Lot: 1

Current Price: 600 TL Starting Bid: 600 TL Estimated: TL Losing Winning

Osmanlıca İlk Baskı Nutuk - 1927 + Vesikalar Kısmı

543+2 + 8 Planş + 303 Sayfa

Mustafa Kemal Atatürk'Ün Ölümsüz Eseri Nutuk

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Osmanlıca İlk Baskı Nutuk - 1927 + Vesikalar Kısmı -543+2 + 8 Planş + 303 Sayfa

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Osmanlıca İlk Baskı Nutuk - 1927 + Vesikalar Kısmı -543+2 + 8 Planş + 303 Sayfa

    TLSold
  • Mustafa Kemal Atatürk'Ün Ölümsüz Eseri Nutuk'Un 1934 Yılında Latin Harfleri İle Sansürsüz Şekilde Yapılmış İlk Baskısı-317+345+348 Sayfa. 17.5X24.5 Cm. İçinde 10 Adet Harita Mevcut.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Mustafa Kemal Atatürk'Ün Ölümsüz Eseri Nutuk'Un 1934 Yılında Latin Harfleri İle Sansürsüz Şekilde Yapılmış İlk Baskısı-317+345+348 Sayfa. 17.5X24.5 Cm. İçinde 10 Adet Harita Mevcut.

    TLSold
  • T.C. İstanbul Maarif Müdüriyeti Antetli Tamim Yazısı - Kaşe İmzalı-"Büyük Reisimiz Gazi Hazretlerinin Tarihi Nutuklarının Muhteviyatına Ait Vesikaların Tab'I Hitam Bulmuştur. …. Bilahare Bedellerinin Gerek Tayyare Şubelerine Ve Gerek Merkezi Umumiyeye Gönderilerek ..." - 24,5 X 17 Cm

    Lot No: 3

    Lot: 3

    T.C. İstanbul Maarif Müdüriyeti Antetli Tamim Yazısı - Kaşe İmzalı-"Büyük Reisimiz Gazi Hazretlerinin Tarihi Nutuklarının Muhteviyatına Ait Vesikaların Tab'I Hitam Bulmuştur. …. Bilahare Bedellerinin Gerek Tayyare Şubelerine Ve Gerek Merkezi Umumiyeye Gönderilerek ..." - 24,5 X 17 Cm

    TLSold
  • Misak-I Milli Haritası - Hilal Matbaası-Mîsâk-I Millî (Osmanlı Türkçesi: ميثاق ملى) Veya Millî Misak (Günümüz Türkçesi İle Millî Yemin Veya Ulusal Ant), Türk Kurtuluş Savaşı'Nın Siyasi Manifestosu Olan Altı Maddelik Bildiri.[1] İstanbul'Da Toplanan Son Meclis-İ Mebûsan Tarafından 28 Ocak 1920'De Oy Birliği İle Kabul Edilmiş Ve 17 Şubat'Ta Kamuoyuna Açıklanmıştır. Bildiri, I. Dünya Savaşı'Nı Sona Erdirecek Olan Barış Antlaşmasında Türkiye'Nin Kabul Ettiği Asgari Barış Şartlarını İçerir.
Bildiri Mecliste Ahd-İ Millî Beyannâmesi Adıyla Kabul Edilmiş, Ancak Daha Sonra "Mîsâk-I Millî" Olarak Anılmıştır. Her İki Deyim De Ulusal Yemin Anlamına Da Gelir. Türkiye Cumhuriyeti'Nin Sınırları, Büyük Ölçüde, Mîsâk-I Millî İlkeleri Doğrultusunda Oluşmuştur. 68X100 Cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Misak-I Milli Haritası - Hilal Matbaası-Mîsâk-I Millî (Osmanlı Türkçesi: ميثاق ملى) Veya Millî Misak (Günümüz Türkçesi İle Millî Yemin Veya Ulusal Ant), Türk Kurtuluş Savaşı'Nın Siyasi Manifestosu Olan Altı Maddelik Bildiri.[1] İstanbul'Da Toplanan Son Meclis-İ Mebûsan Tarafından 28 Ocak 1920'De Oy Birliği İle Kabul Edilmiş Ve 17 Şubat'Ta Kamuoyuna Açıklanmıştır. Bildiri, I. Dünya Savaşı'Nı Sona Erdirecek Olan Barış Antlaşmasında Türkiye'Nin Kabul Ettiği Asgari Barış Şartlarını İçerir. Bildiri Mecliste Ahd-İ Millî Beyannâmesi Adıyla Kabul Edilmiş, Ancak Daha Sonra "Mîsâk-I Millî" Olarak Anılmıştır. Her İki Deyim De Ulusal Yemin Anlamına Da Gelir. Türkiye Cumhuriyeti'Nin Sınırları, Büyük Ölçüde, Mîsâk-I Millî İlkeleri Doğrultusunda Oluşmuştur. 68X100 Cm.

    TLSold
  • İşgal Döneminde Basılmış Constantinople Rum Kardeşlik Cemiyeti Azaları Bulunan Baştan Sona Foto Gravür Yapıştırılarak Hazırlanım Rumca Nadr Albüm Venizelos'Un Da Fotoğrafı Bulunmaktadır.-84 Sayfa

    Lot No: 5

    Lot: 5

    İşgal Döneminde Basılmış Constantinople Rum Kardeşlik Cemiyeti Azaları Bulunan Baştan Sona Foto Gravür Yapıştırılarak Hazırlanım Rumca Nadr Albüm Venizelos'Un Da Fotoğrafı Bulunmaktadır.-84 Sayfa

    TLSold
  • Cennetmekan Pertevniyal Valide Sultan Tâbe Serâhu Hazretleri Vakf-I Şerifi'Nin 1890 Yılı Muhasebe Cedveli-Medine-İ Münevvere, Mekke-İ Mükerreme, Şam-I Şerif, Tarsus, İstanbul Bölgelerinde Cami, Mektep, Türbe Vb Kurumlar Ve Hizmetkarına Verilen Maaşların Kaynağı Olarak İstanbul Ve Bursa'Da Dükkanlar, Mağazalar, Araziler Vb Mallardan Gelen Kiralar Ve Bu Akarın Hangi Kalemlerde Harcandığına Dair İs Ve Lal Mürekkepleri İle Çok Sanatlı Rıka Yazılı - 51X22,5 Cm - "Sultan Iı. Mahmud’Un “Beşinci Kadını” Ve Sultan Abdülaziz’İn Annesi Olan Pertevniyal Valide Sultan Vakfı'Na Ait Terekeden"

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Cennetmekan Pertevniyal Valide Sultan Tâbe Serâhu Hazretleri Vakf-I Şerifi'Nin 1890 Yılı Muhasebe Cedveli-Medine-İ Münevvere, Mekke-İ Mükerreme, Şam-I Şerif, Tarsus, İstanbul Bölgelerinde Cami, Mektep, Türbe Vb Kurumlar Ve Hizmetkarına Verilen Maaşların Kaynağı Olarak İstanbul Ve Bursa'Da Dükkanlar, Mağazalar, Araziler Vb Mallardan Gelen Kiralar Ve Bu Akarın Hangi Kalemlerde Harcandığına Dair İs Ve Lal Mürekkepleri İle Çok Sanatlı Rıka Yazılı - 51X22,5 Cm - "Sultan Iı. Mahmud’Un “Beşinci Kadını” Ve Sultan Abdülaziz’İn Annesi Olan Pertevniyal Valide Sultan Vakfı'Na Ait Terekeden"

    TLSold
  • Kurtuluş Savaşında Kılıçlarıyla Taarruza Hazırlanan Kahraman Türk Süvarileri

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Kurtuluş Savaşında Kılıçlarıyla Taarruza Hazırlanan Kahraman Türk Süvarileri

    TLSold
  • Tıp Tarihi-Meşrubat Tarihi-Çitli Maden Suyu Bursa-Osmanlı Guraba Hastanesine Ait Hüdavendigar Vilayeti İnegöl Sahrasında Çıkar-İlk Yap İşlet Devret Modeli Uygulanan (1867) Şirket 10 Altlın Madalya Görselli Osmanlı Sarayında Kullanılan 2 Lisan Etiket-11.5X28. Çok Temiz

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Tıp Tarihi-Meşrubat Tarihi-Çitli Maden Suyu Bursa-Osmanlı Guraba Hastanesine Ait Hüdavendigar Vilayeti İnegöl Sahrasında Çıkar-İlk Yap İşlet Devret Modeli Uygulanan (1867) Şirket 10 Altlın Madalya Görselli Osmanlı Sarayında Kullanılan 2 Lisan Etiket-11.5X28. Çok Temiz

    TLSold
  • Küçük Prens - A. De Saint - Exupery - Çevirmen Azra Erhat'Tan  Can Dostum Murat Sarp'A 8 Yaşını Kutlarım 27.6.1968-87 Sayfa.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Küçük Prens - A. De Saint - Exupery - Çevirmen Azra Erhat'Tan Can Dostum Murat Sarp'A 8 Yaşını Kutlarım 27.6.1968-87 Sayfa.

    TLSold
  • Les Chiens Le Gibier Et Ses Ennemis - Mimard & Blachon - Saint - Etienne 1907-320 X 200Mm. Köpek Irklarıyla İlgili 64 Renkli Planş, 110 Farklı Av Hayvanıyla İlgili Renkli Planş, Ayrıca Ek Olarak Çeşitli Av Silahları, Avcılık Mağazaları Planşları Yer Almaktadır. Olağanüstü Temiz Ve Şık, Döneminin Deri Cildinde.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Les Chiens Le Gibier Et Ses Ennemis - Mimard & Blachon - Saint - Etienne 1907-320 X 200Mm. Köpek Irklarıyla İlgili 64 Renkli Planş, 110 Farklı Av Hayvanıyla İlgili Renkli Planş, Ayrıca Ek Olarak Çeşitli Av Silahları, Avcılık Mağazaları Planşları Yer Almaktadır. Olağanüstü Temiz Ve Şık, Döneminin Deri Cildinde.

    TLSold
  • İbrahim Hakkı Konyalı'Ya Gönderilmiş Mektupları İçinde 33 Zarf Ve Kendi Fotoğrafının Bulunduğu Lot-İbrahim Hakkı Konyalı (1896, Konya - 1984, Akşehir, Konya), Türk Tarih Araştırmacısı Ve Kitabe Uzmanı. 1896 Yılında Konya'Da Dünyaya Geldi. Babası Nalbantzade Mustafa Efendi İdi. Soyu Mevlana Celaleddin-İ Rumi'Ye Kadar Dayanmaktadır. Doğduğu Şehirde Bulunan Füyuzat-I Hamidiye Rüştiyesinde İlk Öğrenimini Gerçekleştirdi. Ardından Islah-I Medaris-İ İslâmiye'De Eğitimine Devam Etti. Cihan Harbi Yıllarında Şimendüfer Mektebinden Mezun Olarak Türkiye'Nin İlk Demir Yolu Memuru Oldu. Gürcistan Batum'Daki İlk Görev Yeri Sonrasında Konya Ve İstanbul'Da Öğretmenlik Ve Çeşitli Devlet Memurlukları Sonrasında Başbakanlık Arşivi, Askeri Müze Ve Vakıflar Genel Müdürlüğünde Uzman Olarak Görev Aldı. Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi'Nin Kuruluşuna Katkı Sağladı.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    İbrahim Hakkı Konyalı'Ya Gönderilmiş Mektupları İçinde 33 Zarf Ve Kendi Fotoğrafının Bulunduğu Lot-İbrahim Hakkı Konyalı (1896, Konya - 1984, Akşehir, Konya), Türk Tarih Araştırmacısı Ve Kitabe Uzmanı. 1896 Yılında Konya'Da Dünyaya Geldi. Babası Nalbantzade Mustafa Efendi İdi. Soyu Mevlana Celaleddin-İ Rumi'Ye Kadar Dayanmaktadır. Doğduğu Şehirde Bulunan Füyuzat-I Hamidiye Rüştiyesinde İlk Öğrenimini Gerçekleştirdi. Ardından Islah-I Medaris-İ İslâmiye'De Eğitimine Devam Etti. Cihan Harbi Yıllarında Şimendüfer Mektebinden Mezun Olarak Türkiye'Nin İlk Demir Yolu Memuru Oldu. Gürcistan Batum'Daki İlk Görev Yeri Sonrasında Konya Ve İstanbul'Da Öğretmenlik Ve Çeşitli Devlet Memurlukları Sonrasında Başbakanlık Arşivi, Askeri Müze Ve Vakıflar Genel Müdürlüğünde Uzman Olarak Görev Aldı. Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi'Nin Kuruluşuna Katkı Sağladı.

    TLSold
  • Vecihi Hürkuş Nuri Demirağ'In Yerli Olarak Ürettiği Nu.D.36 Eğitim Uçağında Bir Sefer Öncesinde Nuri Demirağ'In Uçak Hangarı Önünde-Vecihi Hürkuş (6 Ocak 1896, İstanbul - 16 Temmuz 1969), Türk Pilot, Mühendis Ve Müteşebbis. Türk Havacılık Tarihinin En Önemli İsimlerinden Biridir, Türkiye'Nin İlk Uçak Tasarımcısı Ve Üreticisidir, Türkiye'Nin İlk Yerli Uçağını Üretmiştir. 18X24 Cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Vecihi Hürkuş Nuri Demirağ'In Yerli Olarak Ürettiği Nu.D.36 Eğitim Uçağında Bir Sefer Öncesinde Nuri Demirağ'In Uçak Hangarı Önünde-Vecihi Hürkuş (6 Ocak 1896, İstanbul - 16 Temmuz 1969), Türk Pilot, Mühendis Ve Müteşebbis. Türk Havacılık Tarihinin En Önemli İsimlerinden Biridir, Türkiye'Nin İlk Uçak Tasarımcısı Ve Üreticisidir, Türkiye'Nin İlk Yerli Uçağını Üretmiştir. 18X24 Cm.

    TLSold
  • Lugat-I Tıb - Dıctıonnaıre Medıcal Françaıs Turc (Türkçe Fransızca Tıp Terimleri Sözlüğü ) 1900 Yılında Cemiyeti Tıbbiye-İ Osmaniye Tarafından İstanbul'Da Yayınlanmıştır-Çok Temiz Osmanlı Devlet Armalı Dallı Ayyıldız Baskılı Deri Cildinde. 1.109 Sayfa.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Lugat-I Tıb - Dıctıonnaıre Medıcal Françaıs Turc (Türkçe Fransızca Tıp Terimleri Sözlüğü ) 1900 Yılında Cemiyeti Tıbbiye-İ Osmaniye Tarafından İstanbul'Da Yayınlanmıştır-Çok Temiz Osmanlı Devlet Armalı Dallı Ayyıldız Baskılı Deri Cildinde. 1.109 Sayfa.

    TLSold
  • Pêche Et Pêcherıes En Turquıe - Karekin Deveciyan'In 1915'De İlk Olarak Osmanlıca Olarak Yayınlanan Meşhur Balık Ve Balıkçılık Eserinin Nadir Fransızca İlk Baskısı-482 + 169 Sayfa. 20X27 Cm
Karekin Deveciyan'In (1868 - 1964) Osmanlıca İlk Basımı 1915 Yılında Yapılmış Olan "Balık Ve Balıkçılık" Adlı Anıtsal Eserinin, "Pêche Et Pêcheries En Turquie (Türkiye'De Balık Ve Balıkçılık) Adıyla Ve Genişletilmiş Olarak 1926 Yılında Yayımlanan İlk Fransızca Baskısı.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Pêche Et Pêcherıes En Turquıe - Karekin Deveciyan'In 1915'De İlk Olarak Osmanlıca Olarak Yayınlanan Meşhur Balık Ve Balıkçılık Eserinin Nadir Fransızca İlk Baskısı-482 + 169 Sayfa. 20X27 Cm Karekin Deveciyan'In (1868 - 1964) Osmanlıca İlk Basımı 1915 Yılında Yapılmış Olan "Balık Ve Balıkçılık" Adlı Anıtsal Eserinin, "Pêche Et Pêcheries En Turquie (Türkiye'De Balık Ve Balıkçılık) Adıyla Ve Genişletilmiş Olarak 1926 Yılında Yayımlanan İlk Fransızca Baskısı.

