek Motifine Uyumlu Çiçek Damgalı, Çalışır Durumda, Anahtar Kurmalı Cep Saati-124,86 gr. Saat Çapı: 5,2 cm.

    TLSold
  • Zenith Marka, İzmir Kasaba ve Temdidi Demiryolları, Romen Rakamlı, Osmanlı Yazılı, Alttan Kayar Saniyeli, Çift Numerik Sayılar, Arka Kapağı Ay Yıldız, Tren Kabartma Görseli ve S.C.P (İzmir Kasaba Demiryolu) Damgalı, Çalışır Durumda Cep Saati-Makinadaki Seri Numarası 1928 Tarihini Göstermektedir.
İzmir Kasaba Demiryolu 1893 Yılında Osmanlı İle Fransızların Ortak İşletmesi Olarak Faaliyet Göstermeye Başlamıştır. 1934 Yılına Kadar Süren Bu Ortaklık 1934 Yılında TCDD Tarafından Fransızlardan Satın Alınmıştır.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Zenith Marka, İzmir Kasaba ve Temdidi Demiryolları, Romen Rakamlı, Osmanlı Yazılı, Alttan Kayar Saniyeli, Çift Numerik Sayılar, Arka Kapağı Ay Yıldız, Tren Kabartma Görseli ve S.C.P (İzmir Kasaba Demiryolu) Damgalı, Çalışır Durumda Cep Saati-Makinadaki Seri Numarası 1928 Tarihini Göstermektedir. İzmir Kasaba Demiryolu 1893 Yılında Osmanlı İle Fransızların Ortak İşletmesi Olarak Faaliyet Göstermeye Başlamıştır. 1934 Yılına Kadar Süren Bu Ortaklık 1934 Yılında TCDD Tarafından Fransızlardan Satın Alınmıştır.

    TLSold
  • Osmanlı Fransa Ortaklı Demiryolları İçin Üretilmiş, Anahtar Kurmalı, İç Kapağında Fransızca ''De Chemin De Fer'' (Demiryolları/Şimendifer) Yazılı, Makinası Cylindre Chronometre Sitemli ve 4 Değerli Taşlı, Hem Osmanlı Hem Avrupa Saat Göstergeli, Alttan Kayar Saniyeli, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Çok Özel Cep Saati-Saatin Tüm Parçaları Sarı Altın Rengi Tonlarından Dizayn Edilmiştir. Kapak İnsiyal İçin Özel Alan Bırakılmıştır.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Osmanlı Fransa Ortaklı Demiryolları İçin Üretilmiş, Anahtar Kurmalı, İç Kapağında Fransızca ''De Chemin De Fer'' (Demiryolları/Şimendifer) Yazılı, Makinası Cylindre Chronometre Sitemli ve 4 Değerli Taşlı, Hem Osmanlı Hem Avrupa Saat Göstergeli, Alttan Kayar Saniyeli, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Çok Özel Cep Saati-Saatin Tüm Parçaları Sarı Altın Rengi Tonlarından Dizayn Edilmiştir. Kapak İnsiyal İçin Özel Alan Bırakılmıştır.

    TLSold
  • Longines Marka, N. K. Djezvedjian Constantinople, (1909) İç Kapağında Fransızca ''Osmanlı İmparatorluğu Ordusu İçin Üretilmiştir'' Yazılı, 5 Grand Prix, 5 Altın ve 7 Gümüş Ödüllü, Makinası 7 Değerli Taşlı, Longines ve Osmanlıca Damgalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Askeri Kadrana Sahip Olan Saatin Kasası Özel Askeri Kilitli Kasa Sistemlidir.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Longines Marka, N. K. Djezvedjian Constantinople, (1909) İç Kapağında Fransızca ''Osmanlı İmparatorluğu Ordusu İçin Üretilmiştir'' Yazılı, 5 Grand Prix, 5 Altın ve 7 Gümüş Ödüllü, Makinası 7 Değerli Taşlı, Longines ve Osmanlıca Damgalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Askeri Kadrana Sahip Olan Saatin Kasası Özel Askeri Kilitli Kasa Sistemlidir.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi, K. Serkisoff Constantinople, Çok Nadir Kadranlı, Çift Kapaklı Gümüş Kasalı, 4 Taşlı, Arkadan Kurmalı, Çalışır Durumda, Anahtarı İle Birlikte Koleksiyonluk Cep Saati-105,31 gr.
Saat Çapı: 5,2 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Osmanlı Dönemi, K. Serkisoff Constantinople, Çok Nadir Kadranlı, Çift Kapaklı Gümüş Kasalı, 4 Taşlı, Arkadan Kurmalı, Çalışır Durumda, Anahtarı İle Birlikte Koleksiyonluk Cep Saati-105,31 gr. Saat Çapı: 5,2 cm.

    TLSold
  • Zenith Marka, Chronometre Grand Prix 1900, Arka Kapağında Şark Demiryolları Görseli Dışında Uçan Tekerlek ve Ay Yıldız Motifi Bulunan, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk, Osmanlı Şark Demiryolları Cep Saati-Demiryolları Saatlerinin Zirvelerindendir.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Zenith Marka, Chronometre Grand Prix 1900, Arka Kapağında Şark Demiryolları Görseli Dışında Uçan Tekerlek ve Ay Yıldız Motifi Bulunan, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk, Osmanlı Şark Demiryolları Cep Saati-Demiryolları Saatlerinin Zirvelerindendir.

    TLSold
  • Longines Marka, N. K. Djezvedjian Constantinople, Grand Prix 5 Altın ve 7 Gümüş Ödüllü, Aykırı ve Çok Nadir Kare Formda, Alttan Kayar Saniyeli ve Gece-Gündüz Saatlerini Gösteren 2 Farklı Numaralı Kadrana Sahip, Arka Kapağı Baklava Desenli, Çalışır Durumda, Çok Nadir Cep Saati-94,42 gr.
Saat Ölçüsü: 4,5x4,5 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Longines Marka, N. K. Djezvedjian Constantinople, Grand Prix 5 Altın ve 7 Gümüş Ödüllü, Aykırı ve Çok Nadir Kare Formda, Alttan Kayar Saniyeli ve Gece-Gündüz Saatlerini Gösteren 2 Farklı Numaralı Kadrana Sahip, Arka Kapağı Baklava Desenli, Çalışır Durumda, Çok Nadir Cep Saati-94,42 gr. Saat Ölçüsü: 4,5x4,5 cm.

    TLSold
  • Zenith Marka, Chronometre Grand Prix Paris 1900, Osmanlı, Alttan Kayar Saniyeli ve Çift Numerik Kadranlı, Arka Kapağı Osmanlı Demiryolları Görselli, Çalışır Durumda, Osmanlı Cep Saati-Seri Numarası 1927 Yılını Göstermektedir.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Zenith Marka, Chronometre Grand Prix Paris 1900, Osmanlı, Alttan Kayar Saniyeli ve Çift Numerik Kadranlı, Arka Kapağı Osmanlı Demiryolları Görselli, Çalışır Durumda, Osmanlı Cep Saati-Seri Numarası 1927 Yılını Göstermektedir.

    TLSold
  • Osmanlı, Tepeden Kurmalı, Tırnak Basmalı, Takvimli, Çok Nadir Fonksiyonlu Kadrana Sahip, Kadran İçi Flolar Desenli, Arka Kapağı Şeffaf, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk, Osmanlı Cep Saati-Kadranın Aşağı Tarafında Moon Phase Dediğimiz, Ayın 29,5 Günlük Bir Tam Turunu Gösteren Renkli ve Hareketli Kadrana Sahiptir. Moon Phase Kısmı Bulut, Yıldızlar ve Ay Biçiminde Dizayn Edilmiştir. Saat Göstergesi Dışında Haftanın 7 Gününü, Ayın 31 Gününü ve Ayın 12 Ayını Gösteren Çok Nadir Kollara Sahip Kadrandır.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Osmanlı, Tepeden Kurmalı, Tırnak Basmalı, Takvimli, Çok Nadir Fonksiyonlu Kadrana Sahip, Kadran İçi Flolar Desenli, Arka Kapağı Şeffaf, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk, Osmanlı Cep Saati-Kadranın Aşağı Tarafında Moon Phase Dediğimiz, Ayın 29,5 Günlük Bir Tam Turunu Gösteren Renkli ve Hareketli Kadrana Sahiptir. Moon Phase Kısmı Bulut, Yıldızlar ve Ay Biçiminde Dizayn Edilmiştir. Saat Göstergesi Dışında Haftanın 7 Gününü, Ayın 31 Gününü ve Ayın 12 Ayını Gösteren Çok Nadir Kollara Sahip Kadrandır.

    TLSold
  • Zenith Marka, (1929) İzmir Kasaba ve Temdidi Demiryolu, Çift Numerik Kadranlı, Alttan Kayar Saniyeli, İri Boyutta, Arka Kapağında Ay, Tren ve S.C.P (İzmir Kasaba Demiryolu) Yazısının Bulunduğu, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Meşhur Olmuş Demiryolu Saatlerinin En Başında Gelir. Hem Zenith Hem İzmir Kasabe ve Temdidi Olması Koleksiyon Değerinin Arttırır. İzmir Kasaba Demiryolu 1893 Yılında Osmanlı İle Fransızların Ortak İşletmesi Olarak Faaliyet Göstermeye Başlamıştır. 1934 Yılına Kadar Süren Bu Ortaklık 1934 Yılında TCDD Tarafından Fransızlardan Satın Alınmıştır.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Zenith Marka, (1929) İzmir Kasaba ve Temdidi Demiryolu, Çift Numerik Kadranlı, Alttan Kayar Saniyeli, İri Boyutta, Arka Kapağında Ay, Tren ve S.C.P (İzmir Kasaba Demiryolu) Yazısının Bulunduğu, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Meşhur Olmuş Demiryolu Saatlerinin En Başında Gelir. Hem Zenith Hem İzmir Kasabe ve Temdidi Olması Koleksiyon Değerinin Arttırır. İzmir Kasaba Demiryolu 1893 Yılında Osmanlı İle Fransızların Ortak İşletmesi Olarak Faaliyet Göstermeye Başlamıştır. 1934 Yılına Kadar Süren Bu Ortaklık 1934 Yılında TCDD Tarafından Fransızlardan Satın Alınmıştır.

    TLSold
  • Zenith Marka, (1918) Alttan Kaya Saniyeli, Akrep ve Yelkovanı Altın Renginde Çok Zarif Dantel İşçilikli, Toz Kapağı Dahil 800 Ayar Gümüş İbare ve Damgalı, Arka Kapakta İnsiyal Alanı Boş Bırakılmış, Yüksek Kondisyonda, Özel Dizayn Makinaya Sahip, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Gümüş Cep Saati-106,19 gr.
Saat Çapı: 5,5 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Zenith Marka, (1918) Alttan Kaya Saniyeli, Akrep ve Yelkovanı Altın Renginde Çok Zarif Dantel İşçilikli, Toz Kapağı Dahil 800 Ayar Gümüş İbare ve Damgalı, Arka Kapakta İnsiyal Alanı Boş Bırakılmış, Yüksek Kondisyonda, Özel Dizayn Makinaya Sahip, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Gümüş Cep Saati-106,19 gr. Saat Çapı: 5,5 cm.

    TLSold
  • Zenith Marka, (1929) İzmir Kasaba ve Temdidi Demiryolu, Çift Numerik Rakamlı, Alttan Kayan Saniyeli, Arka Kapağında Ay Yıldız, Kabartma Tren ve S.C.P (İzmir Kasaba Demiryolu) Yazısının Bulunduğu, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Hem Kadran, Hem Makina, Hem de Kapakta Zenith Markası Mevcuttur.
İzmir Kasaba Demiryolu 1893 Yılında Osmanlı İle Fransızların Ortak İşletmesi Olarak Faaliyet Göstermeye Başlamıştır. 1934 Yılına Kadar Süren Bu Ortaklık 1934 Yılında TCDD Tarafından Fransızlardan Satın Alınmıştır.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Zenith Marka, (1929) İzmir Kasaba ve Temdidi Demiryolu, Çift Numerik Rakamlı, Alttan Kayan Saniyeli, Arka Kapağında Ay Yıldız, Kabartma Tren ve S.C.P (İzmir Kasaba Demiryolu) Yazısının Bulunduğu, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Hem Kadran, Hem Makina, Hem de Kapakta Zenith Markası Mevcuttur. İzmir Kasaba Demiryolu 1893 Yılında Osmanlı İle Fransızların Ortak İşletmesi Olarak Faaliyet Göstermeye Başlamıştır. 1934 Yılına Kadar Süren Bu Ortaklık 1934 Yılında TCDD Tarafından Fransızlardan Satın Alınmıştır.