    TLSold
  • Osmanlıca Malumat Mecmuası 1. Sayısından, 28. Sayıya Kadar Takım. Osmanlı Dönem Cildinde.-Malûmat Gazetesi Ya Da Malûmat Mecmuası, Mehmed Fuad İle Artin Asaduryan’In Birlikte 48 Sayı Çıkarıp Kapattıktan Sonra Mehmet Tahir Tarafından Alınarak Devam Ettirilen Ve Yayın Hayatının Birinci Yılından Sonra Servet-İ Fünun Topluluğunu Birleştirecek Hareketler Yaratan Dergi.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Osmanlıca Malumat Mecmuası 1. Sayısından, 28. Sayıya Kadar Takım. Osmanlı Dönem Cildinde.-Malûmat Gazetesi Ya Da Malûmat Mecmuası, Mehmed Fuad İle Artin Asaduryan’In Birlikte 48 Sayı Çıkarıp Kapattıktan Sonra Mehmet Tahir Tarafından Alınarak Devam Ettirilen Ve Yayın Hayatının Birinci Yılından Sonra Servet-İ Fünun Topluluğunu Birleştirecek Hareketler Yaratan Dergi.

    TLSold
  • İzmir Tepecik Albayrak Sinema Bahçesinde İzmir Binek Arabacılar Ve Sürücüleri Yararına 14 Eylül 1958 Saat 13'De Muazzam Yağlı Pehlivan Güreşleri Afişi 42X60-Yıllarca Sırtı Yere Gelmemiş Sındırgılı Şerif Pehlivan'In Yetiştirdiği Meşhur Baş Pehlivan Mehmedali Yağcı'Da  Bu Güreşte Meydanda Yer Almıştır.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    İzmir Tepecik Albayrak Sinema Bahçesinde İzmir Binek Arabacılar Ve Sürücüleri Yararına 14 Eylül 1958 Saat 13'De Muazzam Yağlı Pehlivan Güreşleri Afişi 42X60-Yıllarca Sırtı Yere Gelmemiş Sındırgılı Şerif Pehlivan'In Yetiştirdiği Meşhur Baş Pehlivan Mehmedali Yağcı'Da Bu Güreşte Meydanda Yer Almıştır.

    TLSold
  • 26 Ağustos 1338 (1922) Tarihli - Osmanlıca, Rumca, Ermenize,Rusça, Fransızca, Bulgarca-Müzelik Bir Kurtuluş Savaşı Hatırası. 11X7.3 Cm

    Lot No: 17

    Lot: 17

    26 Ağustos 1338 (1922) Tarihli - Osmanlıca, Rumca, Ermenize,Rusça, Fransızca, Bulgarca-Müzelik Bir Kurtuluş Savaşı Hatırası. 11X7.3 Cm

    TLSold
  • 31 Ağustos 1338 (1922) Tarihli - Osmanlıca, Rumca, Ermenize,Rusça, Fransızca, Bulgarca-Müzelik Bir Kurtuluş Savaşı Hatırası. 11X7.3 Cm

    Lot No: 18

    Lot: 18

    31 Ağustos 1338 (1922) Tarihli - Osmanlıca, Rumca, Ermenize,Rusça, Fransızca, Bulgarca-Müzelik Bir Kurtuluş Savaşı Hatırası. 11X7.3 Cm

    TLSold
  • 8 Adet Hat Örneklerinin Bulunduğu Fotoğraf Lotu 9X14 Cm

    Lot No: 19

    Lot: 19

    8 Adet Hat Örneklerinin Bulunduğu Fotoğraf Lotu 9X14 Cm

    TLSold
  • 1838 Constantinople With The Tracian Bosphorus And Princes Islands - W. Hughes-27X19.5. Çok Temiz.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    1838 Constantinople With The Tracian Bosphorus And Princes Islands - W. Hughes-27X19.5. Çok Temiz.

    TLSold
  • Viyana Askeri Enstitüsü Basımı Çok Nadir İstanbul Haritası [1915/16]-46X67. Çok Temiz.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Viyana Askeri Enstitüsü Basımı Çok Nadir İstanbul Haritası [1915/16]-46X67. Çok Temiz.

    TLSold
  • Erkan-I Harbiye Osmanlıca İstanbul Haritası - 1920'Ler-33X36. Çok Temiz.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Erkan-I Harbiye Osmanlıca İstanbul Haritası - 1920'Ler-33X36. Çok Temiz.

    TLSold
  • Coğrafya Oyununa Ait Haritadır. Çok Nadir.-50X80 Cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Coğrafya Oyununa Ait Haritadır. Çok Nadir.-50X80 Cm.

    TLSold
  • A Map Of Egypt And Sinai - Mısır Nil Deltası Ve Sina Yarımadası Haritası - London, J.S Virtue & C9 Limited 1880'Ler -32X46 Cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    A Map Of Egypt And Sinai - Mısır Nil Deltası Ve Sina Yarımadası Haritası - London, J.S Virtue & C9 Limited 1880'Ler -32X46 Cm.

    TLSold
  • Imperii Persici In Omnes Suas Provincias 1720 Tarihli Döneminde Elle Renklendirilmiş-52X62 Cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Imperii Persici In Omnes Suas Provincias 1720 Tarihli Döneminde Elle Renklendirilmiş-52X62 Cm.

    TLSold
  • Sultan 2. Abdülhamit Yabancı Elçiye Nişan Takarken - Çikolata Kartı

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Sultan 2. Abdülhamit Yabancı Elçiye Nişan Takarken - Çikolata Kartı

    TLSold
  • Hanedan Yusuf İzzettin Efendi Adına Pera'Daki Hanesine Kesilmiş Matbu 3 Farklı Fiskal Pullu İstanbul Su A.Ş. Constantinopol Fatura-Yusuf İzzeddin Efendi Türk Asker Ve Osmanlı Hanedanı Mensubu. Osmanlı Padişahı Abdülaziz'İn Henüz Şehzade İken Doğan Oğludur. Beklenmedik Bir Şekilde Öldüğünde Osmanlı Hanedanı'Nın En Büyük Erkek Çocuğu Olarak Veliaht Sıfatını Taşıyordu.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Hanedan Yusuf İzzettin Efendi Adına Pera'Daki Hanesine Kesilmiş Matbu 3 Farklı Fiskal Pullu İstanbul Su A.Ş. Constantinopol Fatura-Yusuf İzzeddin Efendi Türk Asker Ve Osmanlı Hanedanı Mensubu. Osmanlı Padişahı Abdülaziz'İn Henüz Şehzade İken Doğan Oğludur. Beklenmedik Bir Şekilde Öldüğünde Osmanlı Hanedanı'Nın En Büyük Erkek Çocuğu Olarak Veliaht Sıfatını Taşıyordu.

    TLSold
  • Çanakkale Savaşları Arıburnu Komutanı Şefik Aker'İn Kendi Elyazısı İle-16 Sayfalık İlk Gün Kara Çıkarması İle (25 Nisan 1915) Başlayarak Harbi Anlatan İmzalı, (1953) Tarihçe - Eski Harflerle. (30X21 Cm.)

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Çanakkale Savaşları Arıburnu Komutanı Şefik Aker'İn Kendi Elyazısı İle-16 Sayfalık İlk Gün Kara Çıkarması İle (25 Nisan 1915) Başlayarak Harbi Anlatan İmzalı, (1953) Tarihçe - Eski Harflerle. (30X21 Cm.)

    TLSold
  • "Devletlü, İsmetlü Pertevniyal Valide Sultan Hazretlerinin" Vakıf Hesap Defteri-Rumeli Demiryolu Hisse Senedatı, Konsolitleri (Ana Parasının Ödeme Târihi Belirsiz Olan Ve Sâdece Fâizi Ödenen Devlet Tahvili), Maaşları, Masrafları Kalemleri Olarak 1875-1876 Yılları Arasında "Varidat Ve Mesarif-İ Vakfiyyesinin Muhasebesiyle Mevcudat-I Sairesini …" Kayıt Edilen, Çok Güzel İnce Rıka Hattı İle, İs Mürekkebi Ve Lal Mürekkebi İle 5 Sayfası Yazılı, Kurdelalı Muşamba Kap İçerisinde Forma - 34,5X23 Cm - "Sultan Iı. Mahmud’Un “Beşinci Kadını” Ve Sultan Abdülaziz’İn Annesi Olan Pertevniyal Valide Sultan Vakfı'Na Ait Terekeden "

    Lot No: 29

    Lot: 29

    "Devletlü, İsmetlü Pertevniyal Valide Sultan Hazretlerinin" Vakıf Hesap Defteri-Rumeli Demiryolu Hisse Senedatı, Konsolitleri (Ana Parasının Ödeme Târihi Belirsiz Olan Ve Sâdece Fâizi Ödenen Devlet Tahvili), Maaşları, Masrafları Kalemleri Olarak 1875-1876 Yılları Arasında "Varidat Ve Mesarif-İ Vakfiyyesinin Muhasebesiyle Mevcudat-I Sairesini …" Kayıt Edilen, Çok Güzel İnce Rıka Hattı İle, İs Mürekkebi Ve Lal Mürekkebi İle 5 Sayfası Yazılı, Kurdelalı Muşamba Kap İçerisinde Forma - 34,5X23 Cm - "Sultan Iı. Mahmud’Un “Beşinci Kadını” Ve Sultan Abdülaziz’İn Annesi Olan Pertevniyal Valide Sultan Vakfı'Na Ait Terekeden "

    TLSold
  • "Singer Kumpanyası Tarafından Meccani Olarak Muallimler İçin, Makina İle Dikiş ..."-İstanbul Sultanhamamı'Nda, Fatih'Te Tramvay Caddesi'Nde, Beyoğlu Cadde-İ Kebir'De, Kadıköy Pazar Yolu'Nda, Üsküdar İskele Caddesi'Nde Mağazalarda Singer Makinası Kumpanyası Şubelerinde Ücretsiz Dikiş - Nakış Eğitimi Tamim Yazısı - T.C. İstanbul Maarif Müdürlüğü Antetli Kağıda, Maarif Müdürü Klişe İmzalı - 9 Haziran 1927 Tarihli - 20,5X14 Cm

    Lot No: 30

    Lot: 30

    "Singer Kumpanyası Tarafından Meccani Olarak Muallimler İçin, Makina İle Dikiş ..."-İstanbul Sultanhamamı'Nda, Fatih'Te Tramvay Caddesi'Nde, Beyoğlu Cadde-İ Kebir'De, Kadıköy Pazar Yolu'Nda, Üsküdar İskele Caddesi'Nde Mağazalarda Singer Makinası Kumpanyası Şubelerinde Ücretsiz Dikiş - Nakış Eğitimi Tamim Yazısı - T.C. İstanbul Maarif Müdürlüğü Antetli Kağıda, Maarif Müdürü Klişe İmzalı - 9 Haziran 1927 Tarihli - 20,5X14 Cm

    TLSold
  • Azınlık Okulları Ve Yabancı Kolejlerin Yayıncılık Faaliyetleri Hakkında Tebliğ-"Ekalliyet Ve Hususi Ecnebi Mekteplerden Bazıları, Salname, Hatırat, Rehber Ve Tevzi-İ Mükafat Risalesi Saire Gibi Mecmualar Neşretmektedirler. Bu Gibi Mecmualardan …" 4 Haziran 1927 - Maarif Müdürü Kaşe İmzalı - 19,5X13,5 Cm

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Azınlık Okulları Ve Yabancı Kolejlerin Yayıncılık Faaliyetleri Hakkında Tebliğ-"Ekalliyet Ve Hususi Ecnebi Mekteplerden Bazıları, Salname, Hatırat, Rehber Ve Tevzi-İ Mükafat Risalesi Saire Gibi Mecmualar Neşretmektedirler. Bu Gibi Mecmualardan …" 4 Haziran 1927 - Maarif Müdürü Kaşe İmzalı - 19,5X13,5 Cm

    TLSold
  • Mücadele-İ Milliye'Ye Katılmayan Memurların Devlet Kurumlarında İstihdam Edilmeyeceği-27 Teşrinievvel 1927 Tarihli, T.C. İstanbul Maarif Müdürlüğü Antetli Kağıda, Maarif Müdürü Kaşe İmzalı - Erken Cumhuriyet Dönemi Tebliğ Yazısı - 21X14 Cm

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Mücadele-İ Milliye'Ye Katılmayan Memurların Devlet Kurumlarında İstihdam Edilmeyeceği-27 Teşrinievvel 1927 Tarihli, T.C. İstanbul Maarif Müdürlüğü Antetli Kağıda, Maarif Müdürü Kaşe İmzalı - Erken Cumhuriyet Dönemi Tebliğ Yazısı - 21X14 Cm

    TLSold
  • Beş Adet Çiftlikan-I Aliyye'Nin 1879 Yılı Varidat Ve Mesarif Muhasebe Defteri -Voyvoda Çiftliği, Kırçova Çiftliği, Narlu Çiftliği, Pınar Başı Çiftliği Gibi Sultan Çiftliklerinin Muhasebe Defteri, İnce Rıka Yazı İle 10 Sayfa - Muşamba Kap İçerisinde - 37X25 Cm - "Sultan Iı. Mahmud’Un “Beşinci Kadını” Ve Sultan Abdülaziz’İn Annesi Olan Pertevniyal Valide Sultan Vakfı'Na Ait Terekeden"

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Beş Adet Çiftlikan-I Aliyye'Nin 1879 Yılı Varidat Ve Mesarif Muhasebe Defteri -Voyvoda Çiftliği, Kırçova Çiftliği, Narlu Çiftliği, Pınar Başı Çiftliği Gibi Sultan Çiftliklerinin Muhasebe Defteri, İnce Rıka Yazı İle 10 Sayfa - Muşamba Kap İçerisinde - 37X25 Cm - "Sultan Iı. Mahmud’Un “Beşinci Kadını” Ve Sultan Abdülaziz’İn Annesi Olan Pertevniyal Valide Sultan Vakfı'Na Ait Terekeden"

    TLSold
  • 7 Adet 1910'Lar  Constantinople (İstanbul) Mimari Yapıları Ve Sosyal Yaşam Fotoğraf Lotu - Eyüp, Ayasofya Girişi, Nur-U Osmaniye Cami, 3. Ahmet Çeşmesi, Tütüncü Esnafı…-18X24 Cm Ve 24X32.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    7 Adet 1910'Lar Constantinople (İstanbul) Mimari Yapıları Ve Sosyal Yaşam Fotoğraf Lotu - Eyüp, Ayasofya Girişi, Nur-U Osmaniye Cami, 3. Ahmet Çeşmesi, Tütüncü Esnafı…-18X24 Cm Ve 24X32.

    TLSold
  • Marmaris, Kaş, Dalaman, Finike Orta Akdeniz Bölgesi 1913 Tarihli Katlanır Bez Harita-68X76 Cm

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Marmaris, Kaş, Dalaman, Finike Orta Akdeniz Bölgesi 1913 Tarihli Katlanır Bez Harita-68X76 Cm

    TLSold
  • Uşi Anlaşması Neticesinde (1912) Kaybettiğimiz 12 Ada'Nın Anlaşmanın Hemen Sonrasında 1913 Senesinde Almanya Tarafından Yaptırılan Haritası-68X80 Cm. Dr. Alfren Flippson. Librairie H Wenson Constantinople Kitapçı Kaşeli.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Uşi Anlaşması Neticesinde (1912) Kaybettiğimiz 12 Ada'Nın Anlaşmanın Hemen Sonrasında 1913 Senesinde Almanya Tarafından Yaptırılan Haritası-68X80 Cm. Dr. Alfren Flippson. Librairie H Wenson Constantinople Kitapçı Kaşeli.

    TLSold
  • İzmir Kordon'A Kıyılarına İniş Yapan Ayyıldız Kuyruk Flamalı Deniz Postası Uçağı-9X14 Cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    İzmir Kordon'A Kıyılarına İniş Yapan Ayyıldız Kuyruk Flamalı Deniz Postası Uçağı-9X14 Cm.

    TLSold
  • Ermeni Mimar Garabet Amira Balyan 'In En Önemli Ustalık Eseri Olan Dolmabahçe Sarayoı'Nın Denizden Görünümü 1880'Ler-Garabet Amira Balyan (1800 – 15 Kasım 1866),[1] Oğlu Nigoğos Balyan İle Dolmabahçe Sarayı'Nı İnşaa Eden Ermeni Kökenli Osmanlı Vatandaşı Mimar. Sultan I. Abdülmecid'İn Seçtiği Sayılı Mimarlardan Ve Balyan Ailesinin Önde Gelen İsimlerinden Biridir.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Ermeni Mimar Garabet Amira Balyan 'In En Önemli Ustalık Eseri Olan Dolmabahçe Sarayoı'Nın Denizden Görünümü 1880'Ler-Garabet Amira Balyan (1800 – 15 Kasım 1866),[1] Oğlu Nigoğos Balyan İle Dolmabahçe Sarayı'Nı İnşaa Eden Ermeni Kökenli Osmanlı Vatandaşı Mimar. Sultan I. Abdülmecid'İn Seçtiği Sayılı Mimarlardan Ve Balyan Ailesinin Önde Gelen İsimlerinden Biridir.

    TLSold
  • Constantinople Seraskierat - Orijinal Renkli Litograf Fotoğraf-Orijinal Paspartusunda. Fotoğraf 17X22 Cm

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Constantinople Seraskierat - Orijinal Renkli Litograf Fotoğraf-Orijinal Paspartusunda. Fotoğraf 17X22 Cm

    TLSold
  • İstanbul'Un İncisi Ayasofya Cami-İ Şerifi Çok Nadir Hava Fotoğrafı-27X39 Büyük Boy.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    İstanbul'Un İncisi Ayasofya Cami-İ Şerifi Çok Nadir Hava Fotoğrafı-27X39 Büyük Boy.

    TLSold
  • 1880'Ler Der Saadet Fotoğrafçılarından Gülmez Frerez'İn Objektifinden Topkapı Sarayı, Saray Burnu Ve Karaköy Pamoraması

    Lot No: 41

    Lot: 41

    1880'Ler Der Saadet Fotoğrafçılarından Gülmez Frerez'İn Objektifinden Topkapı Sarayı, Saray Burnu Ve Karaköy Pamoraması

    TLSold
  • İstanbul Harbiye Ve Hilton Oteli Büyük Boy Hava Fotoğrafı-27X38 Büyük Boy

    Lot No: 42

    Lot: 42

    İstanbul Harbiye Ve Hilton Oteli Büyük Boy Hava Fotoğrafı-27X38 Büyük Boy

    TLSold
  • İstanbul Galata Ve Çevresi, Denizden Çeklimiş Fotoğraf-1930'Lu Yıllar. Orijinal Paspartusunda. Fotoğraf 12X17. Paspartulu 20X30

    Lot No: 43

    Lot: 43

    İstanbul Galata Ve Çevresi, Denizden Çeklimiş Fotoğraf-1930'Lu Yıllar. Orijinal Paspartusunda. Fotoğraf 12X17. Paspartulu 20X30

    TLSold
  • Türk Çağdaş Fotoğraf Tarihinin Duayeni Ara Güler'İn Objektifinden Sokullu Camii-25X29. Arkası Ara Güler Kaşeli Members Of Asmp American Society Of Magazine Photographers

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Türk Çağdaş Fotoğraf Tarihinin Duayeni Ara Güler'İn Objektifinden Sokullu Camii-25X29. Arkası Ara Güler Kaşeli Members Of Asmp American Society Of Magazine Photographers

    TLSold
  • 2. Abdülhamit Han Hamidiye Camisinde Cuma Selamlığı-22X28. Orijinal Paspartusunda

    Lot No: 45

    Lot: 45

    2. Abdülhamit Han Hamidiye Camisinde Cuma Selamlığı-22X28. Orijinal Paspartusunda

    TLSold
  • 2. Abdülhamit Han Dönemi 3 Adet Yıldız Sarayı Fotoğrafı 1880'Ler. Der Saadet Fotoğrafçılarından Abdullah Freres'İn Objektifinden. Fotoğraflardan 2 Tanesi " Ressam Abdullah Kulları " İthaflı-2 Tanesi 24X32, 1 Tanesi 20X25. Çok Temiz.  Orijinal Paspartusunda

    Lot No: 46

    Lot: 46

    2. Abdülhamit Han Dönemi 3 Adet Yıldız Sarayı Fotoğrafı 1880'Ler. Der Saadet Fotoğrafçılarından Abdullah Freres'İn Objektifinden. Fotoğraflardan 2 Tanesi " Ressam Abdullah Kulları " İthaflı-2 Tanesi 24X32, 1 Tanesi 20X25. Çok Temiz. Orijinal Paspartusunda

    TLSold
  • Sultan Reşad Tuğralı, Çift Lisanlı Mekteb-İ Sultani Ehliyetname-Empire Ottoman Lycee Imperial Ottoman Certificat D'Aptitude / Devlet-İ Aliyye-İ Osmaniye Mekteb-İ Sultani - "Edebiyat-I Franseviyye Ve İlm-İ Hikmet Nazariye, Tarih-İ Umumi Ve Coğrafya-İ Umumi, Riyazat-I Nazariye Ve Tatbikat-I Ameliyye, Ulum-U Hikemiye Ve Kimyeviye Ve Tabiiye, Hıfzıssıhha Ve Usul-Ü Defteri, Resm-İ Hatti Ve Resm-İ Taklidi", Constantinople - İstanbul - Kullanılmamış, 30,5X41,5 Cm

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Sultan Reşad Tuğralı, Çift Lisanlı Mekteb-İ Sultani Ehliyetname-Empire Ottoman Lycee Imperial Ottoman Certificat D'Aptitude / Devlet-İ Aliyye-İ Osmaniye Mekteb-İ Sultani - "Edebiyat-I Franseviyye Ve İlm-İ Hikmet Nazariye, Tarih-İ Umumi Ve Coğrafya-İ Umumi, Riyazat-I Nazariye Ve Tatbikat-I Ameliyye, Ulum-U Hikemiye Ve Kimyeviye Ve Tabiiye, Hıfzıssıhha Ve Usul-Ü Defteri, Resm-İ Hatti Ve Resm-İ Taklidi", Constantinople - İstanbul - Kullanılmamış, 30,5X41,5 Cm

    TLSold
  • Refik Ahmet Sevengil Islak İmzalı Topkapı Sarayı Müzesine Gönderilmiş 1953 Tarihli

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Refik Ahmet Sevengil Islak İmzalı Topkapı Sarayı Müzesine Gönderilmiş 1953 Tarihli

    TLSold
  • Osmanlı Türk Evi Mimari Tarihi Konulu 63 Adet Eski İstanbul Fotoğraf Lotu -Fotoğraflarda Yer Ahşap Konakların, Cumbalı Evlerin Çoğu Zaman İçerisinde Yok Olmuştur. Çoğunluğu 9X14 Ebatında. Yüksek Kondisyonda.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Osmanlı Türk Evi Mimari Tarihi Konulu 63 Adet Eski İstanbul Fotoğraf Lotu -Fotoğraflarda Yer Ahşap Konakların, Cumbalı Evlerin Çoğu Zaman İçerisinde Yok Olmuştur. Çoğunluğu 9X14 Ebatında. Yüksek Kondisyonda.

    TLSold
  • Bir Kısmı Islak İmzalı, Bir Kısmı Matbu İmzalı 18 Adet İmzalı Aktris Fotoğrafı-9X14 Cm Ve 13X18 Cm, 25X21,5 Cm Ölçülerinde

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Bir Kısmı Islak İmzalı, Bir Kısmı Matbu İmzalı 18 Adet İmzalı Aktris Fotoğrafı-9X14 Cm Ve 13X18 Cm, 25X21,5 Cm Ölçülerinde

    TLSold
  • Şadan Bezeyiş, At, İmzalı, 1998 Tarihli, Karton Üzeri Serigrafi Sanatçı Baskısı, 84/125-81X70 Cm

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Şadan Bezeyiş, At, İmzalı, 1998 Tarihli, Karton Üzeri Serigrafi Sanatçı Baskısı, 84/125-81X70 Cm

    TLSold
  • Şadan Bezeyiş, Tanrıça Kybele, İmzalı, 1998 Tarihli, Karton Üzeri Serigrafi, E/A Sanatçı Baskısı 96/125-81X70 Cm

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Şadan Bezeyiş, Tanrıça Kybele, İmzalı, 1998 Tarihli, Karton Üzeri Serigrafi, E/A Sanatçı Baskısı 96/125-81X70 Cm

    TLSold
  • Şadan Bezeyiş, Tanrıça Kybele, İmzalı, 1998 Tarihli, Karton Üzeri Serigrafi, E/A Sanatçı Baskısı, 78/125-81X70 Cm

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Şadan Bezeyiş, Tanrıça Kybele, İmzalı, 1998 Tarihli, Karton Üzeri Serigrafi, E/A Sanatçı Baskısı, 78/125-81X70 Cm

    TLSold
  • Bedri Rahmi Eyüboğlu Çelik Baskı - Varisi Denetimince Bastırılmıştır 2003-17/100. 50X35.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Bedri Rahmi Eyüboğlu Çelik Baskı - Varisi Denetimince Bastırılmıştır 2003-17/100. 50X35.

    TLSold
  • Constantınople 1800'Lü Yıllar Litograf  F. Wentzel Taş Baskı Renkli Gravür -30X43 Cm

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Constantınople 1800'Lü Yıllar Litograf F. Wentzel Taş Baskı Renkli Gravür -30X43 Cm

    TLSold
  • Eren Eyüboğlu Çelik Baskı  - Varisi Denetimince Bastırılmıştır 2003-17/100. 26X34.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Eren Eyüboğlu Çelik Baskı - Varisi Denetimince Bastırılmıştır 2003-17/100. 26X34.

    TLSold
  • Eren Eyüboğlu Çelik Baskı Nü Kadın Figürü - Varisi Denetimince Bastırılmıştır 2003-17/100. 26X34.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Eren Eyüboğlu Çelik Baskı Nü Kadın Figürü - Varisi Denetimince Bastırılmıştır 2003-17/100. 26X34.

    TLSold
  • Trabzon Cevizlik Köprüsü L'Orient Eugrnr Napoleon Flandın 1853 Tarihli Tinted Litografik Baskı-33X54 Cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Trabzon Cevizlik Köprüsü L'Orient Eugrnr Napoleon Flandın 1853 Tarihli Tinted Litografik Baskı-33X54 Cm.

    TLSold
  • İstanbul 6-7 Eylül Hadiseleri Dolayısı İle Kilise Ve Müessesatı Hayriyede Vukua Gelen Hasarların Tamir Ve Tedavisi İçin Teşkil Edilmiş Heyet Raporları-Altımermer Panayia Rum Ortodoks Kilisesi İstanbul Kocamustafapaşa / Fatih.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    İstanbul 6-7 Eylül Hadiseleri Dolayısı İle Kilise Ve Müessesatı Hayriyede Vukua Gelen Hasarların Tamir Ve Tedavisi İçin Teşkil Edilmiş Heyet Raporları-Altımermer Panayia Rum Ortodoks Kilisesi İstanbul Kocamustafapaşa / Fatih.

    TLSold
  • 2. Dünya Savaşının Hemen Sonrası Ekmek Kartı - Büyükleri İçin Eylül - Ekim 1946-Ekmek Karneleri Adından Da Anlaşılabileceği Gibi Üzerinde Kişilere Ve Mesleklere Göre Ayrı Ayrı Kalorilerin Belirlendiği Ve Günde 2 Defa Ekmek Alınmasını Sağlayan Bir Sistemdi. 1942-1946 Yılları Arasında 4 Yıl Süreyle, Savaşın Yarattığı İaşe Problemine Yönelik Olarak Hububat Ürünlerinde Yapılması Planlanan Tasarrufu Gerçekleştirmek Amacıyla Uygulanan Karne İle Ekmek Dağıtılması, Beraberinde Bazı Problemleri Getirmişti. Birinci Dünya Savaşı Yıllarında Denenmiş Olmasına Rağmen Ekmek Karnesi Süresince Yaşanan Sıkıntılar Devlet Eliyle Aşılmak İstense De, İstifçilik Ve Karaborsacılığın Önüne Geçilememişti. Bu Konuda Milli Koruma Mahkemeleri Uygulamayı Suistimal Eden Kişilere Karşı Cezalar Öngörmüştü. Ekmeğin Karneyle Dağıtılmasını Öngören Uygulamalar 1946’Ya Kadar Aksak Da Olsa Sürdürüldü Ve Aynı Yıl Kaldırıldı.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    2. Dünya Savaşının Hemen Sonrası Ekmek Kartı - Büyükleri İçin Eylül - Ekim 1946-Ekmek Karneleri Adından Da Anlaşılabileceği Gibi Üzerinde Kişilere Ve Mesleklere Göre Ayrı Ayrı Kalorilerin Belirlendiği Ve Günde 2 Defa Ekmek Alınmasını Sağlayan Bir Sistemdi. 1942-1946 Yılları Arasında 4 Yıl Süreyle, Savaşın Yarattığı İaşe Problemine Yönelik Olarak Hububat Ürünlerinde Yapılması Planlanan Tasarrufu Gerçekleştirmek Amacıyla Uygulanan Karne İle Ekmek Dağıtılması, Beraberinde Bazı Problemleri Getirmişti. Birinci Dünya Savaşı Yıllarında Denenmiş Olmasına Rağmen Ekmek Karnesi Süresince Yaşanan Sıkıntılar Devlet Eliyle Aşılmak İstense De, İstifçilik Ve Karaborsacılığın Önüne Geçilememişti. Bu Konuda Milli Koruma Mahkemeleri Uygulamayı Suistimal Eden Kişilere Karşı Cezalar Öngörmüştü. Ekmeğin Karneyle Dağıtılmasını Öngören Uygulamalar 1946’Ya Kadar Aksak Da Olsa Sürdürüldü Ve Aynı Yıl Kaldırıldı.

    TLSold
  • Doğan Kardeş Dergisi Ve Kitapları Antetli Doğan Kardeş Islak İmzalı 1960 Doküman Ve Antetli Zarfı

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Doğan Kardeş Dergisi Ve Kitapları Antetli Doğan Kardeş Islak İmzalı 1960 Doküman Ve Antetli Zarfı

    TLSold
  • Tan Oral Islak İmzalı Orijinal Karakalem Resim -Tan Oral (D. 20 Mayıs 1937 - Merzifon), Karikatür Sanatçısı. 1963' Te Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümünden Mezun Olan Tan Oral, Üç Yıl Mesleğini İcra Ettikten Sonra Daha Sonra Karikatür, Film Ve Çizgi Film Konularıyla İlgilenmeye Başladı. 1969 Yılında "Sanatçılar Birliği"'Ne Üye Olan Oral, 1971'De Bu Oluşumun Başkanlığını Yaptı. Bu Süreçte Ant, Yeni Gün, Yansıma, Özgür İnsan Gibi Dergi, Gazete, Sendika Yayın Organlarında Karikatürleri Yayımlandı. Dostlar Tiyatrosu İçin Filmler Hazırladı. 30X30. 1960'Lı Yıllar.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Tan Oral Islak İmzalı Orijinal Karakalem Resim -Tan Oral (D. 20 Mayıs 1937 - Merzifon), Karikatür Sanatçısı. 1963' Te Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümünden Mezun Olan Tan Oral, Üç Yıl Mesleğini İcra Ettikten Sonra Daha Sonra Karikatür, Film Ve Çizgi Film Konularıyla İlgilenmeye Başladı. 1969 Yılında "Sanatçılar Birliği"'Ne Üye Olan Oral, 1971'De Bu Oluşumun Başkanlığını Yaptı. Bu Süreçte Ant, Yeni Gün, Yansıma, Özgür İnsan Gibi Dergi, Gazete, Sendika Yayın Organlarında Karikatürleri Yayımlandı. Dostlar Tiyatrosu İçin Filmler Hazırladı. 30X30. 1960'Lı Yıllar.