    TLSold
  • Longines Marka, Grand Prix 7 Constantinople, (1917) Zamanında Şark Ekspresi'nin (Oriental Express) Mustafa Kemal, Agatha Christie gibi Tanınmış Yolcularına Hediye Ettiği, 800 Ayar Gümüş Damgalı, Makinası Latince ve Osmanlıca Longines Damgalı, 7 Gümüş ve 5 Altın Ödüllü, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Gümüş Konsolos Cep Saati-Alaturka ve Alafranga Saat Bir Aradadır.
John Goldberg'in Longines Watch Kitabında Bulunan Nadir Saatlerdendir.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Longines Marka, Grand Prix 7 Constantinople, (1917) Zamanında Şark Ekspresi'nin (Oriental Express) Mustafa Kemal, Agatha Christie gibi Tanınmış Yolcularına Hediye Ettiği, 800 Ayar Gümüş Damgalı, Makinası Latince ve Osmanlıca Longines Damgalı, 7 Gümüş ve 5 Altın Ödüllü, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Gümüş Konsolos Cep Saati-Alaturka ve Alafranga Saat Bir Aradadır. John Goldberg'in Longines Watch Kitabında Bulunan Nadir Saatlerdendir.

    TLSold
  • Brevet 29188 Valor Marka, 1903 İsviçre Üretimi, Olağan Dışı Konumlandırılmış Osmanlı Kadranlı, Önden Transparan İskelet Kasalı, Mekanizması Gravürlü, Saatin Çevresi ve Arkası Altın Yaldız Kabartma İle Süslenmiş, Semonteir System, Yüksek Kondisyon ve Görsellikte, Çalışır Durumda, Nadir Cep Saati-75,03 gr.
Saat Çapı: 5,1 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Brevet 29188 Valor Marka, 1903 İsviçre Üretimi, Olağan Dışı Konumlandırılmış Osmanlı Kadranlı, Önden Transparan İskelet Kasalı, Mekanizması Gravürlü, Saatin Çevresi ve Arkası Altın Yaldız Kabartma İle Süslenmiş, Semonteir System, Yüksek Kondisyon ve Görsellikte, Çalışır Durumda, Nadir Cep Saati-75,03 gr. Saat Çapı: 5,1 cm.

    TLSold
  • Roskell London Marka, Osmanlı Kadranlı, Aykırı Konumda Kayar Saniye Göstergeli, Aykırı Bir Model Olup Güneş Teması Biçiminde Dizayn Edilmiş, Anahtar Kurmalı, Çalışır Durumda, Osmanlı Nadir Seyahat Masa Saati-1798-1830 Yılları Arasında El Yapımı Saatler Yapmış Değerli Bir Markadır.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Roskell London Marka, Osmanlı Kadranlı, Aykırı Konumda Kayar Saniye Göstergeli, Aykırı Bir Model Olup Güneş Teması Biçiminde Dizayn Edilmiş, Anahtar Kurmalı, Çalışır Durumda, Osmanlı Nadir Seyahat Masa Saati-1798-1830 Yılları Arasında El Yapımı Saatler Yapmış Değerli Bir Markadır.

    TLSold
  • Longines Nacib K. Djezvedjian, (1913) Tek Kurmada 8 Gün Çalışan Mekanizma ve Güç Rezervinin Ne Kadar Kaldığını Gösteren Göstergeli, 900 Ayar Gümüş Kasalı, 19 Değerli Taşlı, Çalışır Durumda, Nadir, Koleksiyonluk, Çalışır Durumda Gümüş Cep Saati-Cezveciyan Ailesi Longines'in Distiribütörü ve Osmanlı Silahlı Kuvvetlerinin Resmi Saat Tedarikçisidir.
Güç Rezervinin Ne Kadar Kaldığını Gösteren Gösterge Sayesinde Saatin Fazla Kurma Yüzünden Zarar Görmesi ve Zemberek Kırması Gibi Sorunların Önüne Geçilmiştir.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Longines Nacib K. Djezvedjian, (1913) Tek Kurmada 8 Gün Çalışan Mekanizma ve Güç Rezervinin Ne Kadar Kaldığını Gösteren Göstergeli, 900 Ayar Gümüş Kasalı, 19 Değerli Taşlı, Çalışır Durumda, Nadir, Koleksiyonluk, Çalışır Durumda Gümüş Cep Saati-Cezveciyan Ailesi Longines'in Distiribütörü ve Osmanlı Silahlı Kuvvetlerinin Resmi Saat Tedarikçisidir. Güç Rezervinin Ne Kadar Kaldığını Gösteren Gösterge Sayesinde Saatin Fazla Kurma Yüzünden Zarar Görmesi ve Zemberek Kırması Gibi Sorunların Önüne Geçilmiştir.

    TLSold
  • Tavannes Watch, Diana Modeli, 14K Altın Kaplama, Kasanın Tamamı El İşlemeli, Altın Yaldız Desenler İle Süslü Osmanlı Kadranlı, Aykırı Güzellikte Akrep ve Yelkovana Sahip, 15 Yıl Garantili, Arka Kapağı Reklam Broşürlü, Çok İyi Kondisyonda, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Modern Altın Kaplama Sistemi Olan Elektro Plated Altın Kaplama Sistemi İle Kaplanmıştır.
Kapaktaki Tanıtım Broşürü Orijinaldir.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Tavannes Watch, Diana Modeli, 14K Altın Kaplama, Kasanın Tamamı El İşlemeli, Altın Yaldız Desenler İle Süslü Osmanlı Kadranlı, Aykırı Güzellikte Akrep ve Yelkovana Sahip, 15 Yıl Garantili, Arka Kapağı Reklam Broşürlü, Çok İyi Kondisyonda, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Modern Altın Kaplama Sistemi Olan Elektro Plated Altın Kaplama Sistemi İle Kaplanmıştır. Kapaktaki Tanıtım Broşürü Orijinaldir.

    TLSold
  • Ulysse Nardin Marka, Genevre, 18 Ayar Altından Mamul, Kaparlarda 18K Altın Damgaları ve Ulysse Nardin Logoları Yer Alan, Kapağı Özel İşlemeli, Makina Değerli Taşlar İle Donatılmış, U. Nardin Logolo ve Çil Kondisyonda, Çalışır Durumda, Çok Özel Altın Cep Saati-Ulysse Nardin Dünyanın En Değerli ve En fazla İlgi Çeken Saat Markalarının Başında Gelir.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Ulysse Nardin Marka, Genevre, 18 Ayar Altından Mamul, Kaparlarda 18K Altın Damgaları ve Ulysse Nardin Logoları Yer Alan, Kapağı Özel İşlemeli, Makina Değerli Taşlar İle Donatılmış, U. Nardin Logolo ve Çil Kondisyonda, Çalışır Durumda, Çok Özel Altın Cep Saati-Ulysse Nardin Dünyanın En Değerli ve En fazla İlgi Çeken Saat Markalarının Başında Gelir.

    TLSold
  • Omega Marka, 925 Ayar Gümüş Kasalı, Aşağıdan Kayar Saniyeli, Mavi ve Siyah Renk Saat Göstergeli, Nadir Ebatta, Çok Nadir Denk Gelecek Temizlikte ve Dakiklikte, Çalışır Durumda, Kösteği İle Birlikte, Koleksiyonluk Gümüş Cep Saati-95,44 gr.
Saat Çapı: 5 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Omega Marka, 925 Ayar Gümüş Kasalı, Aşağıdan Kayar Saniyeli, Mavi ve Siyah Renk Saat Göstergeli, Nadir Ebatta, Çok Nadir Denk Gelecek Temizlikte ve Dakiklikte, Çalışır Durumda, Kösteği İle Birlikte, Koleksiyonluk Gümüş Cep Saati-95,44 gr. Saat Çapı: 5 cm.

    TLSold
  • Double Face (İki Yüzlü), Ön Yüzü Osmanlı Kadranlı ve Alttan Kayar Saniyeli, Multicolor Çiçek Desenli, Altın Akrep, Yelkovan ve Damlalar Kullanılmış, Arka Yüzü Avrupa Kadranlı ve Alttan Kayar Saniyeli, Özel ve Zarif İşçilikli Akrep ve Yelkovanlı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Alaturka ve Alafranga Saatlerin En Nadir Örneklerindendir.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Double Face (İki Yüzlü), Ön Yüzü Osmanlı Kadranlı ve Alttan Kayar Saniyeli, Multicolor Çiçek Desenli, Altın Akrep, Yelkovan ve Damlalar Kullanılmış, Arka Yüzü Avrupa Kadranlı ve Alttan Kayar Saniyeli, Özel ve Zarif İşçilikli Akrep ve Yelkovanlı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Alaturka ve Alafranga Saatlerin En Nadir Örneklerindendir.

    TLSold
  • Biri Osmanlı Diğeri Latin Rakamlı Çift Kadrana Sahip, Alttan Kayar Saniyeli, Kadranı Gümüş ve Altın Yaldız El Süslemeli, 800 Ayar Gümüş Kasalı, Arka Kapağı El İşçilikli, Tırnak Basmalı Mekanizmalı, Aykırı Çapta, Çalışır Durumda, Kösteği İle Birlikte, Koleksiyonluk Osmanlı Kaptan Cep Saati-58,34 gr.
Saat Çapı: 4,2 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Biri Osmanlı Diğeri Latin Rakamlı Çift Kadrana Sahip, Alttan Kayar Saniyeli, Kadranı Gümüş ve Altın Yaldız El Süslemeli, 800 Ayar Gümüş Kasalı, Arka Kapağı El İşçilikli, Tırnak Basmalı Mekanizmalı, Aykırı Çapta, Çalışır Durumda, Kösteği İle Birlikte, Koleksiyonluk Osmanlı Kaptan Cep Saati-58,34 gr. Saat Çapı: 4,2 cm.

    TLSold
  • 19. yy. Avrupa Üretimi, Medana Marka, Osmanlı Pazarı İçin Üretilmiş, Osmanlı Kadranlı, Meneviş Kasalı, Tek Kapaklı, Üstten Kurmalı, Bugüne Kadar Nadir Görülmüş Zenne Boyu Cep Saati-22,32 gr.
Saat Çapı: 3,2 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    19. yy. Avrupa Üretimi, Medana Marka, Osmanlı Pazarı İçin Üretilmiş, Osmanlı Kadranlı, Meneviş Kasalı, Tek Kapaklı, Üstten Kurmalı, Bugüne Kadar Nadir Görülmüş Zenne Boyu Cep Saati-22,32 gr. Saat Çapı: 3,2 cm.

    TLSold
  • Martin St. Germain Marka, (1825) Prior, Alarmlı, Aykırı Dev Boyutta Yarım Avcı Kasalı, Kadran Göbeğinde Konumlandırılmış Ayrı Bir Alarm Kadranlı, Makina Kondisyonu Kusursuz, Dönem Kösteği ve Anahtarı İle Birlikte, Nadir Karşımıza Çıkabilecek Özellikte, Koleksiyonluk, Çalışır Durumda Prior Cep Saati-200 Yıllık Olmasına Rağmen Kondisyonu Çok Diridir, Çanı ve Tokmağı Hiç Yorgun Değildir.. Kadranın Göbeğinde Konumlandırılmış Ayrı Kadran Sayesinde Saatin Kapağı Kapalı İken Saati Görebilme İmkanı Vardır. Sadece Saatin 200 Yıllık Prior ve Alarmlı Olması Değil Ön Kapak ve Kadranın Dizaynı ve İşlevselliği Saatin Değerine Değer Katmaktadır.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Martin St. Germain Marka, (1825) Prior, Alarmlı, Aykırı Dev Boyutta Yarım Avcı Kasalı, Kadran Göbeğinde Konumlandırılmış Ayrı Bir Alarm Kadranlı, Makina Kondisyonu Kusursuz, Dönem Kösteği ve Anahtarı İle Birlikte, Nadir Karşımıza Çıkabilecek Özellikte, Koleksiyonluk, Çalışır Durumda Prior Cep Saati-200 Yıllık Olmasına Rağmen Kondisyonu Çok Diridir, Çanı ve Tokmağı Hiç Yorgun Değildir.. Kadranın Göbeğinde Konumlandırılmış Ayrı Kadran Sayesinde Saatin Kapağı Kapalı İken Saati Görebilme İmkanı Vardır. Sadece Saatin 200 Yıllık Prior ve Alarmlı Olması Değil Ön Kapak ve Kadranın Dizaynı ve İşlevselliği Saatin Değerine Değer Katmaktadır.

    TLSold
  • Longines Marka, 4 Grand Prix Paris, 7 Gümüş ve 5 Altın Ödüllü, Osmanlı Kadranlı ve Osmanlı Kayar Saniyeli, Toz Kapağı Dahil 18K Altından Mamul, Kapakları ve Kasa Çevresi Üst Düzey İşlemeli, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Altın Cep Saati-17,30 gr. Saf Altın Mevcuttur.
Seri Numarası 1906 Yılını Göstermektedir.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Longines Marka, 4 Grand Prix Paris, 7 Gümüş ve 5 Altın Ödüllü, Osmanlı Kadranlı ve Osmanlı Kayar Saniyeli, Toz Kapağı Dahil 18K Altından Mamul, Kapakları ve Kasa Çevresi Üst Düzey İşlemeli, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Altın Cep Saati-17,30 gr. Saf Altın Mevcuttur. Seri Numarası 1906 Yılını Göstermektedir.