    TLSold
  • Firuz Aşkın Islak İmzalı Orijinal El Çizimi Sağlık Bakanlığı Frengi İle Savaş Posteri -Firuz Aşkın, İstanbul Küçükayaysofya’Da Doğdu. Annesi Sanayi-İ Nefise Mektebi’Nin Kurucusu Osman Hamdi Bey’İn İlk Kadın Öğretmeni Mihri Hanım’In Öğrencilerindendi; Resim Ve Sanat Tarihinin İlk Bilgilerini Annesinden Aldı. Bir Harita Subayı Olan Babasının Yanında , Türlü Kağıtlar Kesik Kalem Uçları Ve Çini Mürekkepleriyle Tanıştı. Firuz Aşkın İlk Ve Orta Öğrenimini Ankara’Da Tamamladı. Liseyi İse İstanbul’Da, Kabataş Lisesi’Nde 1943’Te Bitirdi. Aynı Yıl Dgsa Resim Böümü’Ne Bir Süre Devam Etti; Babı-Ali’Deki Basın Ressamlığına Geçişi Nedeniyle Mezun Olamadan Ayrıldı.
 87 Yaşında Vefat Eden Firuz Aşkın, İllüstrasyon Disiplinin Türkiye’Deki Gelişiminde İlk Akla Gelen İsimlerindendi. Dergilerden Kitaplara, İlanlardan Afişlere Kadar Yayımlanan Bir Çok Çalışmasıyla Yurtiçinde Ve Yurtdışında Önemli Markalara Yıllarca Hizmet Verdi.1940-1970 Yılları Arasında, Basın – Yayım Dünyamızın En Önemli Resimlerinden Biri Olan Aşkın’In Çalışmaları, Türkiye İle Baraber Almanya’Nın Da Görsel Belleğinde Ayrı Bir Yere Sahiptir. 1960’Larda Münih’E Yerleşen Aşkın, Üretimlerini Buradan Tüm Dünyaya İllüstrasyon Hizmeti Vererek Sürdürdü. Avrupa Çapında İsim Yapınca Almanlar Hakkında Biyografik Bir Kitap Yayımladı. 34X42 Cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Firuz Aşkın Islak İmzalı Orijinal El Çizimi Sağlık Bakanlığı Frengi İle Savaş Posteri -Firuz Aşkın, İstanbul Küçükayaysofya’Da Doğdu. Annesi Sanayi-İ Nefise Mektebi’Nin Kurucusu Osman Hamdi Bey’İn İlk Kadın Öğretmeni Mihri Hanım’In Öğrencilerindendi; Resim Ve Sanat Tarihinin İlk Bilgilerini Annesinden Aldı. Bir Harita Subayı Olan Babasının Yanında , Türlü Kağıtlar Kesik Kalem Uçları Ve Çini Mürekkepleriyle Tanıştı. Firuz Aşkın İlk Ve Orta Öğrenimini Ankara’Da Tamamladı. Liseyi İse İstanbul’Da, Kabataş Lisesi’Nde 1943’Te Bitirdi. Aynı Yıl Dgsa Resim Böümü’Ne Bir Süre Devam Etti; Babı-Ali’Deki Basın Ressamlığına Geçişi Nedeniyle Mezun Olamadan Ayrıldı. 87 Yaşında Vefat Eden Firuz Aşkın, İllüstrasyon Disiplinin Türkiye’Deki Gelişiminde İlk Akla Gelen İsimlerindendi. Dergilerden Kitaplara, İlanlardan Afişlere Kadar Yayımlanan Bir Çok Çalışmasıyla Yurtiçinde Ve Yurtdışında Önemli Markalara Yıllarca Hizmet Verdi.1940-1970 Yılları Arasında, Basın – Yayım Dünyamızın En Önemli Resimlerinden Biri Olan Aşkın’In Çalışmaları, Türkiye İle Baraber Almanya’Nın Da Görsel Belleğinde Ayrı Bir Yere Sahiptir. 1960’Larda Münih’E Yerleşen Aşkın, Üretimlerini Buradan Tüm Dünyaya İllüstrasyon Hizmeti Vererek Sürdürdü. Avrupa Çapında İsim Yapınca Almanlar Hakkında Biyografik Bir Kitap Yayımladı. 34X42 Cm.

    TLSold
  • İspanya Faşist Diktatörü General Franco Karikatürü - Vahdet Suat Sipahioğlu Islak İmzalı Karikatür " İstanbul Radyosunun Pek Sevdiği Seslerin Sahibi "-Aile 1934 Yılında Çıkan Soyadı Kanunu’Ndan Sonra Sipahioğlu Soyadını Kullanmaya Başlamıştır. Böylece Nursî Ailesine Okur Ve Ünlükul Soyadının Yanına Sipahioğlu Da İlâve Edilmiş Oluyor. Bilindiği Üzere Bediüzzaman’In Resmî Kayıtlarda Soyadı “Okur” Diye Geçmektedir. Küçük Kardeşi Abdülmecid Nursî’Nin Soyadı İse Ünlükul’Dur. Molla Abdullah Ağabeyinin De Soyağacı Sipahioğlu Soyadı İle Devam Etmektedir.Vahdeti Suat, Yazar, Ressam Ve Karikatürist Kimliği İle Basında Yer Almış Olup İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Mezunudur. Aynı Devrede Ünlü Karikatüristlerden Semih Balcıoğlu Ve Eflatun Nuri Erkoç’La Aynı Sınıfta Okumuştur.1943 Senesinden İtibaren İstanbul Ve Ankara Basınında Karikatürleri Ve Resimleri Yayınlanmıştır. İstanbul Basınındaki Yayınlar: Boşboğaz, Hakem, Öz Fenerbahçe, Hemşeri, Şaka, Karikatür, Akbaba, Devran, Kahkaba, Her Gün, Çakmak, Pardon, Papağan Vs.Ankara Basınındaki Yayınlar: Çankaya Öğrenci, Battalgazi, Pazar Postası, Ulus, Akşam Haberleri, Medeniyet Hürses Ve Daha Bir Çok Aylık Dergilerde Karikatürleri Yayınlanmıştır. Kaynak: Nursi Hanedanın Üçüncü Kuşak Son Temsilcisi: Vahdeti Suat Sipahioğlu. 26X17 Cm. Çok Temiz.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    İspanya Faşist Diktatörü General Franco Karikatürü - Vahdet Suat Sipahioğlu Islak İmzalı Karikatür " İstanbul Radyosunun Pek Sevdiği Seslerin Sahibi "-Aile 1934 Yılında Çıkan Soyadı Kanunu’Ndan Sonra Sipahioğlu Soyadını Kullanmaya Başlamıştır. Böylece Nursî Ailesine Okur Ve Ünlükul Soyadının Yanına Sipahioğlu Da İlâve Edilmiş Oluyor. Bilindiği Üzere Bediüzzaman’In Resmî Kayıtlarda Soyadı “Okur” Diye Geçmektedir. Küçük Kardeşi Abdülmecid Nursî’Nin Soyadı İse Ünlükul’Dur. Molla Abdullah Ağabeyinin De Soyağacı Sipahioğlu Soyadı İle Devam Etmektedir.Vahdeti Suat, Yazar, Ressam Ve Karikatürist Kimliği İle Basında Yer Almış Olup İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Mezunudur. Aynı Devrede Ünlü Karikatüristlerden Semih Balcıoğlu Ve Eflatun Nuri Erkoç’La Aynı Sınıfta Okumuştur.1943 Senesinden İtibaren İstanbul Ve Ankara Basınında Karikatürleri Ve Resimleri Yayınlanmıştır. İstanbul Basınındaki Yayınlar: Boşboğaz, Hakem, Öz Fenerbahçe, Hemşeri, Şaka, Karikatür, Akbaba, Devran, Kahkaba, Her Gün, Çakmak, Pardon, Papağan Vs.Ankara Basınındaki Yayınlar: Çankaya Öğrenci, Battalgazi, Pazar Postası, Ulus, Akşam Haberleri, Medeniyet Hürses Ve Daha Bir Çok Aylık Dergilerde Karikatürleri Yayınlanmıştır. Kaynak: Nursi Hanedanın Üçüncü Kuşak Son Temsilcisi: Vahdeti Suat Sipahioğlu. 26X17 Cm. Çok Temiz.

    TLSold
  • Bedri Koraman Islak İmzalı Hafta Dergisi İçin Hazırlanmış, Orijinal Rapido Çizim Resim-Bedri Koraman (1928, Bafra- 30 Mayıs 2015), Türk Karikatürist, Çizgi Romancı. Türk Karikatürünün 1950 Kuşağı Çizerlerindendir. Uzun Yıllar Milliyet Gazetesinde "Muhabir-Karikatürist" Konumunda Çalışarak Siyasi Karikatürler Çizdi. Çizgi-Roman Çizerliği, Film Afişi Ressamlığı Da Yapmıştır. 30X30 Cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Bedri Koraman Islak İmzalı Hafta Dergisi İçin Hazırlanmış, Orijinal Rapido Çizim Resim-Bedri Koraman (1928, Bafra- 30 Mayıs 2015), Türk Karikatürist, Çizgi Romancı. Türk Karikatürünün 1950 Kuşağı Çizerlerindendir. Uzun Yıllar Milliyet Gazetesinde "Muhabir-Karikatürist" Konumunda Çalışarak Siyasi Karikatürler Çizdi. Çizgi-Roman Çizerliği, Film Afişi Ressamlığı Da Yapmıştır. 30X30 Cm.

    TLSold
  • Eski Merkezi Adana Kozan'Da Olan Ermeni Kilikya Kutsal Makamı Albümü-"Kilikya Büyük Evi Ermeni Gatoliğosluğu Ermeni Apostolik Kilisesi'Nin Bir Episkopos Makamı, 1930'Dan Beri Antelias, Lübnan'Da Bulunmaktadır." - Sarkis M.Zartarian, Stephen Poladian, New York - Boston - Ermenice / İngilizce Çift Lisanlı - Haritalı, Resimli - 32 Sayfa - 18X25,5 Cm

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Eski Merkezi Adana Kozan'Da Olan Ermeni Kilikya Kutsal Makamı Albümü-"Kilikya Büyük Evi Ermeni Gatoliğosluğu Ermeni Apostolik Kilisesi'Nin Bir Episkopos Makamı, 1930'Dan Beri Antelias, Lübnan'Da Bulunmaktadır." - Sarkis M.Zartarian, Stephen Poladian, New York - Boston - Ermenice / İngilizce Çift Lisanlı - Haritalı, Resimli - 32 Sayfa - 18X25,5 Cm

    TLSold
  • Üç Adet Çiftlikan-I Aliyye'Nin 1864 Yılı Varidat Ve Mesarif Muhasebe Defteri -Ermenice Ve Osmanlıca Yazılar, Ermenice Ve Osmanlıca Negatif Mühürler İle, Voyvoda Çiftliği, Kırçova Çiftliği, Pınar Başı Çiftliği Olarak Sultan Çiftliklerinin Muhasebe Defteri, İnce Rıka Yazı İle 7 Sayfa, Ebruli Kağıt Kabında - 35X22 Cm - "Sultan Iı. Mahmud’Un “Beşinci Kadını” Ve Sultan Abdülaziz’İn Annesi Olan Pertevniyal Valide Sultan Vakfı'Na Ait Terekeden"

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Üç Adet Çiftlikan-I Aliyye'Nin 1864 Yılı Varidat Ve Mesarif Muhasebe Defteri -Ermenice Ve Osmanlıca Yazılar, Ermenice Ve Osmanlıca Negatif Mühürler İle, Voyvoda Çiftliği, Kırçova Çiftliği, Pınar Başı Çiftliği Olarak Sultan Çiftliklerinin Muhasebe Defteri, İnce Rıka Yazı İle 7 Sayfa, Ebruli Kağıt Kabında - 35X22 Cm - "Sultan Iı. Mahmud’Un “Beşinci Kadını” Ve Sultan Abdülaziz’İn Annesi Olan Pertevniyal Valide Sultan Vakfı'Na Ait Terekeden"

    TLSold
  • Üç Adet Çiftlikan-I Aliyye'Nin 1880 Yılı Varidat Ve Mesarif Muhasebe Defteri -Voyvoda Çiftliği, Kırçova Çiftliği, Pınar Başı Çiftliği Olarak Sultan Çiftliklerinin Muhasebe Defteri, İnce Rıka Yazı İle 5 Sayfa - Muşamba Kap İçerisinde - 37X25 Cm - "Sultan Iı. Mahmud’Un “Beşinci Kadını” Ve Sultan Abdülaziz’İn Annesi Olan Pertevniyal Valide Sultan Vakfı'Na Ait Terekeden"

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Üç Adet Çiftlikan-I Aliyye'Nin 1880 Yılı Varidat Ve Mesarif Muhasebe Defteri -Voyvoda Çiftliği, Kırçova Çiftliği, Pınar Başı Çiftliği Olarak Sultan Çiftliklerinin Muhasebe Defteri, İnce Rıka Yazı İle 5 Sayfa - Muşamba Kap İçerisinde - 37X25 Cm - "Sultan Iı. Mahmud’Un “Beşinci Kadını” Ve Sultan Abdülaziz’İn Annesi Olan Pertevniyal Valide Sultan Vakfı'Na Ait Terekeden"

    TLSold
  • 6 Adet 1900 Başları Türk - İtalyan Savaşı (Trablusgarb Savaşı) Taş Baskı Liebig Kartı

    Lot No: 69

    Lot: 69

    6 Adet 1900 Başları Türk - İtalyan Savaşı (Trablusgarb Savaşı) Taş Baskı Liebig Kartı

    TLSold
  • Meşhur - Tiyatro Sinema Ulvi Uraz Tiyatrosu Antetli Bekçi Murtaza Oyunu Kemal Sunal Islak İmzalı 1969 Doküman

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Meşhur - Tiyatro Sinema Ulvi Uraz Tiyatrosu Antetli Bekçi Murtaza Oyunu Kemal Sunal Islak İmzalı 1969 Doküman

    TLSold
  • Meşhur - Tiyatro Sinema Ulvi Uraz Tiyatrosu Antetli Nina Oyunu Kemal Sunal Islak İmzalı 1970 Doküman

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Meşhur - Tiyatro Sinema Ulvi Uraz Tiyatrosu Antetli Nina Oyunu Kemal Sunal Islak İmzalı 1970 Doküman

    TLSold
  • Turgut Özakmandan Usta Tiyatrocu Ulvi Uraz'A Gönderilmiş Islak İmzalı 1964 Tarihli Mektup

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Turgut Özakmandan Usta Tiyatrocu Ulvi Uraz'A Gönderilmiş Islak İmzalı 1964 Tarihli Mektup

    TLSold
  • Murat Germen Islak İmzalı Panaromik Bir İstanbul Kış Günü-25X36.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Murat Germen Islak İmzalı Panaromik Bir İstanbul Kış Günü-25X36.

    TLSold
  • 3 Parçalı Ordu Panoraması - Trabzonlu Meşhur Fotoğrafçısı Osman Nuri Bey - Islak İmzalı-23X62.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    3 Parçalı Ordu Panoraması - Trabzonlu Meşhur Fotoğrafçısı Osman Nuri Bey - Islak İmzalı-23X62.

    TLSold
  • Galatasaray Lisesi Talebesi Muzaffer Salih'E Ait Neşîde Defteri, 1927-Gayın Ve Sin Harfleriyle Dönemin Osmanlıca Galatasaray Amblemi Bulunan Baş Sayfasından Sonra Tevfik Fikret, Ali Ekrem, Rıza Tevfik, Emin Recep, Cenap Şahabettin, Ömer Zaim, Fuat Paşa, Faruk Nafiz Çamlıbel Şiirleri İle

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Galatasaray Lisesi Talebesi Muzaffer Salih'E Ait Neşîde Defteri, 1927-Gayın Ve Sin Harfleriyle Dönemin Osmanlıca Galatasaray Amblemi Bulunan Baş Sayfasından Sonra Tevfik Fikret, Ali Ekrem, Rıza Tevfik, Emin Recep, Cenap Şahabettin, Ömer Zaim, Fuat Paşa, Faruk Nafiz Çamlıbel Şiirleri İle

    TLSold
  • İki Adet Çiftlikan-I Aliyye'Nin 1880 Yılı Varidat Ve Mesarif Muhasebe Defteri -Narlı Çiftliği Ve Piçeri Çiftliği Olarak Sultan Çiftliklerinin Muhasebe Defteri, İnce Rıka Yazı İle 4 Sayfa - Muşamba Kap İçerisinde - 37X25 Cm - "Sultan Iı. Mahmud’Un “Beşinci Kadını” Ve Sultan Abdülaziz’İn Annesi Olan Pertevniyal Valide Sultan Vakfı'Na Ait Terekeden"

    Lot No: 76

    Lot: 76

    İki Adet Çiftlikan-I Aliyye'Nin 1880 Yılı Varidat Ve Mesarif Muhasebe Defteri -Narlı Çiftliği Ve Piçeri Çiftliği Olarak Sultan Çiftliklerinin Muhasebe Defteri, İnce Rıka Yazı İle 4 Sayfa - Muşamba Kap İçerisinde - 37X25 Cm - "Sultan Iı. Mahmud’Un “Beşinci Kadını” Ve Sultan Abdülaziz’İn Annesi Olan Pertevniyal Valide Sultan Vakfı'Na Ait Terekeden"

    TLSold
  • Dört Adet Çiftlikan-I Aliyye'Nin 1875 Yılı Varidat Ve Mesarif Muhasebe Defteri -Tırnova Çiftliği Ve Köprücü Çiftliği Gibi Sultan Çiftliklerinin Muhasebe Defteri, İnce Rıka Yazı İle 10 Sayfa - Yeşil Kurdeleli Muşamba Kap İçerisinde - 37X25 Cm - "Sultan Iı. Mahmud’Un “Beşinci Kadını” Ve Sultan Abdülaziz’İn Annesi Olan Pertevniyal Valide Sultan Vakfı'Na Ait Terekeden"

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Dört Adet Çiftlikan-I Aliyye'Nin 1875 Yılı Varidat Ve Mesarif Muhasebe Defteri -Tırnova Çiftliği Ve Köprücü Çiftliği Gibi Sultan Çiftliklerinin Muhasebe Defteri, İnce Rıka Yazı İle 10 Sayfa - Yeşil Kurdeleli Muşamba Kap İçerisinde - 37X25 Cm - "Sultan Iı. Mahmud’Un “Beşinci Kadını” Ve Sultan Abdülaziz’İn Annesi Olan Pertevniyal Valide Sultan Vakfı'Na Ait Terekeden"