    TLSold
  • Gedeon Thommenn'in Kurmuş Olduğu Revue Marka, Tepeden Kurmalı, Toz Kapağı Dahil 800 Ayar Gümüş Kasalı, Yüksek Kondisyonda, Seri Numaraları Tutarlı, Çalışır Durumda, Bir İkincisinin Bulunma Olasılığı Çok Zor, Üst Düzey Koleksiyonluk, Çok Nadir Cep Saati-Kapaklarda 1880'leri ve Gümüş Olduğunu İşaret Eden Orman Tavuğu Damgası Bulunmaktadır. Çalışması Kusursuza Yakındır.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Gedeon Thommenn'in Kurmuş Olduğu Revue Marka, Tepeden Kurmalı, Toz Kapağı Dahil 800 Ayar Gümüş Kasalı, Yüksek Kondisyonda, Seri Numaraları Tutarlı, Çalışır Durumda, Bir İkincisinin Bulunma Olasılığı Çok Zor, Üst Düzey Koleksiyonluk, Çok Nadir Cep Saati-Kapaklarda 1880'leri ve Gümüş Olduğunu İşaret Eden Orman Tavuğu Damgası Bulunmaktadır. Çalışması Kusursuza Yakındır.

    TLSold
  • P.T. Marka, Multicalendar Moon Phase Pocket Watch, Çoklu Takvim Özellikli, Tırnak Basmalı, Moon Phase Görseli Tam Yıldızlar Görselli, Kadranı Nadir Mavi Mine Rakamlı ve Altın Süslemeli, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Zamanı Ölçen Saatin Diğer Birimleri Olan Gün, Hafta, Ay ve Mehtap Hareketlerini Göstermesine Olanak Veren Multifonksiyonel Bir Cep Saatidir. Bir İbre Haftanın 7 Gününü, Bir İbre Ayın 31 Gününü ve Diğer İbre Ayın 12 Ayını Göstermektedir.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    P.T. Marka, Multicalendar Moon Phase Pocket Watch, Çoklu Takvim Özellikli, Tırnak Basmalı, Moon Phase Görseli Tam Yıldızlar Görselli, Kadranı Nadir Mavi Mine Rakamlı ve Altın Süslemeli, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Zamanı Ölçen Saatin Diğer Birimleri Olan Gün, Hafta, Ay ve Mehtap Hareketlerini Göstermesine Olanak Veren Multifonksiyonel Bir Cep Saatidir. Bir İbre Haftanın 7 Gününü, Bir İbre Ayın 31 Gününü ve Diğer İbre Ayın 12 Ayını Göstermektedir.

    TLSold
  • Moon Phase, Ay Döngüsü, Tarihi Aylar ve Günler Göstergeli, Kayar Saniyeli Kadrana Sahip, Tırnak Basmalı, Akrep ve Yelkovanı Dantelli, Tertemiz, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-89,98 gr.
Saat Çapı: 5,1 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Moon Phase, Ay Döngüsü, Tarihi Aylar ve Günler Göstergeli, Kayar Saniyeli Kadrana Sahip, Tırnak Basmalı, Akrep ve Yelkovanı Dantelli, Tertemiz, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-89,98 gr. Saat Çapı: 5,1 cm.

    TLSold
  • Moon Phase Göstergeli, Devasa Boyda, Ay ve Günü Gösteren Roma Rakamlı Kadrana Sahip, Her Bir Fonksiyonu İçin Ayrı Tırnak Basmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Kadranın Sağ Tarafında Moon Phase Dediğimiz, Ayın 29,5 Günlük Bir Tam Turunu Gösteren Renkli ve Hareketli Kadrana Sahiptir. Moon Phase Kısmı Güneş, Yıldızlar ve Ay Biçiminde Dizayn Edilmiştir. Saat Göstergesi Dışında  Haftanın 7 Gününü, Ayın 31 Gününü ve Ayın 12 Ayını Gösteren Kadranlıdır.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Moon Phase Göstergeli, Devasa Boyda, Ay ve Günü Gösteren Roma Rakamlı Kadrana Sahip, Her Bir Fonksiyonu İçin Ayrı Tırnak Basmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Kadranın Sağ Tarafında Moon Phase Dediğimiz, Ayın 29,5 Günlük Bir Tam Turunu Gösteren Renkli ve Hareketli Kadrana Sahiptir. Moon Phase Kısmı Güneş, Yıldızlar ve Ay Biçiminde Dizayn Edilmiştir. Saat Göstergesi Dışında Haftanın 7 Gününü, Ayın 31 Gününü ve Ayın 12 Ayını Gösteren Kadranlıdır.

    TLSold
  • Osmanlı Systemme Roskopf Patent, Kabartma Yeni Mineli ve Osmanlı-Avrupa Rakamlı Çift Numerik Kadranlı, Özel İşçilikli Akrep ve Yelkovana Sahip, Arka Kapağı El İşçilikli Desenli, 4 Ödüllü, Toz Kapağı Fransızca Mükemmel Sarıcı Sistem Yazılı ve Zeytin Dalı İle Tanrıça Figürlü, Çalışır Durumda Cep Saati-92,53 gr.
Saat Çapı: 5,2 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Osmanlı Systemme Roskopf Patent, Kabartma Yeni Mineli ve Osmanlı-Avrupa Rakamlı Çift Numerik Kadranlı, Özel İşçilikli Akrep ve Yelkovana Sahip, Arka Kapağı El İşçilikli Desenli, 4 Ödüllü, Toz Kapağı Fransızca Mükemmel Sarıcı Sistem Yazılı ve Zeytin Dalı İle Tanrıça Figürlü, Çalışır Durumda Cep Saati-92,53 gr. Saat Çapı: 5,2 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Hebdomas, 8 Günlük, Transparan Balance Sitemi ve Aykırı Kadrana Sahip, 875 Ayar Gümüş, 84, 875 Ayar İsviçre Damgası Olan Ayı Damgası, Eight Days ve Swiss Made Damgalarının Bulunduğu, Tırnak Basmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-81,72 gr.
Saat Çapı: 5 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Osmanlı Hebdomas, 8 Günlük, Transparan Balance Sitemi ve Aykırı Kadrana Sahip, 875 Ayar Gümüş, 84, 875 Ayar İsviçre Damgası Olan Ayı Damgası, Eight Days ve Swiss Made Damgalarının Bulunduğu, Tırnak Basmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-81,72 gr. Saat Çapı: 5 cm.

    TLSold
  • Longines Marka, İngiliz ve Finlandiya Ortak Askeri Demiryolları İçin Özel Üretilmiş, İri Numarik Kadranlı, Arka Kapağı Tren Gravürlü, Kadranı İngiliz ve Finlandiya Bayraklı, Yüksek Kondisyonda, Tırnak Basmalı, Makinası 15 Değerli Taşlı, İri Boyda, Çalışır Durumda Cep Saati-Seri Numarası 1912 Yılını İşaret Etmektedir.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Longines Marka, İngiliz ve Finlandiya Ortak Askeri Demiryolları İçin Özel Üretilmiş, İri Numarik Kadranlı, Arka Kapağı Tren Gravürlü, Kadranı İngiliz ve Finlandiya Bayraklı, Yüksek Kondisyonda, Tırnak Basmalı, Makinası 15 Değerli Taşlı, İri Boyda, Çalışır Durumda Cep Saati-Seri Numarası 1912 Yılını İşaret Etmektedir.

    TLSold
  • İsviçre Üretimi, Modernist Marka, Jump Hour, 1890'ların Ünlü Sigara Markası Olan Cigarrillos Exxelsior İçin Özel Üretilmiş, Aykırı Çalışma Sistemine Sahip, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Dönemin Dijital Saatlerine Örnektir. Makinada İsviçre Haç İşareti ve Seri Numarası Mevcuttur. Üst Ortada Saat, Sağdan Sola Dakika ve Aşağıda Saniye Mevcuttur.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    İsviçre Üretimi, Modernist Marka, Jump Hour, 1890'ların Ünlü Sigara Markası Olan Cigarrillos Exxelsior İçin Özel Üretilmiş, Aykırı Çalışma Sistemine Sahip, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Dönemin Dijital Saatlerine Örnektir. Makinada İsviçre Haç İşareti ve Seri Numarası Mevcuttur. Üst Ortada Saat, Sağdan Sola Dakika ve Aşağıda Saniye Mevcuttur.

    TLSold
  • Longines Marka, Nacib K. Djezvedjian & Sons Constantinople, Nadir Metal Kasalı, Latin Kadranlı, Tek Kapaklı, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda, Nadir Cep Saati-75,79 gr.
Saat Çapı: 5 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Longines Marka, Nacib K. Djezvedjian & Sons Constantinople, Nadir Metal Kasalı, Latin Kadranlı, Tek Kapaklı, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda, Nadir Cep Saati-75,79 gr. Saat Çapı: 5 cm.

    TLSold
  • J. Tolayan Constantinople, Sultan Abdülhamit Tasarımı, Grand Bazaar Kapalıçarşı, Hem Alafranga Hem Alaturka Saati Aynı Anda Görmek İçin Tasarlanmış, Meneviş Kasalı, Çalışır Durumda, Ahşap Saat Kutusu İle Birlikte, Muazzam Hamidiye Namaz Cep Saati-Yapı Kredi Yayınlarında Bu Saate Özel Yer Verilmiştir. Kaptan Veya Konsolos Saatlerinden Farklı Olarak Kendine Has Patentli Sistemi Vardır. Ortada ki Saatin Porselen Kadranının Etrafında İki Adet Daha Kadran Vardır. Yandaki Ayar Tepesinden İkisi de Ayrı Ayrı Hareket Ettirilip İster Alaturka İster Takip Edilmek İstenen Diğer Alafranga Saat Ülkesinini Zaman Dilimine Göre Ayarlanıp Bırakılır. Bu Şekilde Göbekte de Diğer Saat Takip Edilir. Alaturka Saat Osmanlı ve Tabasının Kullanmış Olduğu Saat Dilimidir ve Saatler Akşam Ezanında Kurulur. Alaturka Saatlerde Akşam Ezanı 12 Olarak Düşünülür ve Gün Devreder. Eldeki Tablo İle Alaturka Saat Alafranga Saat Dilimine Çevrilir. Tüm İller İçin Akşam Ezanlarını Alafranga Saate Çevirmek İçin Kullanılan Gösteren Bir Tablo Vardır. Eğer Saat Durduysa Ezanla Birlikte Ayarlanır ve Böyle Takip Edilir.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    J. Tolayan Constantinople, Sultan Abdülhamit Tasarımı, Grand Bazaar Kapalıçarşı, Hem Alafranga Hem Alaturka Saati Aynı Anda Görmek İçin Tasarlanmış, Meneviş Kasalı, Çalışır Durumda, Ahşap Saat Kutusu İle Birlikte, Muazzam Hamidiye Namaz Cep Saati-Yapı Kredi Yayınlarında Bu Saate Özel Yer Verilmiştir. Kaptan Veya Konsolos Saatlerinden Farklı Olarak Kendine Has Patentli Sistemi Vardır. Ortada ki Saatin Porselen Kadranının Etrafında İki Adet Daha Kadran Vardır. Yandaki Ayar Tepesinden İkisi de Ayrı Ayrı Hareket Ettirilip İster Alaturka İster Takip Edilmek İstenen Diğer Alafranga Saat Ülkesinini Zaman Dilimine Göre Ayarlanıp Bırakılır. Bu Şekilde Göbekte de Diğer Saat Takip Edilir. Alaturka Saat Osmanlı ve Tabasının Kullanmış Olduğu Saat Dilimidir ve Saatler Akşam Ezanında Kurulur. Alaturka Saatlerde Akşam Ezanı 12 Olarak Düşünülür ve Gün Devreder. Eldeki Tablo İle Alaturka Saat Alafranga Saat Dilimine Çevrilir. Tüm İller İçin Akşam Ezanlarını Alafranga Saate Çevirmek İçin Kullanılan Gösteren Bir Tablo Vardır. Eğer Saat Durduysa Ezanla Birlikte Ayarlanır ve Böyle Takip Edilir.

    TLSold
  • Girard Perragaux 1825, İsviçre'nin En Önemli Şehirlerinin Başında Gelen Chaux De Fonds Çıkışlı, Çift Numerik Rakamlı, Kadranı Üst Düzey Kondisyonda, Çalışır Durumda, Orijinal Deri Çantasında Seyahat ve Masa Saati-Saat Çapı: 6 cm.
Çanta Ölçüsü: 11x11 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Girard Perragaux 1825, İsviçre'nin En Önemli Şehirlerinin Başında Gelen Chaux De Fonds Çıkışlı, Çift Numerik Rakamlı, Kadranı Üst Düzey Kondisyonda, Çalışır Durumda, Orijinal Deri Çantasında Seyahat ve Masa Saati-Saat Çapı: 6 cm. Çanta Ölçüsü: 11x11 cm.

    TLSold
  • Tavannes Watch Marka, Osmanlı Kadranlı, Çift Kapaklı, Gümüş Kasalı, Full Savat İşçilikli, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda Nadir Cep Saati-97,40 gr.
Saat Çapı: 5,2 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Tavannes Watch Marka, Osmanlı Kadranlı, Çift Kapaklı, Gümüş Kasalı, Full Savat İşçilikli, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda Nadir Cep Saati-97,40 gr. Saat Çapı: 5,2 cm.

    TLSold
  • 1880'ler İsviçre Üretimi Paul Hemmeler Marka, Markanın Orijinal Çekiç ve Balta Logolu Roskoph Makinaya Sahip, Arka Kapağı Yüksek Savat İşçiliği İle Borazandan Çıkan Çiçek ve Meyveleri Toplayan Kadın Figürü İşli, Tırnak Basmalı, Yüksek Kondisyonda ve Görsellikte, Çalışır Durumda Cep Saati-108,12 gr.
Saat Çapı: 5,4 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    1880'ler İsviçre Üretimi Paul Hemmeler Marka, Markanın Orijinal Çekiç ve Balta Logolu Roskoph Makinaya Sahip, Arka Kapağı Yüksek Savat İşçiliği İle Borazandan Çıkan Çiçek ve Meyveleri Toplayan Kadın Figürü İşli, Tırnak Basmalı, Yüksek Kondisyonda ve Görsellikte, Çalışır Durumda Cep Saati-108,12 gr. Saat Çapı: 5,4 cm.

    TLSold
  • Ünlü İsviçreli Saat Üreticisi Omega Marka, Fritz Olsson Modeli, Tek Kapaklı, Gümüş Kasalı, Savat İşçiliği İle Çok Özel Atçılıkla Uğraşan Bir Adamın Atı İle Birlikte Savatın Üzerine Altın İle İşlendiği Çok Özel Kasalı, Üstten Kurmalı, İri Kasalı, Çalışır Durumda Nadir Cep Saati-99,99 gr.
Saat Çapı: 5,2 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Ünlü İsviçreli Saat Üreticisi Omega Marka, Fritz Olsson Modeli, Tek Kapaklı, Gümüş Kasalı, Savat İşçiliği İle Çok Özel Atçılıkla Uğraşan Bir Adamın Atı İle Birlikte Savatın Üzerine Altın İle İşlendiği Çok Özel Kasalı, Üstten Kurmalı, İri Kasalı, Çalışır Durumda Nadir Cep Saati-99,99 gr. Saat Çapı: 5,2 cm.

    TLSold
  • Güvercin Yarışı Hakem Saati; 1800 Yılları Sonlarında Popüler Olan Güvercin Yarışlarının Hakem Saati Kural Gereği 120-500 km Mesafelere Taşınan Güvercinler, Ayaklarına Saatlerin Küçük Metal Numaralı Kovanları Bağlanır ve Havalanırlar. Dönüş Yapan Güvercinlerin Numaralı Kovanları Hakem Saatine Takılarak Mekanizma Kurulur. Kağıt Rulo Üzerine Zaman İşaretlenir.-Saat Çapı: 8 cm.
20,5x16,5x13 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Güvercin Yarışı Hakem Saati; 1800 Yılları Sonlarında Popüler Olan Güvercin Yarışlarının Hakem Saati Kural Gereği 120-500 km Mesafelere Taşınan Güvercinler, Ayaklarına Saatlerin Küçük Metal Numaralı Kovanları Bağlanır ve Havalanırlar. Dönüş Yapan Güvercinlerin Numaralı Kovanları Hakem Saatine Takılarak Mekanizma Kurulur. Kağıt Rulo Üzerine Zaman İşaretlenir.-Saat Çapı: 8 cm. 20,5x16,5x13 cm.

    TLSold
  • Kadranı El Boyama, Sedefli, Mine ve Altın İşlemeli Göl Kenarında Kilise Tasvirli, Görselle İç İçe Geçmiş Alttan Kayar Saniyeli, Aykırı Boyda, Anahtar Kurmalı, Maşa Yandan Vurmalı, Kapak Açma Buton Kısmına Kadar Bovet Tarzı, Kapakları Kalem İşçilikli, 13 Değerli Taşlı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-İlk Lever Saatlerdendir, Kasada LT Baş Harfleri ve 12792 Seri Numarası Vardır. Görsel Şölen Diyebileceğimiz Bir Saattir.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Kadranı El Boyama, Sedefli, Mine ve Altın İşlemeli Göl Kenarında Kilise Tasvirli, Görselle İç İçe Geçmiş Alttan Kayar Saniyeli, Aykırı Boyda, Anahtar Kurmalı, Maşa Yandan Vurmalı, Kapak Açma Buton Kısmına Kadar Bovet Tarzı, Kapakları Kalem İşçilikli, 13 Değerli Taşlı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-İlk Lever Saatlerdendir, Kasada LT Baş Harfleri ve 12792 Seri Numarası Vardır. Görsel Şölen Diyebileceğimiz Bir Saattir.

    TLSold
  • Longines Marka, Nacib K. Djezvedjian & Son Constantinople, Arkadan Kurmalı, Gümüş ve Aznavur İşçilikli Çift Kapaklı, Çalışır Durumda Cep Saati-101,70 gr.
Saat Çapı: 5,2 cm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Longines Marka, Nacib K. Djezvedjian & Son Constantinople, Arkadan Kurmalı, Gümüş ve Aznavur İşçilikli Çift Kapaklı, Çalışır Durumda Cep Saati-101,70 gr. Saat Çapı: 5,2 cm.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi, Avrupa Üretimi, Hem Osmanlı Toprağındaki Hemde Avrupa Topraklarındaki Saat Dilimini Gösteren, Saniyeli, Çift Kapaklı, Arkadan Kurmalı, Çalışır Durumda, Özel Kurma Anahtarı İle Birlikte, Çok Nadir Cep Saati-Bugüne Kadar Görülmemiş Çok Nadir Bir Cep Saatidir.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Osmanlı Dönemi, Avrupa Üretimi, Hem Osmanlı Toprağındaki Hemde Avrupa Topraklarındaki Saat Dilimini Gösteren, Saniyeli, Çift Kapaklı, Arkadan Kurmalı, Çalışır Durumda, Özel Kurma Anahtarı İle Birlikte, Çok Nadir Cep Saati-Bugüne Kadar Görülmemiş Çok Nadir Bir Cep Saatidir.

    TLSold
  • Longines Marka, Nacib K. Djezvedjian Constantinople, Metal Üzeri Altın Kaplama Kasalı, Üstten Kurmalı, Tek Kapaklı, Altın Kaplama Kösteği İle Birlikte, Çalışır Durumda, Nadir Cep Saati-Nacib Djezvedjian'ın Satmış Olduğu Nadir Longineslerden Birisidir. Deri Kabı Bulunmaktadır.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Longines Marka, Nacib K. Djezvedjian Constantinople, Metal Üzeri Altın Kaplama Kasalı, Üstten Kurmalı, Tek Kapaklı, Altın Kaplama Kösteği İle Birlikte, Çalışır Durumda, Nadir Cep Saati-Nacib Djezvedjian'ın Satmış Olduğu Nadir Longineslerden Birisidir. Deri Kabı Bulunmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi, H&J. Blumenthal Freres Constantinople Nadir Saat Üreticili, Gümüş Çift Kapaklı Kasalı, Arkadan Kurmalı, Osmanlı Kadranlı, Kurma Kolu İle Birlikte, Çalışır Durumda, Nadir Cep Saati-100 gr.
Saat Çapı: 5,4 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Osmanlı Dönemi, H&J. Blumenthal Freres Constantinople Nadir Saat Üreticili, Gümüş Çift Kapaklı Kasalı, Arkadan Kurmalı, Osmanlı Kadranlı, Kurma Kolu İle Birlikte, Çalışır Durumda, Nadir Cep Saati-100 gr. Saat Çapı: 5,4 cm.

    TLSold
  • Longines Marka, Arkasında Nadir Kabartma Top Arabası Görselinin Yer Aldığı, Ay Yıldızlı, Gümüş Kasalı, Üstten Kurmalı, Gece ve Gündüz Numerik Kadranlı, İri Boyutta, Çalışır Durumda Cep Saati-110 gr.
Saat Çapı: 5,4 cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Longines Marka, Arkasında Nadir Kabartma Top Arabası Görselinin Yer Aldığı, Ay Yıldızlı, Gümüş Kasalı, Üstten Kurmalı, Gece ve Gündüz Numerik Kadranlı, İri Boyutta, Çalışır Durumda Cep Saati-110 gr. Saat Çapı: 5,4 cm.

    TLSold
  • Longines Marka, Şark Demiryolları İçin Yapmış Olduğu, Metal Kasalı, Arka Toz Kapağında ''Büyük Mükafat'' Yazılı, Saniye Kısmında Necip Cezveciyan ve Mahdumu ibaresinin Yer Aldığı, Arka Kısmında Şark Demiryolları Vagonunun Kabartma Silüetinin İşlendiği, Tek Kapaklı, Kösteği İle Birlikte, Çalışır Durumda, Nadir Cep Saati-Kadranında Atık Bulunmaktadır.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Longines Marka, Şark Demiryolları İçin Yapmış Olduğu, Metal Kasalı, Arka Toz Kapağında ''Büyük Mükafat'' Yazılı, Saniye Kısmında Necip Cezveciyan ve Mahdumu ibaresinin Yer Aldığı, Arka Kısmında Şark Demiryolları Vagonunun Kabartma Silüetinin İşlendiği, Tek Kapaklı, Kösteği İle Birlikte, Çalışır Durumda, Nadir Cep Saati-Kadranında Atık Bulunmaktadır.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi, Avrupa Üretimi, Nadir Makinalı, Tek Kapaklı Gümüş Kasalı, Arka Kapak Kısmında Koşan At Figürünün Yer Aldığı, Arkadan Kurmalı, Çalışır Durumda Cep Saati-55,87 gr.
Saat Çapı: 4,5 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Osmanlı Dönemi, Avrupa Üretimi, Nadir Makinalı, Tek Kapaklı Gümüş Kasalı, Arka Kapak Kısmında Koşan At Figürünün Yer Aldığı, Arkadan Kurmalı, Çalışır Durumda Cep Saati-55,87 gr. Saat Çapı: 4,5 cm.

    TLSold
  • Longines Marka, Çift Kapaklı Metal Kasalı, 4 Taşlı, Saniyeli, Suiza Modeli, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda Nadir Cep Saati-100,65 gr.
Saat Çapı: 5 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Longines Marka, Çift Kapaklı Metal Kasalı, 4 Taşlı, Saniyeli, Suiza Modeli, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda Nadir Cep Saati-100,65 gr. Saat Çapı: 5 cm.

    TLSold
  • Ünlü Saat Firması Tissot Marka, 800 Ayar Gümüş Kasalı ve Kadranlı, Saniyeli, Tek Kapaklı, Üstten Kurmalı, İri Boyutta, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-64,35 gr.
Saat Çapı: 5 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Ünlü Saat Firması Tissot Marka, 800 Ayar Gümüş Kasalı ve Kadranlı, Saniyeli, Tek Kapaklı, Üstten Kurmalı, İri Boyutta, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-64,35 gr. Saat Çapı: 5 cm.

    TLSold
  • Ünlü Saat Firması Zenith Marka, Metal Kasalı, Saniyeli, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-56,39 gr.
Saat Çapı: 4,6 cm.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Ünlü Saat Firması Zenith Marka, Metal Kasalı, Saniyeli, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-56,39 gr. Saat Çapı: 4,6 cm.

    TLSold
  • Perfecta Marka, ''Karl Brandt Norbjö'' Yazılı Kişiye Özel, Gündüz ve Gece Numerikli ve Alttan Akar Saniyeli Kadranlı, Toz Kapağı Dahil Gümüş Kasalı ve Çevresi Rose Gold Kaplama, Kasa Tırtıkları Sıfır Ayarında, Porselen Orijinal Kadrana Sahip, Zaman Tutuşu Çok Güzel, Yüksek Kondisyonda, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Tarihi Nazi Doktor Cep Saati-Karl Brandt Norbjö; Nazi Almanyası Fizikçi, Doktor ve Savaş Suçlusudur. Hitlerin Yakınında Bulunan Sonraları Hitlerin Sağlık Yaverliğini Yapan ve Nazi Dönemi İnsan Deneylerinde Görev Almış Bir Doktordur. Son Dönemlerinde Savaş Suçundan Aranıp 1948 Yılında Asılarak İdam Edilmiştir.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Perfecta Marka, ''Karl Brandt Norbjö'' Yazılı Kişiye Özel, Gündüz ve Gece Numerikli ve Alttan Akar Saniyeli Kadranlı, Toz Kapağı Dahil Gümüş Kasalı ve Çevresi Rose Gold Kaplama, Kasa Tırtıkları Sıfır Ayarında, Porselen Orijinal Kadrana Sahip, Zaman Tutuşu Çok Güzel, Yüksek Kondisyonda, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Tarihi Nazi Doktor Cep Saati-Karl Brandt Norbjö; Nazi Almanyası Fizikçi, Doktor ve Savaş Suçlusudur. Hitlerin Yakınında Bulunan Sonraları Hitlerin Sağlık Yaverliğini Yapan ve Nazi Dönemi İnsan Deneylerinde Görev Almış Bir Doktordur. Son Dönemlerinde Savaş Suçundan Aranıp 1948 Yılında Asılarak İdam Edilmiştir.

    TLSold
  • 19. yy. İsviçre Üretimi, 8 Günlük Makinalı, Metal Kasalı, Üstten Kurmalı, Tek Kapaklı, Devasa Büyüklükte, Çalışır Durumda, Nadir Cep Saati-Saat Çapı: 7 cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    19. yy. İsviçre Üretimi, 8 Günlük Makinalı, Metal Kasalı, Üstten Kurmalı, Tek Kapaklı, Devasa Büyüklükte, Çalışır Durumda, Nadir Cep Saati-Saat Çapı: 7 cm.