    TLSold
  • Kirman Çiftliği Ve Mahalleleri Arazi Tespit Kayıtları Yazılı Büyük Defter-59 Sayfa - 50X19,5 Cm

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Kirman Çiftliği Ve Mahalleleri Arazi Tespit Kayıtları Yazılı Büyük Defter-59 Sayfa - 50X19,5 Cm

    TLSold
  • Sivas Guraba Hastanesi İane Makbuzu - Kıymeti 1 Osmanlı Lirası

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Sivas Guraba Hastanesi İane Makbuzu - Kıymeti 1 Osmanlı Lirası

    TLSold
  • The Ottoman Imperial Estates Inc. - Sultan Abdülhamid’İn 21 Varisinin 17 Sinin İştiraki İle Kurulmuştur. Şirketin Genel Kurulu 29 Kasım 1924 Tarihinde Londra’Da Yapılmıştır.1000 Usd Karşılığı 1 Hisse Senedi

    Lot No: 80

    Lot: 80

    The Ottoman Imperial Estates Inc. - Sultan Abdülhamid’İn 21 Varisinin 17 Sinin İştiraki İle Kurulmuştur. Şirketin Genel Kurulu 29 Kasım 1924 Tarihinde Londra’Da Yapılmıştır.1000 Usd Karşılığı 1 Hisse Senedi

    TLSold
  • Türkiye İmar Bankası Türk Anonim Şirketi Nama Yazılı (Yirmi) Hisse Senedi-C Tertibi

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Türkiye İmar Bankası Türk Anonim Şirketi Nama Yazılı (Yirmi) Hisse Senedi-C Tertibi

    TLSold
  • 2 Adet Türkiye İmar Bankası Türk Anonim Şirketi Nama Yazılı 1 (Bir) Ve 10 (On) Hisse Senedi-C Tertibi

    Lot No: 82

    Lot: 82

    2 Adet Türkiye İmar Bankası Türk Anonim Şirketi Nama Yazılı 1 (Bir) Ve 10 (On) Hisse Senedi-C Tertibi

    TLSold
  • Üsküdar Kadıköy Ve Avanesi Halk Tramvayları 4 Çeşit  1 - 2- 20 - 200 Hisse Senedi Kuponları Tam

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Üsküdar Kadıköy Ve Avanesi Halk Tramvayları 4 Çeşit 1 - 2- 20 - 200 Hisse Senedi Kuponları Tam

    TLSold
  • Türkiye İş Bankası Atatürk Portreli 22 Adet Çeki Bulunan Çek Defteri

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Türkiye İş Bankası Atatürk Portreli 22 Adet Çeki Bulunan Çek Defteri

    TLSold
  • Anadolu Ajansı Türk Anonim Şirketi Ankara Matbu Fiskal Pullu Sermayesi 20.000 Türk Lirası 1926 Tarihli Doküman. Arkası 10 Adet Fiskal Pullu

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Anadolu Ajansı Türk Anonim Şirketi Ankara Matbu Fiskal Pullu Sermayesi 20.000 Türk Lirası 1926 Tarihli Doküman. Arkası 10 Adet Fiskal Pullu

    TLSold
  • Edirne Redif Alayı "İfade-İ Nâtıka" Sözlü Savunma Zabıt Defteri - 1889-Miralay, Binbaşı, Kaymakam Ve Alay Katibinin Askeri Savcılığa Verdiği İfadeler; Alay Emini, Miralay, Mirliva, Ferik Rütbelerinde Toplam 50 Adet Mühürlü, 20 Sayfa - 42X17 Cm

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Edirne Redif Alayı "İfade-İ Nâtıka" Sözlü Savunma Zabıt Defteri - 1889-Miralay, Binbaşı, Kaymakam Ve Alay Katibinin Askeri Savcılığa Verdiği İfadeler; Alay Emini, Miralay, Mirliva, Ferik Rütbelerinde Toplam 50 Adet Mühürlü, 20 Sayfa - 42X17 Cm

    TLSold
  • İzmir Karşıyaka - Altay Karması 1341 (1925) -9X14 Cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    İzmir Karşıyaka - Altay Karması 1341 (1925) -9X14 Cm.

    TLSold
  • İzmir Karşıyaka Spor Klubü 1. Takımı 5.6.1341 (1925)- 9X14 Cm.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    İzmir Karşıyaka Spor Klubü 1. Takımı 5.6.1341 (1925)- 9X14 Cm.

    TLSold
  • Atatürkün Fotoğrafçısı Ferit İbrahim'İn Makinası İle Beraber 2 Kendi Fotoğrafı 1925 Eskişehir Bozhöyük 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarını Filme Almaya  Giderken, 9X14 Cm.-Türkiye'De Film Kaydını İlk Başlatanlardan Biridir. Çok Temiz

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Atatürkün Fotoğrafçısı Ferit İbrahim'İn Makinası İle Beraber 2 Kendi Fotoğrafı 1925 Eskişehir Bozhöyük 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarını Filme Almaya Giderken, 9X14 Cm.-Türkiye'De Film Kaydını İlk Başlatanlardan Biridir. Çok Temiz

    TLSold
  • Irak Cephesi Kahramanlarından 16 Yaşında İsviçre'De Okulda İken Okulu Bırakıp Cepheye Koşan Hamza Osman Erkan Terekesinden 42 Adet Fotoğraf Ve Yazılı Doküman  Lotu-Büyük Çerkes Sürgününde (1864) İstanbul’La Gelen Şhaplı Adlı Bir Ubıh Ailesinden, Medine Muhafızı Osman Ferid Paşa’Nın Oğludur. 1897 Yılında İstanbul'Da Doğdu. Ce­Nevre Ve Paris Üniversitelerinde Ekonomi Ve Bankacılık Eğitimi Gördü. Aynı Yıllarda Osmanlı Teşkilat-I Mahsusa’Sı­Nın Bir Mensubu Olarak Görevler Aldı. Birinci Dünya Sava­Şı'Na Irak'Da, Çoğunluğunu Kafkas Göçmenlerinin Oluştur­Duğu "Osmancık Gönüllü Taburu”Nun Bir Mensubu Olarak Katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Döneminde De Tbmm'Nde Afyonkarahisar (Vı. Dönem), Kocaeli (X. Dönem), Sakarya (Xı. Dönem) Milletvekili Olarak Bulundu. Toprak Mahsulleri Ofisi (Tmo) Genel Müdürlüğü Yaptı. Olimpiyat Komitesi Genel Sekreterliği'Nde Bulundu. Ocak 1968'De Öldü.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Irak Cephesi Kahramanlarından 16 Yaşında İsviçre'De Okulda İken Okulu Bırakıp Cepheye Koşan Hamza Osman Erkan Terekesinden 42 Adet Fotoğraf Ve Yazılı Doküman Lotu-Büyük Çerkes Sürgününde (1864) İstanbul’La Gelen Şhaplı Adlı Bir Ubıh Ailesinden, Medine Muhafızı Osman Ferid Paşa’Nın Oğludur. 1897 Yılında İstanbul'Da Doğdu. Ce­Nevre Ve Paris Üniversitelerinde Ekonomi Ve Bankacılık Eğitimi Gördü. Aynı Yıllarda Osmanlı Teşkilat-I Mahsusa’Sı­Nın Bir Mensubu Olarak Görevler Aldı. Birinci Dünya Sava­Şı'Na Irak'Da, Çoğunluğunu Kafkas Göçmenlerinin Oluştur­Duğu "Osmancık Gönüllü Taburu”Nun Bir Mensubu Olarak Katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Döneminde De Tbmm'Nde Afyonkarahisar (Vı. Dönem), Kocaeli (X. Dönem), Sakarya (Xı. Dönem) Milletvekili Olarak Bulundu. Toprak Mahsulleri Ofisi (Tmo) Genel Müdürlüğü Yaptı. Olimpiyat Komitesi Genel Sekreterliği'Nde Bulundu. Ocak 1968'De Öldü.

    TLSold
  • 2. Dünya Savaşı Sırasında 30.6.1944 Mittweida Damgalı Ve Taahhütlü Etiketli Alman Reich 3 Adet Hitler Pullu İstanbuldaki Ohannes Erkman'A Gönderilmiş, Sansür Kaşeli Zarf Ve Ermenice Mektubu

    Lot No: 91

    Lot: 91

    2. Dünya Savaşı Sırasında 30.6.1944 Mittweida Damgalı Ve Taahhütlü Etiketli Alman Reich 3 Adet Hitler Pullu İstanbuldaki Ohannes Erkman'A Gönderilmiş, Sansür Kaşeli Zarf Ve Ermenice Mektubu

    TLSold
  • 1958-1960 Dünyanın En Uzun Pul Serisi Olan Ve 134 Puldan Oluşan Memleket Serisi Adana, Adapazarı… Van, Yozgat, Zonguldak... Dünya'Nın En Güzel Pullarını Basan İsviçre Courvoisier Matbaasında Bastırılmıştır. Damgasız Tek Ve Dörtlü Blok Olarak Sayfaları Siy

    Lot No: 92

    Lot: 92

    1958-1960 Dünyanın En Uzun Pul Serisi Olan Ve 134 Puldan Oluşan Memleket Serisi Adana, Adapazarı… Van, Yozgat, Zonguldak... Dünya'Nın En Güzel Pullarını Basan İsviçre Courvoisier Matbaasında Bastırılmıştır. Damgasız Tek Ve Dörtlü Blok Olarak Sayfaları Siy

    TLSold
  • 1955 - 1992 Arası Damgasız Türkiye Cumhuriyeti Hatıra Pulları, Sürekli Seri Pulları, Resmi Pullar 32 Sayfalık Defterde Tamamen Dolu Sıralı Dizilmiş Genişletilmeye Hazır Bir Koleksiyon

    Lot No: 93

    Lot: 93

    1955 - 1992 Arası Damgasız Türkiye Cumhuriyeti Hatıra Pulları, Sürekli Seri Pulları, Resmi Pullar 32 Sayfalık Defterde Tamamen Dolu Sıralı Dizilmiş Genişletilmeye Hazır Bir Koleksiyon

    TLSold
  • İstanbul Ve Civarı Haritası, Beyaz Kağıda-"Harita Hey'Eti Tarafından (1/25.000) Mikyasında Olarak Ahz Ve Tersim, Bu Defa (1/100.000) Mikyasına Nazaran Tasgir Olunmuş" - 71X57 Cm

    Lot No: 94

    Lot: 94

    İstanbul Ve Civarı Haritası, Beyaz Kağıda-"Harita Hey'Eti Tarafından (1/25.000) Mikyasında Olarak Ahz Ve Tersim, Bu Defa (1/100.000) Mikyasına Nazaran Tasgir Olunmuş" - 71X57 Cm

    TLSold
  • "Dersiam Aksekili Ahmet Hamdi Efendi" Hakkında Medresetü'L-Vâızîn'E Bâb-I Fetvâ Şeyhülislamlık Yazısı-19 Aralık 1920 Tarihli, Bâb-I Fetvâ Kalemi Müdürü Negatif Damgalı Ve Islak İmzalı - "Ahmet Hamdi Akseki (1887-1951) : Türkiye Cumhuriyeti’Nin Üçüncü Diyanet İşleri Başkanı, Meşhur Din Âlimi" - 27,5X17 Cm

    Lot No: 95

    Lot: 95

    "Dersiam Aksekili Ahmet Hamdi Efendi" Hakkında Medresetü'L-Vâızîn'E Bâb-I Fetvâ Şeyhülislamlık Yazısı-19 Aralık 1920 Tarihli, Bâb-I Fetvâ Kalemi Müdürü Negatif Damgalı Ve Islak İmzalı - "Ahmet Hamdi Akseki (1887-1951) : Türkiye Cumhuriyeti’Nin Üçüncü Diyanet İşleri Başkanı, Meşhur Din Âlimi" - 27,5X17 Cm

    TLSold
  • İlk Maarif (Milli Eğitim) Bakanımız Mustafa Necati Bey'İn 13 Adet Sivas Ziyareti Ve İstiklal Töreni Fotoğraf Lotu-Mustafa Necati Uğural (D. 1894, İzmir - Ö. 1 Ocak 1929, Ankara), Türk Siyasetçi, Avukat, Öğretmen. Atatürk’Ün Yakın Düşünce Ve Mesai Arkadaşlarından, Kuvâ-Yi Milliye Hareketinde Yer Almış, Tbmm’Nin İlk Üç Döneminde Milletvekilliği, Mübadele Esnasında Bayındırlık Ve İskan Bakanlığı, 1924 Anayasası’Nın Yürürlüğe Konulduğu Sırada Adalet Bakanlığı, Tevhidi Tedrisat Sürecinde Ve Harf Devrimi Esnasında Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı Yapmış Siyasetçidir. Özellikle Millî Eğitim Bakanlığı Döneminde (20 Aralık 1925 - 1 Ocak 1929) Yaptığı Hizmetleri İle Hatırlanır. Necatibey Eğitim Fakültesi’Ne Adı Verilmiştir. Altay Spor Kulübü’Nün Kurucularındandır.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    İlk Maarif (Milli Eğitim) Bakanımız Mustafa Necati Bey'İn 13 Adet Sivas Ziyareti Ve İstiklal Töreni Fotoğraf Lotu-Mustafa Necati Uğural (D. 1894, İzmir - Ö. 1 Ocak 1929, Ankara), Türk Siyasetçi, Avukat, Öğretmen. Atatürk’Ün Yakın Düşünce Ve Mesai Arkadaşlarından, Kuvâ-Yi Milliye Hareketinde Yer Almış, Tbmm’Nin İlk Üç Döneminde Milletvekilliği, Mübadele Esnasında Bayındırlık Ve İskan Bakanlığı, 1924 Anayasası’Nın Yürürlüğe Konulduğu Sırada Adalet Bakanlığı, Tevhidi Tedrisat Sürecinde Ve Harf Devrimi Esnasında Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı Yapmış Siyasetçidir. Özellikle Millî Eğitim Bakanlığı Döneminde (20 Aralık 1925 - 1 Ocak 1929) Yaptığı Hizmetleri İle Hatırlanır. Necatibey Eğitim Fakültesi’Ne Adı Verilmiştir. Altay Spor Kulübü’Nün Kurucularındandır.

    TLSold
  • Ayasofya'Nın İbadete Açılması 4'Lü Blok Damgasız Seri Ve İlk Gün Zarfı

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Ayasofya'Nın İbadete Açılması 4'Lü Blok Damgasız Seri Ve İlk Gün Zarfı

    TLSold
  • 1838 Yılı W.H. Barlett Constantinople Göksu'Da Feraceli Hanımlar Kır Eğlencesinde-19X27 Cm.  Çelik Baskı Gravür.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    1838 Yılı W.H. Barlett Constantinople Göksu'Da Feraceli Hanımlar Kır Eğlencesinde-19X27 Cm. Çelik Baskı Gravür.

    TLSold
  • 1838 Yılı W.H. Barlett Constantinople Göksu'Da Göksu Çeşmesi Ve Osmanlı Günlük Hayatı-19X27 Cm.  Çelik Baskı Gravür.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    1838 Yılı W.H. Barlett Constantinople Göksu'Da Göksu Çeşmesi Ve Osmanlı Günlük Hayatı-19X27 Cm. Çelik Baskı Gravür.

    TLSold
  • 3 Adet Osmanlıca Tapu - Farklı Ebatlarda Tuğralı Ve Osmanlı Devlet Armalı 2 Sinin Tercümeleri Birebir Yapılmış Şekilde

    Lot No: 100

    Lot: 100

    3 Adet Osmanlıca Tapu - Farklı Ebatlarda Tuğralı Ve Osmanlı Devlet Armalı 2 Sinin Tercümeleri Birebir Yapılmış Şekilde

    TLSold
  • Kemal Tüfekçioğlunun Kitap Yapmak Üzere Topladığı Türk Atçılığı İle İlgili Muhtelif Ebatlarda Yaklaşık 140 Fotoğraf Ve Birkaç Belge.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Kemal Tüfekçioğlunun Kitap Yapmak Üzere Topladığı Türk Atçılığı İle İlgili Muhtelif Ebatlarda Yaklaşık 140 Fotoğraf Ve Birkaç Belge.