    TLSold
  • Thomas Russell & Son Liverpool, (1811-1994) Victoria Dönemi Kraliçeye Saat Yapan Thomas Russell Üretimi, Altın Kaplama, Orijinal Porselen Kusursuz Kadranlı, Maneviş Akrep ve Yelkovanlı, Makinası Marka Damgalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Nadir Cep Saati-Şirket Dönemin En Saygın Firmalarından Biri Olup Kraliçe Victoria ve Edinburgh Dükü İçin Saat Yapımcıları Olarak Kraliyet Garantisi Ayrıcalığını Kazanmıştır. Kadranda Bulunan Ticari Marka ve Logonun Açılımı ''Tempus Fugit'' Zaman Uçar, Su Gibi Akar Gider Anlamındadır. Makina Üzerindeki Çarkın Birinde Özel Sloganın Deseni ve Diğerinde Kadrandaki Slogan Yazısı Mevcuttur. Saat 10 Yıl Garanti Damgalı Olup, Kasa Thomas Russell İmzalıdır. Ayrıca Kasada Illinois Watch Co And Elgin U.S.A Damgaları Mevcuttur.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Thomas Russell & Son Liverpool, (1811-1994) Victoria Dönemi Kraliçeye Saat Yapan Thomas Russell Üretimi, Altın Kaplama, Orijinal Porselen Kusursuz Kadranlı, Maneviş Akrep ve Yelkovanlı, Makinası Marka Damgalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Nadir Cep Saati-Şirket Dönemin En Saygın Firmalarından Biri Olup Kraliçe Victoria ve Edinburgh Dükü İçin Saat Yapımcıları Olarak Kraliyet Garantisi Ayrıcalığını Kazanmıştır. Kadranda Bulunan Ticari Marka ve Logonun Açılımı ''Tempus Fugit'' Zaman Uçar, Su Gibi Akar Gider Anlamındadır. Makina Üzerindeki Çarkın Birinde Özel Sloganın Deseni ve Diğerinde Kadrandaki Slogan Yazısı Mevcuttur. Saat 10 Yıl Garanti Damgalı Olup, Kasa Thomas Russell İmzalıdır. Ayrıca Kasada Illinois Watch Co And Elgin U.S.A Damgaları Mevcuttur.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi, K. Serkisoff Constantinople, Mineli Nadir Osmanlı Kadranlı, Gümüş Kasalı, Full Savat İşçilikli ve Altınlı, Tek Kapaklı, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda Cep Saati-Serkisoff'un Görülmemiş Nadir Saatlerinden Birisidir.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Osmanlı Dönemi, K. Serkisoff Constantinople, Mineli Nadir Osmanlı Kadranlı, Gümüş Kasalı, Full Savat İşçilikli ve Altınlı, Tek Kapaklı, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda Cep Saati-Serkisoff'un Görülmemiş Nadir Saatlerinden Birisidir.

    TLSold
  • 1886 Yılı İngiliz Üretimi, G. F. Clarkson Marka, Arka Kapağı Aznavur İşçilikli, Gümüş Damgalı, İri Boyutta, İsviçre Pazarında Kullanılmış, Makinası Dizaynı ve İşçiliği İle Göze Çarpan, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Saatin Arka Kapağı, Toz Kapağı ve Taç Kısmında Kasa Yapımcısının Damgası, London ve Gümüş Damgaları Mevcuttur. Makinada G. F. Clarkson Marka İmzası ve Northallerton Kasabası İbaresi Mevcuttur. Saat Ayarı Ön Kapak Açıldıktan Sonra 2 Yönündeki Tırnak Çekilerek Yapılmaktadır. Kasa Yapımcısı Charles Nicholet'tir. 1881-1909 Yılları Arası Londra'da Bir Çok Markaya Kasa Üretmiştir.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    1886 Yılı İngiliz Üretimi, G. F. Clarkson Marka, Arka Kapağı Aznavur İşçilikli, Gümüş Damgalı, İri Boyutta, İsviçre Pazarında Kullanılmış, Makinası Dizaynı ve İşçiliği İle Göze Çarpan, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Saatin Arka Kapağı, Toz Kapağı ve Taç Kısmında Kasa Yapımcısının Damgası, London ve Gümüş Damgaları Mevcuttur. Makinada G. F. Clarkson Marka İmzası ve Northallerton Kasabası İbaresi Mevcuttur. Saat Ayarı Ön Kapak Açıldıktan Sonra 2 Yönündeki Tırnak Çekilerek Yapılmaktadır. Kasa Yapımcısı Charles Nicholet'tir. 1881-1909 Yılları Arası Londra'da Bir Çok Markaya Kasa Üretmiştir.

    TLSold
  • 1880'ler, Best Patent Lever, (En İyi Saat Patenti) Arka Kapağı Muhteşem Kabartma Teknikli Çiftçi Kadınlar Temalı, Porselen Kadranlı, Tırnak Basmalı, Özel İşçilikli Akrep ve Yelkovana Sahip, Kasa Çevresi ve Tepe Kısmı Dahil Komple İşçilikli, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Kadrandaki ''Best Patent Lever'' Yazısı Bir Marka Olabileceği Gibi Sadece Kullanılan Mekanizmanın Özelliğini Vurgulayan Bir Sloganda Olabilir. Makina Kısmında Felemenkçe ve Katalanca ''Gözden Geçirildi, İncelendi, İkinci El'' Açıklama Yazıları Vardır. Saatin İsviçre, Makinanın İspanyol Olduğu Düşünülmektedir.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    1880'ler, Best Patent Lever, (En İyi Saat Patenti) Arka Kapağı Muhteşem Kabartma Teknikli Çiftçi Kadınlar Temalı, Porselen Kadranlı, Tırnak Basmalı, Özel İşçilikli Akrep ve Yelkovana Sahip, Kasa Çevresi ve Tepe Kısmı Dahil Komple İşçilikli, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Kadrandaki ''Best Patent Lever'' Yazısı Bir Marka Olabileceği Gibi Sadece Kullanılan Mekanizmanın Özelliğini Vurgulayan Bir Sloganda Olabilir. Makina Kısmında Felemenkçe ve Katalanca ''Gözden Geçirildi, İncelendi, İkinci El'' Açıklama Yazıları Vardır. Saatin İsviçre, Makinanın İspanyol Olduğu Düşünülmektedir.

    TLSold
  • Longines Marka, Arkasında Nadir Kabartma Top Arabası Görselinin Yer Aldığı, Ay Yıldızlı, Gümüş Kasalı, Farklı Tipte, Üstten Kurmalı, Gece ve Gündüz Numerik Kadranlı, İri Boyutta, Çalışır Durumda Cep Saati-110,99 gr.
Saat Çapı: 5,4 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Longines Marka, Arkasında Nadir Kabartma Top Arabası Görselinin Yer Aldığı, Ay Yıldızlı, Gümüş Kasalı, Farklı Tipte, Üstten Kurmalı, Gece ve Gündüz Numerik Kadranlı, İri Boyutta, Çalışır Durumda Cep Saati-110,99 gr. Saat Çapı: 5,4 cm.

    TLSold
  • Ancre Ligne Droite, Gümüş Kasalı, Chronometre Modeli, Saniyeli, Arka Kapak Kısmında Savat İşçiliği İle Avcı Köpeklerinin Yer Aldığı, Tek Kapaklı, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Nadir Cep Saati-Kasada Yorgunluk Bulunmaktadır.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Ancre Ligne Droite, Gümüş Kasalı, Chronometre Modeli, Saniyeli, Arka Kapak Kısmında Savat İşçiliği İle Avcı Köpeklerinin Yer Aldığı, Tek Kapaklı, Üstten Kurmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Nadir Cep Saati-Kasada Yorgunluk Bulunmaktadır.

    TLSold
  • A. Agneessens Enghien Marka, İsviçre Üretimi, Metal Kasalı, Tek Kapaklı, Üstten Kurmalı, Basmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-108,93 gr.
Saat Çapı: 5,2 cm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    A. Agneessens Enghien Marka, İsviçre Üretimi, Metal Kasalı, Tek Kapaklı, Üstten Kurmalı, Basmalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-108,93 gr. Saat Çapı: 5,2 cm.

    TLSold
  • İsviçre Üretimi Amida Marka, Arka Kapağı Alman 2. Wilhelm ve Franz Joseph Görselli, Porselen Kadranlı, Üst Düzey Kusursuz Görsel İşlemeli, Akrep ve Yelkovanı Dantel İşçilikli, Tırnak Basmalı, Yüksek Kondisyonda, Çalışır Durumda, Çok Özel I. Dünya Savaşı İttifak Cep Saati-II. Wilhelm Son Almanya İmparatoru ve Prusya Kralıydı. (1888-1918) Almanya'nın I. Dünya Savaşı'nı Kaybetmesi Üzerine Trenle Hollanda'ya Kaçmıştır. Daha Sonra Tüm İade Taleplerine Rağmen Hollanda Kraliçesi Wilhelmina II. Wilhelm'i İade Etmemiştir.
Franz Joseph Avusturya Macaristanı'nın En Uzun Hüküm Süren İmparatorudur. (1848-1916) Tarihte I. Dünya Savaşı'nın Çıkmasına Sebep Olan İmparator Olarak Bilinmektedir ve Savaş Devam Ederken Vefat Etmiştir. 
Saatin Arkasındaki Görselin Çarpıcı Özelliği Sadece 2 İmparatorun Resminin Olmasıdır. O Dönemde Çıkartılan Tüm Yazılı ve Görsel Objelerde Hep Tüm İttifak Devletlerinin Görsellerine Birlikte Yer Verilmiştir. (Almanya, Avusturya-Macaristan, Osmanlı, Bulgaristan)
Saatin Kadranı Restore Geçirmiştir.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    İsviçre Üretimi Amida Marka, Arka Kapağı Alman 2. Wilhelm ve Franz Joseph Görselli, Porselen Kadranlı, Üst Düzey Kusursuz Görsel İşlemeli, Akrep ve Yelkovanı Dantel İşçilikli, Tırnak Basmalı, Yüksek Kondisyonda, Çalışır Durumda, Çok Özel I. Dünya Savaşı İttifak Cep Saati-II. Wilhelm Son Almanya İmparatoru ve Prusya Kralıydı. (1888-1918) Almanya'nın I. Dünya Savaşı'nı Kaybetmesi Üzerine Trenle Hollanda'ya Kaçmıştır. Daha Sonra Tüm İade Taleplerine Rağmen Hollanda Kraliçesi Wilhelmina II. Wilhelm'i İade Etmemiştir. Franz Joseph Avusturya Macaristanı'nın En Uzun Hüküm Süren İmparatorudur. (1848-1916) Tarihte I. Dünya Savaşı'nın Çıkmasına Sebep Olan İmparator Olarak Bilinmektedir ve Savaş Devam Ederken Vefat Etmiştir. Saatin Arkasındaki Görselin Çarpıcı Özelliği Sadece 2 İmparatorun Resminin Olmasıdır. O Dönemde Çıkartılan Tüm Yazılı ve Görsel Objelerde Hep Tüm İttifak Devletlerinin Görsellerine Birlikte Yer Verilmiştir. (Almanya, Avusturya-Macaristan, Osmanlı, Bulgaristan) Saatin Kadranı Restore Geçirmiştir.

    TLSold
  • 1919-1920'ler Ever Ready Marka, Makinası Junghans, 8 Günlük Kurma Sistemine Sahip, Anahtar Kurmalı, Projeksiyon ve Lambalı, Döneminde ''Brothel Clock'' Genelev Saati Olarakta Bilinen, Koleksiyoner Değeri Çok Yüksek, Çalışır Durumda Nadir Masa Saati-Dizaynı A. Loebel Tarafından Yapılmıştır. Aydınlatmaların Çok Nadir Olmadığı veya Gece Anlık Aydınlatma İmkanının Zor Olduğu Ortamlar İçin Kullanım Rahatlığı Sağlamıştır. Daha Çok Yatak Odalarında Kullanım Yeri Bulmuştur. Sınırlı Yıllar Arasında Üretilmiş ve Adetsel Olarak Nadir Bulunabilecek Sayıdadır. Saat Kondisyonu Çok Yüksek ve Saat Çalışması Problemsizdir. Saatin Görünen Tüm Parçaları Orijinaldir. Saatin Ever Ready Marka Etiketi İlk Günkü Gibi İçinde Durmaktadır. Kurma Anahtarı ve Özel Saat Ayarlama Anahtarıda Orijinaldir. Saatin Arkasında Olması Gereken Lenli Yansıtma Aparatı Eksiktir.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    1919-1920'ler Ever Ready Marka, Makinası Junghans, 8 Günlük Kurma Sistemine Sahip, Anahtar Kurmalı, Projeksiyon ve Lambalı, Döneminde ''Brothel Clock'' Genelev Saati Olarakta Bilinen, Koleksiyoner Değeri Çok Yüksek, Çalışır Durumda Nadir Masa Saati-Dizaynı A. Loebel Tarafından Yapılmıştır. Aydınlatmaların Çok Nadir Olmadığı veya Gece Anlık Aydınlatma İmkanının Zor Olduğu Ortamlar İçin Kullanım Rahatlığı Sağlamıştır. Daha Çok Yatak Odalarında Kullanım Yeri Bulmuştur. Sınırlı Yıllar Arasında Üretilmiş ve Adetsel Olarak Nadir Bulunabilecek Sayıdadır. Saat Kondisyonu Çok Yüksek ve Saat Çalışması Problemsizdir. Saatin Görünen Tüm Parçaları Orijinaldir. Saatin Ever Ready Marka Etiketi İlk Günkü Gibi İçinde Durmaktadır. Kurma Anahtarı ve Özel Saat Ayarlama Anahtarıda Orijinaldir. Saatin Arkasında Olması Gereken Lenli Yansıtma Aparatı Eksiktir.