    TLSold
  • İstanbul Süleymaniye Külliyesi, Tadilat Sırasında Hazırlanan, İçinde Halen Türk Ve İslam Müzesi Olarak Kullanılmakta Olan Binanın Kısmi Plan Pölevesi, Mikyas 1/100 Yüksek Mimar Selma Emler.-94X48 Cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    İstanbul Süleymaniye Külliyesi, Tadilat Sırasında Hazırlanan, İçinde Halen Türk Ve İslam Müzesi Olarak Kullanılmakta Olan Binanın Kısmi Plan Pölevesi, Mikyas 1/100 Yüksek Mimar Selma Emler.-94X48 Cm.

    TLSold
  • 2. Dünya Savaşı İstanbul Kızılay Mümessilliği - Fransa Konsolosluğu Aracılığı İle Almanya'Da Esir Tutulan Ermeni Asıllı Türk Sarkis Çörekçiyan'A (Sarkis Tchörekdian - 15000 F: S. 132 Stalag Iıı D Kdo: 734 Allemagne) Gönderilmiş Formüler Kart., Dönüş 28.1.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    2. Dünya Savaşı İstanbul Kızılay Mümessilliği - Fransa Konsolosluğu Aracılığı İle Almanya'Da Esir Tutulan Ermeni Asıllı Türk Sarkis Çörekçiyan'A (Sarkis Tchörekdian - 15000 F: S. 132 Stalag Iıı D Kdo: 734 Allemagne) Gönderilmiş Formüler Kart., Dönüş 28.1.

    TLSold
  • Kriegsgefangenenpost - Savaş Esiri Postası. Cumhuriyet Fotoğrafhanesi Sahibi Garabet Şahinyan'A Sarkis Tchörekdian'Dan (Esir No: 15000, Kamp İsmi Iıı D 700) Gönderilmiş 19.1.44 Tarihli Formüler Kart. 26.1.44 Çıkışlı. Kamp Sansür Kaşeli "Stalag Iıı 724"

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Kriegsgefangenenpost - Savaş Esiri Postası. Cumhuriyet Fotoğrafhanesi Sahibi Garabet Şahinyan'A Sarkis Tchörekdian'Dan (Esir No: 15000, Kamp İsmi Iıı D 700) Gönderilmiş 19.1.44 Tarihli Formüler Kart. 26.1.44 Çıkışlı. Kamp Sansür Kaşeli "Stalag Iıı 724"

    TLSold
  • Ankara Resmi Binalar, Hastaneler, Okullar, Sefaretler, Bankalar, Otel Ve Eğlence Yerleri, İstasyon Ve Sinemalar, Fidanlıklar, Yeşillikler, Kurumlar, Birinci Derece Yollar, Demiryolu, Dereler Ve Semtler En Ayrıntılı 1/15000 Haritası-64X47.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Ankara Resmi Binalar, Hastaneler, Okullar, Sefaretler, Bankalar, Otel Ve Eğlence Yerleri, İstasyon Ve Sinemalar, Fidanlıklar, Yeşillikler, Kurumlar, Birinci Derece Yollar, Demiryolu, Dereler Ve Semtler En Ayrıntılı 1/15000 Haritası-64X47.

    TLSold
  • Ankara Kızılay Hava Fotoğrafı - 1Metreye,1 Metre

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Ankara Kızılay Hava Fotoğrafı - 1Metreye,1 Metre

    TLSold
  • Osmanlı Dönemi Kebapçı Dükkanı - Kebap Ustaları 1880'Ler-18X24

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Osmanlı Dönemi Kebapçı Dükkanı - Kebap Ustaları 1880'Ler-18X24

    TLSold
  • Turkey İn Europe - Osmanlı Devleti'Nin Balkan Sınırları - 1851 Tarihli Çelik Baskı Harita - J. Rogers.-28X36.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Turkey İn Europe - Osmanlı Devleti'Nin Balkan Sınırları - 1851 Tarihli Çelik Baskı Harita - J. Rogers.-28X36.

    TLSold
  • 9 Adet İstanbul Muhtelif Manzaraları - Bebek, Beykoz, Küçük Su Kasrı, Kasımpaşa, Haliç Tersanesi, Eminönü, Sultanahmet, Sultanahmet Camii İçi-18X24

    Lot No: 109

    Lot: 109

    9 Adet İstanbul Muhtelif Manzaraları - Bebek, Beykoz, Küçük Su Kasrı, Kasımpaşa, Haliç Tersanesi, Eminönü, Sultanahmet, Sultanahmet Camii İçi-18X24

    TLSold
  • L'İndustrie Electrique Et Les Ressources Motrices De La Turquie. Hoille, Lignite,-Petrole, Houille Blanche, Centrale Electrique. Hasan Halet, Imp. Tsitouris Freres, 1932, 66 Sayfa, Türkiye’Deki Tüm Elektrik Santralları, 28 Cm. Bol Fotoğraflı. İstanbul Silahtarağa, Kayseri , Adana Kozlu, Eskişehir Bozöyük Elektrik Santralleri Ve Bol Firma Reklamlı  Albüm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    L'İndustrie Electrique Et Les Ressources Motrices De La Turquie. Hoille, Lignite,-Petrole, Houille Blanche, Centrale Electrique. Hasan Halet, Imp. Tsitouris Freres, 1932, 66 Sayfa, Türkiye’Deki Tüm Elektrik Santralları, 28 Cm. Bol Fotoğraflı. İstanbul Silahtarağa, Kayseri , Adana Kozlu, Eskişehir Bozöyük Elektrik Santralleri Ve Bol Firma Reklamlı Albüm.

    TLSold
  • Fotoğrafla Türkiye - La Turquie En Image- Turkey İn Pictures - Die Türkei İm Bild-340 Sayfa. 34X25 Cm
Kitap, "1923 Den Beri Mevcut Olan Kemâlist Türk Cümhuriyeti Ve Bunun 13 Yıl İçinde Ortaya Koyduğu Maddi Ve Manevî Realizasyonlardır. Bu Albömün Vazifesi Yeni Türkiye'Nin Fotoğrafik Vesikalarını Ortaya Koymaktır." Şeklinde Hazırlanış Amacını Belirtmektedir. Sırasıyla Türkçe, Fransızca, İngilizce Ve Almanca Olarak Giriş Yazısı Yer Almakta, Arkasından Tamamen Fotoğraflarla Türkiye Tanıtılmaktadır. Resimlerden Birinde Dikkat Edileceği Üzere Ayasofya Henüz Camii Olarak Zikredilmektedir. Kitap:
A- Ankara,
B- İstanbul
C- Şehirler Ve Manzaralar
D- Arkeoloji Ve Ar
E- Ekonomi Ve İnşa
F- Kültür Ve İnsan
Bölümlerinden Müteşekkildir. Tertemiz Ve Çok İyi Durumdadır.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Fotoğrafla Türkiye - La Turquie En Image- Turkey İn Pictures - Die Türkei İm Bild-340 Sayfa. 34X25 Cm Kitap, "1923 Den Beri Mevcut Olan Kemâlist Türk Cümhuriyeti Ve Bunun 13 Yıl İçinde Ortaya Koyduğu Maddi Ve Manevî Realizasyonlardır. Bu Albömün Vazifesi Yeni Türkiye'Nin Fotoğrafik Vesikalarını Ortaya Koymaktır." Şeklinde Hazırlanış Amacını Belirtmektedir. Sırasıyla Türkçe, Fransızca, İngilizce Ve Almanca Olarak Giriş Yazısı Yer Almakta, Arkasından Tamamen Fotoğraflarla Türkiye Tanıtılmaktadır. Resimlerden Birinde Dikkat Edileceği Üzere Ayasofya Henüz Camii Olarak Zikredilmektedir. Kitap: A- Ankara, B- İstanbul C- Şehirler Ve Manzaralar D- Arkeoloji Ve Ar E- Ekonomi Ve İnşa F- Kültür Ve İnsan Bölümlerinden Müteşekkildir. Tertemiz Ve Çok İyi Durumdadır.

    TLSold
  • Semadan Mekke-İ Mükerreme - Makkah From The Air- Orhan Durgut-İstanbul. 2010. 216 Sayfa Fotoğraf Albümü.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Semadan Mekke-İ Mükerreme - Makkah From The Air- Orhan Durgut-İstanbul. 2010. 216 Sayfa Fotoğraf Albümü.

    TLSold
  • Fikret Mualla - Sainte-Anne Desenleri  Bu Albüm Fikret Mualla Saygı'Nın 1956 Yılında Tedavi Gördüğü Sainte-Anne Hastanesinde Tuttuğu Defterlerde Yer Alan Çizimlerden Seçilmiş 12 Desenden 2 Öğrenğin Röprodüksiyonunu İçermektedir. Her Birinden 500 Adet Bası-26X36.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Fikret Mualla - Sainte-Anne Desenleri Bu Albüm Fikret Mualla Saygı'Nın 1956 Yılında Tedavi Gördüğü Sainte-Anne Hastanesinde Tuttuğu Defterlerde Yer Alan Çizimlerden Seçilmiş 12 Desenden 2 Öğrenğin Röprodüksiyonunu İçermektedir. Her Birinden 500 Adet Bası-26X36.

    TLSold
  • Islah-I Enhar. Akar Sulara Müteallik Husûsi İdrolik - Mühendis Ahmed İhsan-Birinci Tabı, İstanbul 1927, Haydarpaşa Demiryolları Matbaası, 60+3 Sayfa, Özege Katalog; 8154, Çizimli

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Islah-I Enhar. Akar Sulara Müteallik Husûsi İdrolik - Mühendis Ahmed İhsan-Birinci Tabı, İstanbul 1927, Haydarpaşa Demiryolları Matbaası, 60+3 Sayfa, Özege Katalog; 8154, Çizimli

    TLSold
  • Babıali Dahiliye Nezareti Aşâir Ve Muhâcirîn Müdüriyeti Fetva-İ Şerife Sureti-15 Mayıs 1922 Tarihli, Sadaka, Fitre Ve Zekatların Muhacirinin İhtiyaçlarına Verilmesinin Uygun Olduğuna Dair Fetva Resmi İle Yardımlaşma Broşürü - 34,5X25 Cm

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Babıali Dahiliye Nezareti Aşâir Ve Muhâcirîn Müdüriyeti Fetva-İ Şerife Sureti-15 Mayıs 1922 Tarihli, Sadaka, Fitre Ve Zekatların Muhacirinin İhtiyaçlarına Verilmesinin Uygun Olduğuna Dair Fetva Resmi İle Yardımlaşma Broşürü - 34,5X25 Cm

    TLSold
  • Kazım Karabekir Paşa'Nın İki Islak İmzası Bulunan Sekizinci Kolordu Kumandanı Paşa'Nın Sicil Kağıdı-1 Haziran 1928 Tarihli - 68X25 Cm

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Kazım Karabekir Paşa'Nın İki Islak İmzası Bulunan Sekizinci Kolordu Kumandanı Paşa'Nın Sicil Kağıdı-1 Haziran 1928 Tarihli - 68X25 Cm

    TLSold
  • Çift Lisanlı, 1912 Yılı Önemli Günler, Ezani Ve Zevali Evkat-İ Şerifler İle-Bursa Demiryollarının Küşadı, Sultan Ahmet Cami-İ Şerifi'Nin Resm-İ Küşadı, İsveç Kralının Tevellüdü (Doğumu), Almanya İmparatoru'Nun Kuudu (Tahta Oturması) Özel Gün Kayıtlarıyla - 32X23,5 Cm

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Çift Lisanlı, 1912 Yılı Önemli Günler, Ezani Ve Zevali Evkat-İ Şerifler İle-Bursa Demiryollarının Küşadı, Sultan Ahmet Cami-İ Şerifi'Nin Resm-İ Küşadı, İsveç Kralının Tevellüdü (Doğumu), Almanya İmparatoru'Nun Kuudu (Tahta Oturması) Özel Gün Kayıtlarıyla - 32X23,5 Cm

    TLSold
  • Nâme-İ Saadet-İ Hz. Muhammed (S.A.S.) - (Hz. Peygamber'İn Mısır Azizi Mukavkıs'A Mektubu) -Arapça - Türkçe Transkripsiyon Metni İle - Evkaf Matbaası, 1345/1929 Tarihli - 41X28,5 Cm

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Nâme-İ Saadet-İ Hz. Muhammed (S.A.S.) - (Hz. Peygamber'İn Mısır Azizi Mukavkıs'A Mektubu) -Arapça - Türkçe Transkripsiyon Metni İle - Evkaf Matbaası, 1345/1929 Tarihli - 41X28,5 Cm

    TLSold
  • Dar'Ül Malumat Aferin Belgesi - Osmnalı Tuğralı Ve Devlet Armalı , Eğitim Araç, Gereçleri Görselli Negatif Mühürlü

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Dar'Ül Malumat Aferin Belgesi - Osmnalı Tuğralı Ve Devlet Armalı , Eğitim Araç, Gereçleri Görselli Negatif Mühürlü

    TLSold
  • Bursa - Yunan İşgali, 15.4.1921 Yunan Büyük İşgal Damgalı, Ermenice Yazışmalı,13.4.1921 De Galata İstanbuldan Gönderilmiş Kartpostal

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Bursa - Yunan İşgali, 15.4.1921 Yunan Büyük İşgal Damgalı, Ermenice Yazışmalı,13.4.1921 De Galata İstanbuldan Gönderilmiş Kartpostal

    TLSold
  • 7.9.1922 De Niceden Bursaya Gönderilmiş, Transit İzmir 5 Eylül 1922 Makine Damgalı – Yunan Büyük İşgal Damgalı, Ermenice Yazışmalı Kartpostal

    Lot No: 121

    Lot: 121

    7.9.1922 De Niceden Bursaya Gönderilmiş, Transit İzmir 5 Eylül 1922 Makine Damgalı – Yunan Büyük İşgal Damgalı, Ermenice Yazışmalı Kartpostal

    TLSold
  • Bekri Mustafa Yahud Karagöz'Ün Mirasyediliği-1917, 1920 Ve 1926 Tarihlerinde Polis Müdürlüğü Muayene Bölümü Tarafından "Tedkik İle Mahzur Görülmemiştir" Kayıtlar Ve Her Sayfası Dahil Mühürleriyle 30 Sayfa

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Bekri Mustafa Yahud Karagöz'Ün Mirasyediliği-1917, 1920 Ve 1926 Tarihlerinde Polis Müdürlüğü Muayene Bölümü Tarafından "Tedkik İle Mahzur Görülmemiştir" Kayıtlar Ve Her Sayfası Dahil Mühürleriyle 30 Sayfa

    TLSold
  • Emlak Bilgileri Yazılı Defter-Emine Sultan'Dan İntikal, Kirazlı Çiftliği, Hekim Paşa Çiftliği, Çamlıca, Kısıklı, Kadıköy, Ortaköy, Beşiktaş, Levent Çiftliği, Feriköy, Şişli, Dolmabahçe, Kabataş, Küçük Çiftlik Dolmabahçe, Beyoğlu, Nikola Birahanesi, Kuledibi Şahkulu, Galata, Doyçe Bank, Tophane Kılıç Ali Paşa, Erikli Kumpamyası Mevkilerinde Gayrimenkullerin "Mevkii, Cinsi, Mikdarı ... Gibi Teknik Bilgilerin Yazılı Olduğu 87 Sayfası Dolu Defter - Lal Mürekkebi Ve İs Mürekkebiyle Osmanlıca - 19X12 Cm

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Emlak Bilgileri Yazılı Defter-Emine Sultan'Dan İntikal, Kirazlı Çiftliği, Hekim Paşa Çiftliği, Çamlıca, Kısıklı, Kadıköy, Ortaköy, Beşiktaş, Levent Çiftliği, Feriköy, Şişli, Dolmabahçe, Kabataş, Küçük Çiftlik Dolmabahçe, Beyoğlu, Nikola Birahanesi, Kuledibi Şahkulu, Galata, Doyçe Bank, Tophane Kılıç Ali Paşa, Erikli Kumpamyası Mevkilerinde Gayrimenkullerin "Mevkii, Cinsi, Mikdarı ... Gibi Teknik Bilgilerin Yazılı Olduğu 87 Sayfası Dolu Defter - Lal Mürekkebi Ve İs Mürekkebiyle Osmanlıca - 19X12 Cm

    TLSold
  • Imperial Ottoman Naval College'Den İsmail Rahmi'Ye Ait Güzel Ciltli Defter-Coğrafya-İ Tabii, Anasır-I Asliye, Hararet-İ Dahiliye-İ Arz, Fırtınalar, Bulutların İrtifaları Gibi Konularda 69 Sayfa, Osmanlıca Yazılı Defter

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Imperial Ottoman Naval College'Den İsmail Rahmi'Ye Ait Güzel Ciltli Defter-Coğrafya-İ Tabii, Anasır-I Asliye, Hararet-İ Dahiliye-İ Arz, Fırtınalar, Bulutların İrtifaları Gibi Konularda 69 Sayfa, Osmanlıca Yazılı Defter

    TLSold
  • Tiyatro Oyunu Yazılı Defter, "Mekatib-İ Umumiyye Talebesine Mahsus" Sultan Reşad Tuğralı Cildinde-Arka Yan Sayfasında 1914 Tarihli Not Bulunan, Çok Okunaklı, Güzel Rıka Yazı İle, 219 Sayfa - 26X19 Cm

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Tiyatro Oyunu Yazılı Defter, "Mekatib-İ Umumiyye Talebesine Mahsus" Sultan Reşad Tuğralı Cildinde-Arka Yan Sayfasında 1914 Tarihli Not Bulunan, Çok Okunaklı, Güzel Rıka Yazı İle, 219 Sayfa - 26X19 Cm

    TLSold
  • Yaptıkları Türkiye Haritalarıyla Tanınan Baba-Oğul İki Alman Coğrafya Ve Kartografi Uzmanı Kiepert-Chalcedon / Kadıköy, Pantichium / Pendik, Trarium / Tuzla, Therapia / Tarabya, Heraeum / Fenerburnu, Sangarius, Sakarya Gibi Osmanlı Dönemi Ve Bizans Dönemi Yar Adları İle Mütekamil Bir Çalışmadır - 1900 Başlarına Ait, 1:400.000 Mikyaslı - 22,5X46 Cm, 8 Parça Halinde, Katlanabilir Şekilde Beze Yapıştırılmış

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Yaptıkları Türkiye Haritalarıyla Tanınan Baba-Oğul İki Alman Coğrafya Ve Kartografi Uzmanı Kiepert-Chalcedon / Kadıköy, Pantichium / Pendik, Trarium / Tuzla, Therapia / Tarabya, Heraeum / Fenerburnu, Sangarius, Sakarya Gibi Osmanlı Dönemi Ve Bizans Dönemi Yar Adları İle Mütekamil Bir Çalışmadır - 1900 Başlarına Ait, 1:400.000 Mikyaslı - 22,5X46 Cm, 8 Parça Halinde, Katlanabilir Şekilde Beze Yapıştırılmış

    TLSold
  • Hastane Protokol Kaydı Defteri-Hastanın Hüviyeti, Yaşı, Müracaat Tarihi, Sebeb-İ Şikayeti, Seriri Ve Hekimi Araz-I Marıziyye, Teşhisi, Tatbik Olunan Tarz-I Tedavi, Mülahazat Sütünlarıyla, 1925 Tarihli, 116 Sayfa - Ayyıldızlı, "Grande Fabrique De Registres Cahiers Carnets & Enveloppes - Stamboul, Fondee En 1851" Yan Kağıtlı Defter - 35X28 Cm

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Hastane Protokol Kaydı Defteri-Hastanın Hüviyeti, Yaşı, Müracaat Tarihi, Sebeb-İ Şikayeti, Seriri Ve Hekimi Araz-I Marıziyye, Teşhisi, Tatbik Olunan Tarz-I Tedavi, Mülahazat Sütünlarıyla, 1925 Tarihli, 116 Sayfa - Ayyıldızlı, "Grande Fabrique De Registres Cahiers Carnets & Enveloppes - Stamboul, Fondee En 1851" Yan Kağıtlı Defter - 35X28 Cm

    TLSold
  • Şirket Hayriye Başkanı Mehmed Şerif Paşa Tarafından Yönetim Kurulu Adına Sunulmuş Rapor-Constantinople 1922, Ahmed İhsan Matbaası - 5 Sayfa Sunum Yazısı Sonrası 1921-1922 Yılı Raporu, Haçik Sıvaciyan, Berç Keresteciyan, İbrahim Hikmet, Hikmet Babanzade İsimlerinin Yer Aldığı 10 Sayfalık Aktif - Pasif Şirket İstatistik Ve Muhasebe Çizelgeleri - Fransızca -

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Şirket Hayriye Başkanı Mehmed Şerif Paşa Tarafından Yönetim Kurulu Adına Sunulmuş Rapor-Constantinople 1922, Ahmed İhsan Matbaası - 5 Sayfa Sunum Yazısı Sonrası 1921-1922 Yılı Raporu, Haçik Sıvaciyan, Berç Keresteciyan, İbrahim Hikmet, Hikmet Babanzade İsimlerinin Yer Aldığı 10 Sayfalık Aktif - Pasif Şirket İstatistik Ve Muhasebe Çizelgeleri - Fransızca -

    TLSold
  • Hikmet Barutçugil 1998 İmzalı Gelincik Çiçekli Ebru-"Ebristan İstanbul Ebru Evi" Etiketli Paspartulu Çerçevesinde - 27,5X17,5 Cm -

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Hikmet Barutçugil 1998 İmzalı Gelincik Çiçekli Ebru-"Ebristan İstanbul Ebru Evi" Etiketli Paspartulu Çerçevesinde - 27,5X17,5 Cm -

    TLSold
  • Büyük İstanbul Yangını Sonrası İstanbul'Un Hali - Riesenbrand İn Konstantinopel -18X24

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Büyük İstanbul Yangını Sonrası İstanbul'Un Hali - Riesenbrand İn Konstantinopel -18X24

    TLSold
  • Celi Sülüs Hat İle "Aman Ya Hazret-İ Fahr-İ Alem" İbaresi - Hicri 1338 Tarihli-Kitabelerinde Barok Motifli - 40X31 Cm Orjinal Çerçevesinde

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Celi Sülüs Hat İle "Aman Ya Hazret-İ Fahr-İ Alem" İbaresi - Hicri 1338 Tarihli-Kitabelerinde Barok Motifli - 40X31 Cm Orjinal Çerçevesinde

    TLSold
  • Sultan Iı. Abdülhamid Tuğralı Ahmet Mustafa Efendi'Yi Taltif İhsanı Beratı-"İdare-İ Mahsusa'Nın …. Vapurundan Denize Düşen Bir Şahsın Tahliyyesi Hususunda Say Ve Gayreti Vukubulmuş ….. Bir Kıt'A Say İhsan Kılındığı … İşbu Berat-I Hümayunumu …" Hamidiye Hicaz Demiryolu İdare-İ Maliyesi Nezareti Gofre / Kabartma Damgalı Yumurta Kağıda, İs Mürekkebiyle - 42X26 Cm + Paspartulu Yeni Çerçevesinde

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Sultan Iı. Abdülhamid Tuğralı Ahmet Mustafa Efendi'Yi Taltif İhsanı Beratı-"İdare-İ Mahsusa'Nın …. Vapurundan Denize Düşen Bir Şahsın Tahliyyesi Hususunda Say Ve Gayreti Vukubulmuş ….. Bir Kıt'A Say İhsan Kılındığı … İşbu Berat-I Hümayunumu …" Hamidiye Hicaz Demiryolu İdare-İ Maliyesi Nezareti Gofre / Kabartma Damgalı Yumurta Kağıda, İs Mürekkebiyle - 42X26 Cm + Paspartulu Yeni Çerçevesinde

    TLSold
  • Türkiye'De Bektaşi Ve Alevilerin Oturdukları Yerleri Gösterir Haritadır-50X75 Cm

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Türkiye'De Bektaşi Ve Alevilerin Oturdukları Yerleri Gösterir Haritadır-50X75 Cm

    TLSold
  • "Eimme-İ İsnâ Aşer Hazeratının Bir Adet Cedvel-İ Şerifleridir"-On İki İmam Efendilerimizin "İsm-İ Şerifleri, Künye-İ Şerifleri, Elkab-I Şerifleri, Esma-İ Valideleri, Adad-I Evlad-I Rical Ve Nisa, Mühürlerinin Terkipleri, Mevazi-İ Veladetleri, Eyyam-I Veladetleri, Şuhur-U Veladetleri, Sal-İ Veladetleri, Müddet-İ Ömr-Ü Şerifleri, Mevazi-İ Vefatları, Mahall-İ Kabr-İ Şerifleri, Eyyam-I Vefatları, Şuhur-U Vefatları, Sal-İ Vefatları, Bais-İ Vefatları, Zaman-I Veladette Bulunan Müluk-U Asr, Zaman-I Vefatında Bulunan Müluk-U Asr, Esami-İ Bevvabları, Esami-İ Şairleri" Başlıklarıyla - 37X47,5 Cm

    Lot No: 134

    Lot: 134

    "Eimme-İ İsnâ Aşer Hazeratının Bir Adet Cedvel-İ Şerifleridir"-On İki İmam Efendilerimizin "İsm-İ Şerifleri, Künye-İ Şerifleri, Elkab-I Şerifleri, Esma-İ Valideleri, Adad-I Evlad-I Rical Ve Nisa, Mühürlerinin Terkipleri, Mevazi-İ Veladetleri, Eyyam-I Veladetleri, Şuhur-U Veladetleri, Sal-İ Veladetleri, Müddet-İ Ömr-Ü Şerifleri, Mevazi-İ Vefatları, Mahall-İ Kabr-İ Şerifleri, Eyyam-I Vefatları, Şuhur-U Vefatları, Sal-İ Vefatları, Bais-İ Vefatları, Zaman-I Veladette Bulunan Müluk-U Asr, Zaman-I Vefatında Bulunan Müluk-U Asr, Esami-İ Bevvabları, Esami-İ Şairleri" Başlıklarıyla - 37X47,5 Cm

    TLSold
  • Düyûn-I Umûmiye-İ Osmaniye İdaresi Cüzdanı-Dersaadet Mülhükatı Baş Müdürlüğü Yapmış Musatfa Nazmi Efendi'Ye Ait - 1900 Başlarına Ait - 18X12 Cm

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Düyûn-I Umûmiye-İ Osmaniye İdaresi Cüzdanı-Dersaadet Mülhükatı Baş Müdürlüğü Yapmış Musatfa Nazmi Efendi'Ye Ait - 1900 Başlarına Ait - 18X12 Cm

    TLSold
  • Galata 8 Çıkış Damgalı, " İpranosyan Müdürü Zare Efendi Şahinyan Biraderimize Takdim, Giresun" Adresli-Ermenice - Osmanlıca Metinli, Galata Kamondo Han'Da Yervant Aleksiyan Tarafından - 1919 Tarihli - 9,5X14,5 Cm

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Galata 8 Çıkış Damgalı, " İpranosyan Müdürü Zare Efendi Şahinyan Biraderimize Takdim, Giresun" Adresli-Ermenice - Osmanlıca Metinli, Galata Kamondo Han'Da Yervant Aleksiyan Tarafından - 1919 Tarihli - 9,5X14,5 Cm

    TLSold
  • Yemek Listesi-"Sebze Çorbası, Kuzu Eti Kızartma Bezelyeli, Börek, Balık Mayonezli, Piliç Patates Püreli, Tatlı Dilber Dudağı, Dondurma, Şarap (Beyaz Ve Siyah), Şampanya, Yemiş" Menüsüyle - Arkasında Osmanlıca Yazı Ve İmzalar Bulunmaktadır - 17X9,5 Cm

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Yemek Listesi-"Sebze Çorbası, Kuzu Eti Kızartma Bezelyeli, Börek, Balık Mayonezli, Piliç Patates Püreli, Tatlı Dilber Dudağı, Dondurma, Şarap (Beyaz Ve Siyah), Şampanya, Yemiş" Menüsüyle - Arkasında Osmanlıca Yazı Ve İmzalar Bulunmaktadır - 17X9,5 Cm

    TLSold
  • Ayvalık Katib-İ Adli Ömer Hulusi İbn-İ Hafız Mehmed, Vekaletname-İ Umumi-1925 Tarihli, Erken Cumhuriyet Dönemi Damga Pulları İle - 22X29 Cm

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Ayvalık Katib-İ Adli Ömer Hulusi İbn-İ Hafız Mehmed, Vekaletname-İ Umumi-1925 Tarihli, Erken Cumhuriyet Dönemi Damga Pulları İle - 22X29 Cm

    TLSold
  • Türk Seyyahin Cemiyeti (Bugünkü Türk Turing) Riyaset-İ Alisine; "Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Ticaret Mümessilliği" Antetli Mektup-Ticaret Müsteşarı Islak İmzalı, Çift Lisanlı, Delegation Commerciale De La Republique Turque Pour Les Pays Du Nord De L'Europe - 23 Haziran 1928 Tarihli - 27,5X21,5 Cm

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Türk Seyyahin Cemiyeti (Bugünkü Türk Turing) Riyaset-İ Alisine; "Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Ticaret Mümessilliği" Antetli Mektup-Ticaret Müsteşarı Islak İmzalı, Çift Lisanlı, Delegation Commerciale De La Republique Turque Pour Les Pays Du Nord De L'Europe - 23 Haziran 1928 Tarihli - 27,5X21,5 Cm

    TLSold
  • Zagor Çizgi Roman Orijinal El Çizimi Kapağı Yalçın (Dağlı) İmzalı-21X20

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Zagor Çizgi Roman Orijinal El Çizimi Kapağı Yalçın (Dağlı) İmzalı-21X20

    TLSold
  • Zagor Çizgi Roman Orijinal El Çizimi Kapağı Yalçın (Dağlı) İmzalı-21X20

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Zagor Çizgi Roman Orijinal El Çizimi Kapağı Yalçın (Dağlı) İmzalı-21X20

    TLSold
  • Edremit Müderriszade Hilmi Mamulü Tuvalet Cep Sabunu-Devlet-İ Aliyye'Nin Sanayi Madalyası İle Bursa Sergisi Madalya Ve Şahadetnamelerini Haiz Ve Hamildir. "Çamaşur, Hamam Ve Tuvalet Sabunlarının En Ala Cinsi Ve Nevileri" Yazılarıyla, İçi Kağıt Kalınlığında Sabun Yaprakları İle 6X9 Cm

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Edremit Müderriszade Hilmi Mamulü Tuvalet Cep Sabunu-Devlet-İ Aliyye'Nin Sanayi Madalyası İle Bursa Sergisi Madalya Ve Şahadetnamelerini Haiz Ve Hamildir. "Çamaşur, Hamam Ve Tuvalet Sabunlarının En Ala Cinsi Ve Nevileri" Yazılarıyla, İçi Kağıt Kalınlığında Sabun Yaprakları İle 6X9 Cm

    TLSold
  • Merhum Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi Hazretlerinin Kalyoncu Kulluğu'Ndaki Apartmanı İçin-Osmanlıca, Ermenice, Fransızca Ve Rumca Olarak 4 Lisanlı, Hırdavat - Boya Mağazası Faturası - A.Pekmezyan Ve Y.Gazarosyan, Pera Caliondji-Coullouk Adresli - 1924 Tarihli - Fiskal Pullu - 28X19,5 Cm

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Merhum Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi Hazretlerinin Kalyoncu Kulluğu'Ndaki Apartmanı İçin-Osmanlıca, Ermenice, Fransızca Ve Rumca Olarak 4 Lisanlı, Hırdavat - Boya Mağazası Faturası - A.Pekmezyan Ve Y.Gazarosyan, Pera Caliondji-Coullouk Adresli - 1924 Tarihli - Fiskal Pullu - 28X19,5 Cm

    TLSold
  • Tophane İskelesinde 1 Numaralı Mağazada Argyrios C.Eughenides Asfalt Mühendisi Antetli-Osmanlıca, Fransızca Ve Rumca İşyeri Faturası, Fiskal Pullu, Islak İmzalı, 1925 Tarihli - 28,5X21 Cm

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Tophane İskelesinde 1 Numaralı Mağazada Argyrios C.Eughenides Asfalt Mühendisi Antetli-Osmanlıca, Fransızca Ve Rumca İşyeri Faturası, Fiskal Pullu, Islak İmzalı, 1925 Tarihli - 28,5X21 Cm

    TLSold
  • Merhum Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi Hazretlerinin Daireleri Müdüriyet-İ Alisine-Kirkor R.Çıracıyan, Demir Vesaire Ticareti - Osmanlıca, Ermenice, Fransızca Ve Rumca Olarak 4 Lisanlı - Fiskal Pullu - 1924 Tarihli - 26,5 X 20 Cm

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Merhum Şehzade Yusuf İzzeddin Efendi Hazretlerinin Daireleri Müdüriyet-İ Alisine-Kirkor R.Çıracıyan, Demir Vesaire Ticareti - Osmanlıca, Ermenice, Fransızca Ve Rumca Olarak 4 Lisanlı - Fiskal Pullu - 1924 Tarihli - 26,5 X 20 Cm

    TLSold
  • Türkiye Cumhuriyeti Diplomatik Pasaport - Çok Temiz

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Türkiye Cumhuriyeti Diplomatik Pasaport - Çok Temiz

    TLSold
  • Yazarından Türk Sinemasının En Önemli Yönetmenlerinden Atıf Yılmaz'A İthaflı İmzalı-Cemile Orhan Kemal - Atıf Yılmaz'A Sevgilerimle İst. 4.10.1952 Orhan Kemal İthaflı İmzalı, Birinci Baskı

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Yazarından Türk Sinemasının En Önemli Yönetmenlerinden Atıf Yılmaz'A İthaflı İmzalı-Cemile Orhan Kemal - Atıf Yılmaz'A Sevgilerimle İst. 4.10.1952 Orhan Kemal İthaflı İmzalı, Birinci Baskı

    TLSold
  • İzmir Ticaret Postası 29 Teşrin-İ Evvel (Ekim) 1934  Büyük Bayram Kutlu Olsun, Atatürk, İsmet Paşa, Kazım Özalp Kapaklı - Gazetedeki 6 Tam Sayfa Reklamlar Ticaret Ve Reklamcılık Tarihimize Işık Tutmaktadır. Zeybek Rakı Fabrikası, Salon Şarabı Bornovanın M-16 Sayfa.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    İzmir Ticaret Postası 29 Teşrin-İ Evvel (Ekim) 1934 Büyük Bayram Kutlu Olsun, Atatürk, İsmet Paşa, Kazım Özalp Kapaklı - Gazetedeki 6 Tam Sayfa Reklamlar Ticaret Ve Reklamcılık Tarihimize Işık Tutmaktadır. Zeybek Rakı Fabrikası, Salon Şarabı Bornovanın M-16 Sayfa.