    TLSold
  • Zenith Marka (1903), 19 Reveil, Alarmlı, 14 Değerli Taşlı, Meneviş Kasalı, Alt Tarafta Kayar Saniyeli Üst Tarafta Alarmı Gösteren Kadrana Sahip, Aykırı Renkte Sayılar, Çift Tırnak Basmalı, Koleksiyonluk, Çok İyi Kondisyonda ve Çalışır Durumda Askeri Cep Saati-Bu Saatin Aynısı 1914 Yılında Gandhi'ye Hediye Edilmiştir. Sürekli Bu Saati Kullanmış Fakat Bir Hırsız Tarafından Bir Seyahatinde 1943 Yılında Çalınmıştır.
Kasa No: 25711
Seri No: 409333
Üretim Yılı 1903-1904

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Zenith Marka (1903), 19 Reveil, Alarmlı, 14 Değerli Taşlı, Meneviş Kasalı, Alt Tarafta Kayar Saniyeli Üst Tarafta Alarmı Gösteren Kadrana Sahip, Aykırı Renkte Sayılar, Çift Tırnak Basmalı, Koleksiyonluk, Çok İyi Kondisyonda ve Çalışır Durumda Askeri Cep Saati-Bu Saatin Aynısı 1914 Yılında Gandhi'ye Hediye Edilmiştir. Sürekli Bu Saati Kullanmış Fakat Bir Hırsız Tarafından Bir Seyahatinde 1943 Yılında Çalınmıştır. Kasa No: 25711 Seri No: 409333 Üretim Yılı 1903-1904

    TLSold
  • İsviçre Yapımı Meuron And Comp (1790-1820), Quarter Repeater ve Alarmlı, Gümüş Kasalı, Hem Alarm Mekanizmalı Zilli Hem Çeyrek Çalarlı, Guilloche Desenli Sırt İşlemeli, Çok İyi Kondisyonda ve Çalışır Durumda, Nadir Prior Cep Saati-Meuron Dönemin Çalarlı Saat Konusunda En Meşhur Saatçilerinden Olup, Abraham Luis Breguet İçin Saatler Yapmıştır. Bir Saate Alarm ve Çeyrek Çalar Özelliğinin Eklenmesi, O Saatin İşçilik Süresinin Kat Kat Uzaması Anlamına Gelmektedir. Ayrıca Bu Tür Farklı Özellikleri Bir Kasaya Sığdırmakta Özel Yetenekli Ellere Sahip Ustalıklar Gerektirmektedir. Makinanın Toz Kapağında ve Makinada Meuron & Comp İsmi ve No: 2019 Vardır.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    İsviçre Yapımı Meuron And Comp (1790-1820), Quarter Repeater ve Alarmlı, Gümüş Kasalı, Hem Alarm Mekanizmalı Zilli Hem Çeyrek Çalarlı, Guilloche Desenli Sırt İşlemeli, Çok İyi Kondisyonda ve Çalışır Durumda, Nadir Prior Cep Saati-Meuron Dönemin Çalarlı Saat Konusunda En Meşhur Saatçilerinden Olup, Abraham Luis Breguet İçin Saatler Yapmıştır. Bir Saate Alarm ve Çeyrek Çalar Özelliğinin Eklenmesi, O Saatin İşçilik Süresinin Kat Kat Uzaması Anlamına Gelmektedir. Ayrıca Bu Tür Farklı Özellikleri Bir Kasaya Sığdırmakta Özel Yetenekli Ellere Sahip Ustalıklar Gerektirmektedir. Makinanın Toz Kapağında ve Makinada Meuron & Comp İsmi ve No: 2019 Vardır.

    TLSold
  • West And Watch Co Marka (1900'lerin Başı), Arapça Salaten Tüncine Duası ve Tevhid İşlenmiş Çok Özel Kadranlı, Tırnak Basmalı Lever Mekanizmaya Sahip, Çok İyi Kondisyonda ve Çalışır Durumda Cep Saati-Salaten Tüncine Sünnet Bir Dua Olup Sürekli Okunduğunda Belalara ve Kazalara Karşı İnsanları Koruduğuna İnanılır. O Dönem Dünyadaki En Önemli Ulaşım Yolu Tren Yolu Olmakla Birlikte Tren Kazaları, Haydutlar ve Hırsızlıklar Sık Sık Görülmeye Başlanmış, Bu Açıdan Saat Manevi Bir Koruma Kalkanı İnanışı İle İmal Edilmiştir. West And Co Marka Arap Pazarına Üretim Yapmış Dönemin Önemli Markalarındandır.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    West And Watch Co Marka (1900'lerin Başı), Arapça Salaten Tüncine Duası ve Tevhid İşlenmiş Çok Özel Kadranlı, Tırnak Basmalı Lever Mekanizmaya Sahip, Çok İyi Kondisyonda ve Çalışır Durumda Cep Saati-Salaten Tüncine Sünnet Bir Dua Olup Sürekli Okunduğunda Belalara ve Kazalara Karşı İnsanları Koruduğuna İnanılır. O Dönem Dünyadaki En Önemli Ulaşım Yolu Tren Yolu Olmakla Birlikte Tren Kazaları, Haydutlar ve Hırsızlıklar Sık Sık Görülmeye Başlanmış, Bu Açıdan Saat Manevi Bir Koruma Kalkanı İnanışı İle İmal Edilmiştir. West And Co Marka Arap Pazarına Üretim Yapmış Dönemin Önemli Markalarındandır.

    TLSold
  • Dublexeşapman, Anahtar Kurmalı, Sarkaçlı, Porselen Kadranlı, Gümüş Avcı Kasalı, Kadranına Mine İşçiliği İle Uzakdoğu Figürleri İşlenmiş, Kapakları Guilloche Tekniği İle İşlenmiş, Çok İyi Kondisyonda ve Çalışır Durumda Koleksiyonluk Cep Saati-Sarkaç Penceresi Ovaldir. Kapaklarda ve Toz Kapağında 1224 Seri Numarası Vardır. Kapak Guilloche Tekniği Usta İşi Oyma, Nakış, Vernik ve Cila Tekniğidir. Tepe Halkada Seçilemeyen Bir Damga Vardır.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Dublexeşapman, Anahtar Kurmalı, Sarkaçlı, Porselen Kadranlı, Gümüş Avcı Kasalı, Kadranına Mine İşçiliği İle Uzakdoğu Figürleri İşlenmiş, Kapakları Guilloche Tekniği İle İşlenmiş, Çok İyi Kondisyonda ve Çalışır Durumda Koleksiyonluk Cep Saati-Sarkaç Penceresi Ovaldir. Kapaklarda ve Toz Kapağında 1224 Seri Numarası Vardır. Kapak Guilloche Tekniği Usta İşi Oyma, Nakış, Vernik ve Cila Tekniğidir. Tepe Halkada Seçilemeyen Bir Damga Vardır.

    TLSold
  • İsviçre Yapımı Repetition, Dakika Çalar, 11 Ödüllü, 900 Ayar Gümüş Kasalı, Alman Pazarına Üretilmiş, Çok İyi Kondisyonda ve Çalışır Durumda Cep Saati-Cep Saati Mekanizmasında En Zor ve Değerli Çalışma Prensibidir. Mekanizmada Marka Olmamakla Birlikte La Phare Sistimine Çok Benzemektedir. İlk Önce Saat Sonra Çeyrek Saatler ve En Sonunda da Dakikalar Çalar. Saat Size Kaç Olduğuna Söyler. Gece Karanlığında ve Görme Engelliler İçin Kullanım Rahatlığı Sağlamaktadır.
İlk Repeater Saatler 1676 Yılında Yapıldı. Her Dönem En Pahalı ve En Lüks Saatler Kategorisinin Başında Yer Aldı. Gaz Aydınlatmalarının Çıkmasıyla Birlikte Üretimleri Her Geçen Gün Azaldı.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    İsviçre Yapımı Repetition, Dakika Çalar, 11 Ödüllü, 900 Ayar Gümüş Kasalı, Alman Pazarına Üretilmiş, Çok İyi Kondisyonda ve Çalışır Durumda Cep Saati-Cep Saati Mekanizmasında En Zor ve Değerli Çalışma Prensibidir. Mekanizmada Marka Olmamakla Birlikte La Phare Sistimine Çok Benzemektedir. İlk Önce Saat Sonra Çeyrek Saatler ve En Sonunda da Dakikalar Çalar. Saat Size Kaç Olduğuna Söyler. Gece Karanlığında ve Görme Engelliler İçin Kullanım Rahatlığı Sağlamaktadır. İlk Repeater Saatler 1676 Yılında Yapıldı. Her Dönem En Pahalı ve En Lüks Saatler Kategorisinin Başında Yer Aldı. Gaz Aydınlatmalarının Çıkmasıyla Birlikte Üretimleri Her Geçen Gün Azaldı.

    TLSold
  • Zenith Marka (1920), Agate Kaya Kasalı, Ön Camı Çevirmeli, Çevresi Altın Kaplama, Orijinal Kaya Kasa İçinde Çok Nadir, Çok İyi Kondisyonda ve Çalışır Durumda Cep Saati-Aynı Kasadan Başka Bir Tane Daha Yoktur. Çünkü Kullanılan Doğal Taşların Model ve Dıkuları Farklıdır.Kadranı ve Makinası Kusursuzdur. Mekanizması Tamamen Çıkıyor. Agate Kaya Kısmı Bütünlüğü Bozmayacak Şekilde Çatlaktır.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Zenith Marka (1920), Agate Kaya Kasalı, Ön Camı Çevirmeli, Çevresi Altın Kaplama, Orijinal Kaya Kasa İçinde Çok Nadir, Çok İyi Kondisyonda ve Çalışır Durumda Cep Saati-Aynı Kasadan Başka Bir Tane Daha Yoktur. Çünkü Kullanılan Doğal Taşların Model ve Dıkuları Farklıdır.Kadranı ve Makinası Kusursuzdur. Mekanizması Tamamen Çıkıyor. Agate Kaya Kısmı Bütünlüğü Bozmayacak Şekilde Çatlaktır.

    TLSold
  • İsviçre Üretimi Roskopf Marka, 1906 Milan Saat Sergisi İçin Yapmış Olduğu, Zengin Saat Görsellerine Sahip, Metal Kasalı, Saniyeli, Gece ve Gündüz Numerik Kadranlı, Üstten Kurmalı, Tek Kapaklı, Çalışır Durumda Cep Saati-121,57 gr.
Saat Çapı: 5,5 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    İsviçre Üretimi Roskopf Marka, 1906 Milan Saat Sergisi İçin Yapmış Olduğu, Zengin Saat Görsellerine Sahip, Metal Kasalı, Saniyeli, Gece ve Gündüz Numerik Kadranlı, Üstten Kurmalı, Tek Kapaklı, Çalışır Durumda Cep Saati-121,57 gr. Saat Çapı: 5,5 cm.

    TLSold
  • N. T. Chaux De Fonds Marka, 20 Mikron Çift Altın Kaplama, Kusursuz Kondisyonda, Desenli Kadranlı, Alttan Kayar Saniyeli, Zarif Akrep ve Yelkovana Sahip, Çalışır Durumda, Zerafetin Temsili Niteliğinde Koleksiyonluk Cep Saati-Kösteği Çok Gösterişli Olup, Dönemine Aittir ve Altın Kaplamadır. Chaux De Fonds İsviçrede ki En Öenmli Saat Markalarından Biridir. 10 Sene Garantilidir.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    N. T. Chaux De Fonds Marka, 20 Mikron Çift Altın Kaplama, Kusursuz Kondisyonda, Desenli Kadranlı, Alttan Kayar Saniyeli, Zarif Akrep ve Yelkovana Sahip, Çalışır Durumda, Zerafetin Temsili Niteliğinde Koleksiyonluk Cep Saati-Kösteği Çok Gösterişli Olup, Dönemine Aittir ve Altın Kaplamadır. Chaux De Fonds İsviçrede ki En Öenmli Saat Markalarından Biridir. 10 Sene Garantilidir.

    TLSold
  • İsviçre Üretimi, Loehr Patent Marka, Fine Silver Gümüş Damgalı, 16 Değerli Taşlı ve Özel Patentli Mekanizmaya Sahip, Patent Perpetuelle İmzalı ve 1267 Seri Numaralı, Alttan Kayar Saniyeli, Yüksek Kondisyonda, İlk Otomatik Saatlerden Biri Olan, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Dünyada Bugünki Mekanik Saatçiliğin Öncüsü Olan Saat Markalarından Biridir. Kurmalı Cep Saatlerinin O Dönemlerde Saat Kurulduktan Kısa Bir Süre İçinde Duruyor ve Her Duruşunda Tekrar Başka Güncel Bir Saatten Bakarak Saat Güncel Olarak Ayarlanıyor ve Tekrar Kuruluyordu. Bu Kullanım Problemini Kaldırmak İçin Ortaya Çıkan İlk Otomatik Saatlerden Biridir. İsviçre'nin Hassas Mekaniği İle Yer Çekim Kuvvetini Bir Araya Getiren Bir Patentli Mekanizmadır. Saat Hareket Ettikçe Kendini Kurmaya Devam Eden Bu Özel Mekanizmayı Bu Saatin İçinde İnceleyebilirsiniz. Bu Patent Avusturyalı Mühendis Von Loehrye Aittir. Ayrıca Bu Saatte Göreceğiniz Diğer Bir Yenilik İse Saati Anahtarla Ayarlamak Yerine Çok Daha Hızlı, Pratik ve Ergonomik Bir Sistem Olan Parmakla Ayarlamak. 1830'larda Kullanılmaya Başlayan Bu Sistem Çok Nadir Olarak Karşımıza Çıkmaktadır. Son Bir Görsel Fark Yaratan Özellik İse Saatin Taç Kısmının Sadece Bu Saate Özel Patentli Yapısıdır. Özet Olarak; Taç Kısmı Yeni Bir Görsellik Yaratan Patentli Üretim, Saat Kurma Mekaniği Yeni Bir Sistemi Getiren Patentli Üretim ve Mekanizma Çalışma Şekli Yeni Bir Devri Başlatan Patentli Cep Saatidir.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    İsviçre Üretimi, Loehr Patent Marka, Fine Silver Gümüş Damgalı, 16 Değerli Taşlı ve Özel Patentli Mekanizmaya Sahip, Patent Perpetuelle İmzalı ve 1267 Seri Numaralı, Alttan Kayar Saniyeli, Yüksek Kondisyonda, İlk Otomatik Saatlerden Biri Olan, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Dünyada Bugünki Mekanik Saatçiliğin Öncüsü Olan Saat Markalarından Biridir. Kurmalı Cep Saatlerinin O Dönemlerde Saat Kurulduktan Kısa Bir Süre İçinde Duruyor ve Her Duruşunda Tekrar Başka Güncel Bir Saatten Bakarak Saat Güncel Olarak Ayarlanıyor ve Tekrar Kuruluyordu. Bu Kullanım Problemini Kaldırmak İçin Ortaya Çıkan İlk Otomatik Saatlerden Biridir. İsviçre'nin Hassas Mekaniği İle Yer Çekim Kuvvetini Bir Araya Getiren Bir Patentli Mekanizmadır. Saat Hareket Ettikçe Kendini Kurmaya Devam Eden Bu Özel Mekanizmayı Bu Saatin İçinde İnceleyebilirsiniz. Bu Patent Avusturyalı Mühendis Von Loehrye Aittir. Ayrıca Bu Saatte Göreceğiniz Diğer Bir Yenilik İse Saati Anahtarla Ayarlamak Yerine Çok Daha Hızlı, Pratik ve Ergonomik Bir Sistem Olan Parmakla Ayarlamak. 1830'larda Kullanılmaya Başlayan Bu Sistem Çok Nadir Olarak Karşımıza Çıkmaktadır. Son Bir Görsel Fark Yaratan Özellik İse Saatin Taç Kısmının Sadece Bu Saate Özel Patentli Yapısıdır. Özet Olarak; Taç Kısmı Yeni Bir Görsellik Yaratan Patentli Üretim, Saat Kurma Mekaniği Yeni Bir Sistemi Getiren Patentli Üretim ve Mekanizma Çalışma Şekli Yeni Bir Devri Başlatan Patentli Cep Saatidir.

    TLSold
  • İngiliz Üretimi, A. W. W. Co. Waltham Mass. Marka, Prior Makinalı, Arkadan Kurmalı, Tek Kapaklı, Saniyeli, Romen Rakamlı Kadranlı, İri Kasalı, Çalışır Durumda Cep Saati -Saat Çapı: 5,3 cm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    İngiliz Üretimi, A. W. W. Co. Waltham Mass. Marka, Prior Makinalı, Arkadan Kurmalı, Tek Kapaklı, Saniyeli, Romen Rakamlı Kadranlı, İri Kasalı, Çalışır Durumda Cep Saati -Saat Çapı: 5,3 cm.

    TLSold
  • 1890'lar Americus Marka, Metal Kasalı, Porselen Kadranlı, Çelik Akrep ve Yelkovana Sahip, Tepeden Kurmalı, Dublex Escapement Sistem, Tescilli Marka Trade Mark Damgalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Çok Nadir Cep Saati-Americus Markası New England Watch Co. Şirketinin Tescilli Markasıdır. 1898-1914 Arasında Amerika'nın Connecticut Eyaletinin Waterbury İlçesinde Saat Üretilmiştir. The Trump Birinci Seri Modelidir. Makinada Alt Tarafta Mekanizmanın Altında Bir Takım Yazılar ve Numaralar Ya da Kodlar Bulunmaktadır. Bu Olağandışı Durumu İlk Defa Bu Saatte Gözlemlemiş Bulunmaktayım.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    1890'lar Americus Marka, Metal Kasalı, Porselen Kadranlı, Çelik Akrep ve Yelkovana Sahip, Tepeden Kurmalı, Dublex Escapement Sistem, Tescilli Marka Trade Mark Damgalı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Çok Nadir Cep Saati-Americus Markası New England Watch Co. Şirketinin Tescilli Markasıdır. 1898-1914 Arasında Amerika'nın Connecticut Eyaletinin Waterbury İlçesinde Saat Üretilmiştir. The Trump Birinci Seri Modelidir. Makinada Alt Tarafta Mekanizmanın Altında Bir Takım Yazılar ve Numaralar Ya da Kodlar Bulunmaktadır. Bu Olağandışı Durumu İlk Defa Bu Saatte Gözlemlemiş Bulunmaktayım.

    TLSold
  • Alman Üretimi, Wunderwerk (System Glashütte) Marka, (1900-1910) Gümüş Avcı Kasalı, Her İki Kapağıda Kabartma Motifli, Tüm Kapak Kasa Numaraları Tutarlı, 15 Değerli Taşa Sahip Makinalı, Akrep ve Yelkovanı Dantelli, Kadranı Özel Gri Renkte, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Saat İsviçre'de Üretilmiş Modelidir. Kabakların Bir Tarafı Temizlenmiş Diğer Tarafı Olduğu Gibi Bırakılmıştır. 800 Ayar Gümüş Damgası, İsviçre Gümüş Damgası Olan Orman Kuşu ve Alman Pazarı İçin Üretildiğini Gösteren Ay ve Kraliyet Damgaları Mevcuttur. Taç Kısmındada Gümüş Damgası Vardır. Birbirini Takip Eden Bir Hikayeyi Tasvir Eden 6 Ödül Damgası Saate Büyük Bir Görsel ve Tarihsel Ayrıcalık Katmaktadır. Makinada Markası Yazılıdır. Saat Her Yönüyle Bilindik Saatlerden Ayrı Bir Yere Sahiptir.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Alman Üretimi, Wunderwerk (System Glashütte) Marka, (1900-1910) Gümüş Avcı Kasalı, Her İki Kapağıda Kabartma Motifli, Tüm Kapak Kasa Numaraları Tutarlı, 15 Değerli Taşa Sahip Makinalı, Akrep ve Yelkovanı Dantelli, Kadranı Özel Gri Renkte, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Saat İsviçre'de Üretilmiş Modelidir. Kabakların Bir Tarafı Temizlenmiş Diğer Tarafı Olduğu Gibi Bırakılmıştır. 800 Ayar Gümüş Damgası, İsviçre Gümüş Damgası Olan Orman Kuşu ve Alman Pazarı İçin Üretildiğini Gösteren Ay ve Kraliyet Damgaları Mevcuttur. Taç Kısmındada Gümüş Damgası Vardır. Birbirini Takip Eden Bir Hikayeyi Tasvir Eden 6 Ödül Damgası Saate Büyük Bir Görsel ve Tarihsel Ayrıcalık Katmaktadır. Makinada Markası Yazılıdır. Saat Her Yönüyle Bilindik Saatlerden Ayrı Bir Yere Sahiptir.

    TLSold
  • 1880'ler Almanya Yapımı, Tırnak Basmalı, Arka Kapağı Aznavur İşçilikli, İnsiyal Alanı Boş Bırakılmış, Zenne Boy, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Markası Bulunmamaktadır. Saatin Esas Hikayesi Nadir Mekanizma Modelinde Saklıdır. Çalışması Sorunsuzdur.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    1880'ler Almanya Yapımı, Tırnak Basmalı, Arka Kapağı Aznavur İşçilikli, İnsiyal Alanı Boş Bırakılmış, Zenne Boy, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Markası Bulunmamaktadır. Saatin Esas Hikayesi Nadir Mekanizma Modelinde Saklıdır. Çalışması Sorunsuzdur.

    TLSold
  • 19. yy. Avrupa Üretimi, Meneviş Kasalı, Üstten Kurmalı, Gece ve Romen Rakamlı Kadranlı, Basmalı, Tek Kapaklı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Saat Çapı: 4,3 cm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    19. yy. Avrupa Üretimi, Meneviş Kasalı, Üstten Kurmalı, Gece ve Romen Rakamlı Kadranlı, Basmalı, Tek Kapaklı, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Saat Çapı: 4,3 cm.

    TLSold
  • 1910-1920'ler İsviçre Üretimi Haviro Marka, Altın İşlemeli, Çift Numerik ve Desenli Kadrana Sahip, Akrep ve Yelkovanı Zarif İşçilikli, Alttan Kayar Saniyeli, Dönem Altın Uçlu Dolmakalem Dizaynını Andıran, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Menteşeleri Sağlamdır.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    1910-1920'ler İsviçre Üretimi Haviro Marka, Altın İşlemeli, Çift Numerik ve Desenli Kadrana Sahip, Akrep ve Yelkovanı Zarif İşçilikli, Alttan Kayar Saniyeli, Dönem Altın Uçlu Dolmakalem Dizaynını Andıran, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Menteşeleri Sağlamdır.

    TLSold
  • 800 Ayar Gümüş Kasalı, Tırnak Basmalı, Arka Kapağı Gümüş Üzeri Altın İnsiyalli Çok Zengin Figür İşlemeli, Porselen Kadran Üzeri Altın Nokta Süslemeli, Akrep ve Yelkovanı Altın Dantel İşçilikli, Cylinder Mekanizmalı, İsviçre, Alman Pazarı ve Gümüş Damgaları Mevcut, Çalışır Durumda Zenne Boy Cep Saati -Kapaklardaki Seri Numaraları Tutarlıdır. Zarif Kösteği İle Birlikte Görselliği Üst Düzey Bir Saattir.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    800 Ayar Gümüş Kasalı, Tırnak Basmalı, Arka Kapağı Gümüş Üzeri Altın İnsiyalli Çok Zengin Figür İşlemeli, Porselen Kadran Üzeri Altın Nokta Süslemeli, Akrep ve Yelkovanı Altın Dantel İşçilikli, Cylinder Mekanizmalı, İsviçre, Alman Pazarı ve Gümüş Damgaları Mevcut, Çalışır Durumda Zenne Boy Cep Saati -Kapaklardaki Seri Numaraları Tutarlıdır. Zarif Kösteği İle Birlikte Görselliği Üst Düzey Bir Saattir.

    TLSold
  • 1880'ler, İnanılmaz Bir Forma Sahip, Arka Kapakta Çift Geçişli Mavi Fon Üzerine Yerleştirilmiş Gemi Çapası Motifi Bulunan, Cylinder Mekanizma ve 10 Değerli Taşlı (Rubis), Çok İyi Kondisyonda, Özel İşçilikle Akrep ve Yelkovanlı, Kadranı Altın Çiçek Motifleri İle Süslenmiş, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk  Cep Saati-Kasa Yanları ve Kurma Başı El İşçiliklidir. Tırnak Basmalıdır. 
Rubis: Yakut Anlamına Gelmektedir. Saat Jargonunda Saatin Makinasında Mekanik Sürtünmeleri En Aza İndirmek İçin Kullanılan Değerli Taşlar Anlamına Gelir. Bir Saatin Mekanizmasında 7 Adet İle 21 Adet Arasında Bulunabilir.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    1880'ler, İnanılmaz Bir Forma Sahip, Arka Kapakta Çift Geçişli Mavi Fon Üzerine Yerleştirilmiş Gemi Çapası Motifi Bulunan, Cylinder Mekanizma ve 10 Değerli Taşlı (Rubis), Çok İyi Kondisyonda, Özel İşçilikle Akrep ve Yelkovanlı, Kadranı Altın Çiçek Motifleri İle Süslenmiş, Çalışır Durumda, Koleksiyonluk Cep Saati-Kasa Yanları ve Kurma Başı El İşçiliklidir. Tırnak Basmalıdır. Rubis: Yakut Anlamına Gelmektedir. Saat Jargonunda Saatin Makinasında Mekanik Sürtünmeleri En Aza İndirmek İçin Kullanılan Değerli Taşlar Anlamına Gelir. Bir Saatin Mekanizmasında 7 Adet İle 21 Adet Arasında Bulunabilir.

    TLSold
  • Musical Seasons by Tissot Marka, Mechanical Limited Special Edition, Dünyaca Ünlü Klasik Müzik Bestecisi Vivaldi'nin 333. Yılı Anısına Çıkarttığı ve Vivaldi'nin En Ünlü Eseri Olan 4 Mevsim Concertosundan Esinlenerek Üretilen, 17 Melodi Dişli Vivaldi'nin Eserini Çalan Mükemmel Laternaya Sahip, Orijinal Kutusunda, Garantili, Çalışır Durumda, Çok Özel Cep Saati-Vivaldi'nin 4 Mevsimini Yansıtan İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış Mevsimlerini Tasvir Eden 4 Modeli Olup, Bu Model Kış (Winter) Modelidir. Mekanizmada 17 Değerli Taş Mevcuttur. Mineral Cam ve Paladium Kaplama Kasaya Sahiptir. Kadranın Alt Tarafında Laternanın Çalışma Sitemini Görmek İçin Transparan Bir Yapı ve Arka Kapaktada Mekanizmayı Görmek İçin Transparan Bir Yapı Vardır. Arka Kapakta Laterna Kurma Anahtarı ve Start/Stop Düğmesi Vardır. Bu Çok Özel İsviçre Devi Tissot Marka Cep Saati Su Damlamasına Karşı Su Geçirmezdir. Uluslararası Garanti Belgesi ve Sertifikası Mevcuttur. Garantisi Devam Etmektedir. Orijinal Efsane Kutusundadır. Piyasada ve Tissot'un Mevcut Stoklarında Bulunamayan Bir Modeldir.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Musical Seasons by Tissot Marka, Mechanical Limited Special Edition, Dünyaca Ünlü Klasik Müzik Bestecisi Vivaldi'nin 333. Yılı Anısına Çıkarttığı ve Vivaldi'nin En Ünlü Eseri Olan 4 Mevsim Concertosundan Esinlenerek Üretilen, 17 Melodi Dişli Vivaldi'nin Eserini Çalan Mükemmel Laternaya Sahip, Orijinal Kutusunda, Garantili, Çalışır Durumda, Çok Özel Cep Saati-Vivaldi'nin 4 Mevsimini Yansıtan İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış Mevsimlerini Tasvir Eden 4 Modeli Olup, Bu Model Kış (Winter) Modelidir. Mekanizmada 17 Değerli Taş Mevcuttur. Mineral Cam ve Paladium Kaplama Kasaya Sahiptir. Kadranın Alt Tarafında Laternanın Çalışma Sitemini Görmek İçin Transparan Bir Yapı ve Arka Kapaktada Mekanizmayı Görmek İçin Transparan Bir Yapı Vardır. Arka Kapakta Laterna Kurma Anahtarı ve Start/Stop Düğmesi Vardır. Bu Çok Özel İsviçre Devi Tissot Marka Cep Saati Su Damlamasına Karşı Su Geçirmezdir. Uluslararası Garanti Belgesi ve Sertifikası Mevcuttur. Garantisi Devam Etmektedir. Orijinal Efsane Kutusundadır. Piyasada ve Tissot'un Mevcut Stoklarında Bulunamayan Bir Modeldir.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi, 5 Parçadan Oluşan Boş Kasa, Kadran ve Eksik Parçalı Cep Saati Lotu

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Osmanlı Dönemi, 5 Parçadan Oluşan Boş Kasa, Kadran ve Eksik Parçalı Cep Saati Lotu

    TLSold
  • 19. yy. Avrupa ve Osmanlı Kösteklerde Kullanılan, Gümüş Savatlı Altıpatlar Silah Görseli ve Köstek Zinciri-28,68 gr.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    19. yy. Avrupa ve Osmanlı Kösteklerde Kullanılan, Gümüş Savatlı Altıpatlar Silah Görseli ve Köstek Zinciri-28,68 gr.

    TLSold
  • 19. yy. Fransız Üretimi, Pirinç Üzerine Yarı Değerli Taş ve Akik Taş İle Sülenmiş, Çok Nadir Saat Kurma Kolu-4x1,7 cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    19. yy. Fransız Üretimi, Pirinç Üzerine Yarı Değerli Taş ve Akik Taş İle Sülenmiş, Çok Nadir Saat Kurma Kolu-4x1,7 cm.

    TLSold
  • 19. yy. Ünlü Saat Üreticisi Omega'nın Saat Satıcıları İçin Yaptırmış Olduğu Özel, Bronz Ayaklı, Deri Kaideli, Çok Nadir Cep Saati Teşhir Standı-10x8 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    19. yy. Ünlü Saat Üreticisi Omega'nın Saat Satıcıları İçin Yaptırmış Olduğu Özel, Bronz Ayaklı, Deri Kaideli, Çok Nadir Cep Saati Teşhir Standı-10x8 cm.

    TLSold
  • 19. yy. Rus Cep Saatleri İçin Üretildiği Düşünülen, Üzeri Email Yazılı, Çift Gözlü Özel Cep Saati Kutusu-11x7,5 cm.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    19. yy. Rus Cep Saatleri İçin Üretildiği Düşünülen, Üzeri Email Yazılı, Çift Gözlü Özel Cep Saati Kutusu-11x7,5 cm.

    TLSold
  • Japon Porselen Üreticisi Sun Goat Marka, Üzerinde Kabartma Cep Saati Görselinin ve Avrupalı Aşıkların Resmedildiği, Porselen Nadir Formda Kül Tablası-13x9 cm.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Japon Porselen Üreticisi Sun Goat Marka, Üzerinde Kabartma Cep Saati Görselinin ve Avrupalı Aşıkların Resmedildiği, Porselen Nadir Formda Kül Tablası-13x9 cm.

    TLSold
  • 19. yy. Avrupa Üretimi, Gümüş Üzeri Mine İşçiliği İle Süslenmiş, Nadir Formda, Raylı Sistem Cep Saati Kösteği-55,50 gr.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    19. yy. Avrupa Üretimi, Gümüş Üzeri Mine İşçiliği İle Süslenmiş, Nadir Formda, Raylı Sistem Cep Saati Kösteği-55,50 gr.

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi, Ünlü İngiliz Saat Firması Edward Prior'un Cep Saatlerinin Kurmak İçin Yapılmış, Orijinal Kurma Kolu-4x3,5 cm.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Osmanlı Dönemi, Ünlü İngiliz Saat Firması Edward Prior'un Cep Saatlerinin Kurmak İçin Yapılmış, Orijinal Kurma Kolu-4x3,5 cm.

    TLSold
  • Anton Kaltenbrunner Cep Saatinin, Orijinal Boş Kutusu-12,5x10 cm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Anton Kaltenbrunner Cep Saatinin, Orijinal Boş Kutusu-12,5x10 cm.

    TLSold
  • 19. yy. Fransız Saatleri İçin Tasarlanmış, Ahşaptan Mamul Saat Kutusu-9x7,5 cm.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    19. yy. Fransız Saatleri İçin Tasarlanmış, Ahşaptan Mamul Saat Kutusu-9x7,5 cm.

    TLSold
  • 20. yy. Başı, Maun Ağacından Mamul, Kutu Formunda, Üzeri Jerusalem Yazılı Ahşap, Koleksiyonluk Cep Saati Standı-10,5x7 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    20. yy. Başı, Maun Ağacından Mamul, Kutu Formunda, Üzeri Jerusalem Yazılı Ahşap, Koleksiyonluk Cep Saati Standı-10,5x7 cm.

    TLSold
  • 19. yy. Avrupa Üretimi, Meriden Com Marka, Gümüş Kaplama, Cameo Güzel Kadın ve Sincap Figürlü, Koleksiyonluk Cep Saati Standı-16x14 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    19. yy. Avrupa Üretimi, Meriden Com Marka, Gümüş Kaplama, Cameo Güzel Kadın ve Sincap Figürlü, Koleksiyonluk Cep Saati Standı-16x14 cm.

    TLSold
  • 19. yy. Fransız Üretimi, Bronz Üzeri Gümüş Kaplı, Sanatçı İmzalı, Ahşap Kaide Üzerine Bayan Figürünün Yapıldığı, Büyük Ebatta, Çok Nadir Saat Teşhir Standı-34x18 cm.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    19. yy. Fransız Üretimi, Bronz Üzeri Gümüş Kaplı, Sanatçı İmzalı, Ahşap Kaide Üzerine Bayan Figürünün Yapıldığı, Büyük Ebatta, Çok Nadir Saat Teşhir Standı-34x18 cm.

    TLSold
  • Art Deco Dönemi, Bakır Üzeri Gümüş Kaplı Saat Teşhir Haznesi, Şamdan ve Kibritlikten Oluşan, Nadir Saat Teşhir Standı-16x14 cm.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Art Deco Dönemi, Bakır Üzeri Gümüş Kaplı Saat Teşhir Haznesi, Şamdan ve Kibritlikten Oluşan, Nadir Saat Teşhir Standı-16x14 cm.

    TLSold
  • 19. yy. Fransız Üretimi, Dört Bir Yanı Kristal Cam İle Süslenmiş, İçi Mücevher Yastığı İle Döşenmiş, Çok Nadir Kuyumcu Cep Saati Teşhir Standı-13x10 cm.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    19. yy. Fransız Üretimi, Dört Bir Yanı Kristal Cam İle Süslenmiş, İçi Mücevher Yastığı İle Döşenmiş, Çok Nadir Kuyumcu Cep Saati Teşhir Standı-13x10 cm.

    TLSold
  • 19. yy. Hollanda Üretimi, Çok Nadir ve Şık, Gümüş Cep Saat Teşhir Standı-174 gr.
17x12 cm.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    19. yy. Hollanda Üretimi, Çok Nadir ve Şık, Gümüş Cep Saat Teşhir Standı-174 gr. 17x12 cm.

    TLSold
  • 19. yy. Avrupa Üretimi, 900 Ayar Gümüş Damgalı, Çok Şık Gümüş Saat Teşhir Standı-87,14 gr.
13x7 cm.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    19. yy. Avrupa Üretimi, 900 Ayar Gümüş Damgalı, Çok Şık Gümüş Saat Teşhir Standı-87,14 gr. 13x7 cm.

    TLSold
  • 19. yy. Fransız Üretimi, Kenarları Şamdanlı, Nadir Çift Cep Saati Teşhir Standı-15x14 cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    19. yy. Fransız Üretimi, Kenarları Şamdanlı, Nadir Çift Cep Saati Teşhir Standı-15x14 cm.

    TLSold
  • 29. yy. Art Deco Tarzı, Metalden Mamul, İçi Kadifeki, 2 Farklı Formda Cep Saati Kutusu-10x9 cm.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    29. yy. Art Deco Tarzı, Metalden Mamul, İçi Kadifeki, 2 Farklı Formda Cep Saati Kutusu-10x9 cm.

    TLSold
  • 19. yy. Fransız Üretimi, Melek Çocuk Formunda Saat Teşhir Standı-23x8 cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    19. yy. Fransız Üretimi, Melek Çocuk Formunda Saat Teşhir Standı-23x8 cm.

    TLSold
  • 19. yy. Fransız Üretimi, Pirinçten Mamul, Üst Kısmında Birbirini Öpen Meleklerin Yer Aldığı, Nadir Cep Saati Standı-15x11 cm.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    19. yy. Fransız Üretimi, Pirinçten Mamul, Üst Kısmında Birbirini Öpen Meleklerin Yer Aldığı, Nadir Cep Saati Standı-15x11 cm.

    TLSold
  • Cumhuriyet Dönemi, Cep Saati Koleksiyonerleri İçin Deriden İmal Edilmiş, 12 Gözlü Cep Saati Saklama Kutusu-35,5x27,5 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Cumhuriyet Dönemi, Cep Saati Koleksiyonerleri İçin Deriden İmal Edilmiş, 12 Gözlü Cep Saati Saklama Kutusu-35,5x27,5 cm.

    TLSold
  • 20. yy. Avrupa Üretimi, Seyahat ve Teşhir Amaçlı İmal Edilmiş, Kayın Ağacından Mamul Cep Saati Teşhir Standı-9x7 cm.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    20. yy. Avrupa Üretimi, Seyahat ve Teşhir Amaçlı İmal Edilmiş, Kayın Ağacından Mamul Cep Saati Teşhir Standı-9x7 cm.

    TLSold
  • Yüzyıl Başı, Avrupa Üretimi, Kemikten Mamul, Üzeri Pirinç Geçmeler İle Süslenmiş, Oval Formda, Zenne Boyut Cep Saati Kutusu-16x8 cm.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Yüzyıl Başı, Avrupa Üretimi, Kemikten Mamul, Üzeri Pirinç Geçmeler İle Süslenmiş, Oval Formda, Zenne Boyut Cep Saati Kutusu-16x8 cm.

    TLSold
  • 20. yy. İmal Edilmiş, Çelikten Mamul, 4 Adet Cep Saati Açma Aparatı Lotu-12,5 cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    20. yy. İmal Edilmiş, Çelikten Mamul, 4 Adet Cep Saati Açma Aparatı Lotu-12,5 cm.

    TLSold