    TLSold
  • Hicaz Ve Bağdat Demiryollarının 100. Yılı Fotoğraf Sergisi, Almanya Büyükelçiliği-Ankara, 134 S. Fotoğraflı,

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Hicaz Ve Bağdat Demiryollarının 100. Yılı Fotoğraf Sergisi, Almanya Büyükelçiliği-Ankara, 134 S. Fotoğraflı,

    TLSold
  • Erzurum'Un İşletmeye Açılışı 20.10.1910 - Tamamen Fotoğraflı, Samsun Çarşamba Demiryolu, Ankara Yahşihan Hattı, Samsun Sivas Hattı Ve Türkiye Demiryollarının 1939'Daki Vaziyeti İçerikli Eşsiz Fotoğraflara Havi Albüm-20X28.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Erzurum'Un İşletmeye Açılışı 20.10.1910 - Tamamen Fotoğraflı, Samsun Çarşamba Demiryolu, Ankara Yahşihan Hattı, Samsun Sivas Hattı Ve Türkiye Demiryollarının 1939'Daki Vaziyeti İçerikli Eşsiz Fotoğraflara Havi Albüm-20X28.

    TLSold
  • T.C.D.D.'Nın İşletmekte Olduğu Demiryolu Şebekesi Ve İstasyonları. Çizen Muzaffer Koçyiğit-T.C.D.D. İzmir Matbaası. 48 X 100. Çok Temiz.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    T.C.D.D.'Nın İşletmekte Olduğu Demiryolu Şebekesi Ve İstasyonları. Çizen Muzaffer Koçyiğit-T.C.D.D. İzmir Matbaası. 48 X 100. Çok Temiz.

    TLSold
  • 8 Adet Araba Kataloğu - 1963 Chevrolet Trucks, (5 Adet), Opel Delivery Van, 1966 Ford Wagons, Opel Kapitan

    Lot No: 152

    Lot: 152

    8 Adet Araba Kataloğu - 1963 Chevrolet Trucks, (5 Adet), Opel Delivery Van, 1966 Ford Wagons, Opel Kapitan

    TLSold
  • 2. Dünya Savaşında Mısırda Basılan Türkçe Cephe Dergileri 16 Adet

    Lot No: 153

    Lot: 153

    2. Dünya Savaşında Mısırda Basılan Türkçe Cephe Dergileri 16 Adet

    TLSold
  • 3 Parçalı Taş Baskı Konya Mevlana Camii Ve Mevleviler - Editör Garabet Solakian Konya

    Lot No: 154

    Lot: 154

    3 Parçalı Taş Baskı Konya Mevlana Camii Ve Mevleviler - Editör Garabet Solakian Konya

    TLSold
  • 46 Çeşit Türkiye Taş Baskı Otel Etiketleri Koleksiyonu - Park Palas Ankara, Park Otel İstanbul, Ankara Palas İzmir, İstanbul Plaza Otel, Barıkan Otel Ankara, Hotel Gezi İstanbul, Hotel Çırağan Beşiktaş, İstanbul Hilton, Divan Hoteli, Konak Otelleri, Çınar

    Lot No: 155

    Lot: 155

    46 Çeşit Türkiye Taş Baskı Otel Etiketleri Koleksiyonu - Park Palas Ankara, Park Otel İstanbul, Ankara Palas İzmir, İstanbul Plaza Otel, Barıkan Otel Ankara, Hotel Gezi İstanbul, Hotel Çırağan Beşiktaş, İstanbul Hilton, Divan Hoteli, Konak Otelleri, Çınar

    TLSold
  • Beykoz Camları - 200 Yıllık Boğaziçi Camcılık Mirası İçinde - Prof Dr. Önder Küçükerman 2002, 159 Sayfa

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Beykoz Camları - 200 Yıllık Boğaziçi Camcılık Mirası İçinde - Prof Dr. Önder Küçükerman 2002, 159 Sayfa

    TLSold
  • Çeşim-İ Bülbül - 200 Yıllık Boğaziçi Camcılık Mirası İçinde - Prof Dr. Önder Küçükerman 2002, 159 Sayfa

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Çeşim-İ Bülbül - 200 Yıllık Boğaziçi Camcılık Mirası İçinde - Prof Dr. Önder Küçükerman 2002, 159 Sayfa

    TLSold
  • Jahrbuch Der Luftfahrt 1931/32: Abteilung Sport-Luftfahrt, Langsdorff, Werner Von. 183 Sayfa, 191 Fotoğraf.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Jahrbuch Der Luftfahrt 1931/32: Abteilung Sport-Luftfahrt, Langsdorff, Werner Von. 183 Sayfa, 191 Fotoğraf.

    TLSold
  • Kudmanizade Şamlı İskender Yayını 5 Farklı Makamda Fasıllar Bir Ciltte - 1926-Nikriz Faslı, Ferah Feza Faslı, Hisar Buselik Faslı, Hicazkar Faslı, Hüseyni Faslı Olarak 40+48+32+32+32+48 : Toplam 232 Sayfa

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Kudmanizade Şamlı İskender Yayını 5 Farklı Makamda Fasıllar Bir Ciltte - 1926-Nikriz Faslı, Ferah Feza Faslı, Hisar Buselik Faslı, Hicazkar Faslı, Hüseyni Faslı Olarak 40+48+32+32+32+48 : Toplam 232 Sayfa

    TLSold
  • Mehmet Akif Ersoy İmzalı, Medreset'Ül-İrşâd Müdüriyetine-1918-1922 Yılları Arasında Şeyhülislâmlığa Bağlı Olarak Faaliyet Gösteren, İslâm Akademisi Hüviyetinde İlmî Kuruluş Olan "Bâb-I Fetvâ Dârü’L-Hikmeti’L-İslâmiyye" Antetli Kağıda Çok Estetik Rıka Hat İle, Negatif Mühürlü, 16 Ekim 1919 Tarihli, Osmanlıca Belge - 27,5X17 Cm

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Mehmet Akif Ersoy İmzalı, Medreset'Ül-İrşâd Müdüriyetine-1918-1922 Yılları Arasında Şeyhülislâmlığa Bağlı Olarak Faaliyet Gösteren, İslâm Akademisi Hüviyetinde İlmî Kuruluş Olan "Bâb-I Fetvâ Dârü’L-Hikmeti’L-İslâmiyye" Antetli Kağıda Çok Estetik Rıka Hat İle, Negatif Mühürlü, 16 Ekim 1919 Tarihli, Osmanlıca Belge - 27,5X17 Cm

    TLSold
  • Baş Kumandan Gazi Mustafa Kemal Paşa'Nın Şeref-İ Devletlerine Verilecek Ziyafet Davetiyesi-Arkada, "Meclis-İ Umumi Vilayet Azasından Fuad Beyefendi'Ye 'Bergama' " - 25 Ocak 1922 - 9X11 Cm

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Baş Kumandan Gazi Mustafa Kemal Paşa'Nın Şeref-İ Devletlerine Verilecek Ziyafet Davetiyesi-Arkada, "Meclis-İ Umumi Vilayet Azasından Fuad Beyefendi'Ye 'Bergama' " - 25 Ocak 1922 - 9X11 Cm

    TLSold
  • Georges Mavrodis (Yorgo Mavridi) Galata Constantinople Boya Mağazası Faturası-Üç Lisanlı; Osmanlıca, Rumca, Fransızca , 1910 Tarihli, Fiskal Pullu Ve Mühürlü - 28,5X20 Cm

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Georges Mavrodis (Yorgo Mavridi) Galata Constantinople Boya Mağazası Faturası-Üç Lisanlı; Osmanlıca, Rumca, Fransızca , 1910 Tarihli, Fiskal Pullu Ve Mühürlü - 28,5X20 Cm

    TLSold
  • "Maliye Hazine-İ Celilesinden İta Olunacak Tımar, Zeamaet ... Sergidir"-Temettü Kuponları Tam Ve Çok Temiz Kondisyonda - 1903 Tarihli - 32,5X40 Cm

    Lot No: 163

    Lot: 163

    "Maliye Hazine-İ Celilesinden İta Olunacak Tımar, Zeamaet ... Sergidir"-Temettü Kuponları Tam Ve Çok Temiz Kondisyonda - 1903 Tarihli - 32,5X40 Cm

    TLSold
  • Maison A.Perini Ve Oğulları Mağazası, Constantinople Galata Rue -1909 Tarihli, Osmanlı Fiskal Pullu, Kaşeli

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Maison A.Perini Ve Oğulları Mağazası, Constantinople Galata Rue -1909 Tarihli, Osmanlı Fiskal Pullu, Kaşeli

    TLSold
  • Talebe-İ Ulumdan Göbelek Oğlu Mehmet Bahaeddin Efendi'Ye Verilmiş -Sultan Iı. Abdülhamid Tuğralı, 1909 Tarihli Mürur Tezkeresi - 42X27,5 Cm

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Talebe-İ Ulumdan Göbelek Oğlu Mehmet Bahaeddin Efendi'Ye Verilmiş -Sultan Iı. Abdülhamid Tuğralı, 1909 Tarihli Mürur Tezkeresi - 42X27,5 Cm

    TLSold
  • Tevfik Fikret Ve Oğlu Haluk Fikret Hayranı Bursa Mekteb-İ Sultani'Den-Mehmet Efendi'Nin Manzume Defteri - Suluboya Resimleri, Planş Kolajlarıyla - 23 Sayfa - 20X15 Cm

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Tevfik Fikret Ve Oğlu Haluk Fikret Hayranı Bursa Mekteb-İ Sultani'Den-Mehmet Efendi'Nin Manzume Defteri - Suluboya Resimleri, Planş Kolajlarıyla - 23 Sayfa - 20X15 Cm

    TLSold
  • Türk Halifelik Tezi Hakkında "Hindistan'In Ağırlığı/Denge Rolü" Kitap Çalışması Hakkında-İngiltere'Nin Surrey Kontluğu, Woking Kentinde Bulunan Shah Jahan Mosque (Şah Cihan Camii) Antetli Kağıda, Daktilo İle Yazılmış Mektup. Cami İmamı Islak İmzalı Ve Osmanlıca "Tahrirat'A, Tercüme İçin" Kayıtlı - 26X20,5 Cm

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Türk Halifelik Tezi Hakkında "Hindistan'In Ağırlığı/Denge Rolü" Kitap Çalışması Hakkında-İngiltere'Nin Surrey Kontluğu, Woking Kentinde Bulunan Shah Jahan Mosque (Şah Cihan Camii) Antetli Kağıda, Daktilo İle Yazılmış Mektup. Cami İmamı Islak İmzalı Ve Osmanlıca "Tahrirat'A, Tercüme İçin" Kayıtlı - 26X20,5 Cm

    TLSold
  • Çok Çok Nadir "Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükumeti" Pasaport Cüzdanı-Carnet De Passeport Valable Pour Un An - Muş Valiliği Tarafından Verilmiş, Fotoğraflı, 32 Sayfa - Erken Cumhuriyet Döneminde Kullanılmış Ancak Cumhuriyet'İn İlanından Önce İmal Edilmiş Ve Çok Temiz Kondisyondadır. - 1931 Tarihli

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Çok Çok Nadir "Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükumeti" Pasaport Cüzdanı-Carnet De Passeport Valable Pour Un An - Muş Valiliği Tarafından Verilmiş, Fotoğraflı, 32 Sayfa - Erken Cumhuriyet Döneminde Kullanılmış Ancak Cumhuriyet'İn İlanından Önce İmal Edilmiş Ve Çok Temiz Kondisyondadır. - 1931 Tarihli

    TLSold
  • Türkiye Cumhuriyeti Adliye Vekaleti Evlenme Cüzdanı-Yaldız Baskılı Orjinal Deri Cildinde, 21 Temmuz 1927 Tarihli, Fotoğrafları Tam, 48 Sayfa - Kağıtçılık Ve Matbaacılık Türk Anonim Şirketi

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Türkiye Cumhuriyeti Adliye Vekaleti Evlenme Cüzdanı-Yaldız Baskılı Orjinal Deri Cildinde, 21 Temmuz 1927 Tarihli, Fotoğrafları Tam, 48 Sayfa - Kağıtçılık Ve Matbaacılık Türk Anonim Şirketi

    TLSold
  • Hikmet Barutçugil 1998 İmzalı Karanfil Çiçekli Ebru-Dış Pervazı İle Ara Pervazı Ebrulu, Çerçevesinde - 40,5X31,5 Cm

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Hikmet Barutçugil 1998 İmzalı Karanfil Çiçekli Ebru-Dış Pervazı İle Ara Pervazı Ebrulu, Çerçevesinde - 40,5X31,5 Cm

    TLSold
  • Masonluk Türkiye Ailesi Muhibbanı Hürriyet Hahfili Fevkalade Celse Davetiyesi-Matem Celsesi İçin Üstad-I Muhterem Dr. Salim Ahmet Ve D.Grigoryadi İsimleriyle - 22X32,5 Cm

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Masonluk Türkiye Ailesi Muhibbanı Hürriyet Hahfili Fevkalade Celse Davetiyesi-Matem Celsesi İçin Üstad-I Muhterem Dr. Salim Ahmet Ve D.Grigoryadi İsimleriyle - 22X32,5 Cm

    TLSold
  • 1293 Osmanlı -Rus Seferi (1877 -1878) - Haritası - 93 Harbi Olrak'Da Bilinen Bu Savaş Osmanlı İçin Bir Felaketle Sonuçlanmış Ve Harbin Neticesinde Rus Ordusu İstanbul Yeşilköy'E Kadar Gelmişti.-Tuna'Da Bulunan İdare-İ Nehriye Vapurları, İdareyi Mahsusa Vapurları, Seyyar Vapurlar, Zırhlı Donanmayı Hümayun'U Gösterir Grafik Listeler İhtiva Eder. 52 Adet Vapur İsmi Mevcut.  58X80

    Lot No: 172

    Lot: 172

    1293 Osmanlı -Rus Seferi (1877 -1878) - Haritası - 93 Harbi Olrak'Da Bilinen Bu Savaş Osmanlı İçin Bir Felaketle Sonuçlanmış Ve Harbin Neticesinde Rus Ordusu İstanbul Yeşilköy'E Kadar Gelmişti.-Tuna'Da Bulunan İdare-İ Nehriye Vapurları, İdareyi Mahsusa Vapurları, Seyyar Vapurlar, Zırhlı Donanmayı Hümayun'U Gösterir Grafik Listeler İhtiva Eder. 52 Adet Vapur İsmi Mevcut. 58X80

    TLSold
  • 1293 Osmanlı -Rus Seferi (1877 -1878) Şıpka Geçidi Haritası-Şıpka Geçidi Muharebeleri, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı Sırasında Osmanlı Ve Rus Birliklerinin Çok Büyük Bir Stratejik Önemi Olan Şıpka Geçidi'Ni Ele Geçirmek Üzere Yaptıkları Dört Değişik Muharebeden Oluşan Bir Muharebeler Dizisidir. Şıpka Geçidi Günümüzde Bulgaristan'In Sınırları İçinde Yer Alan Balkan Dağları Üzerindeki Bir Geçittir. Şıpka Geçidi Tuna Nehri Boylarındaki Rusçuk Kentinden Başlar Ve Edirne'Ye Kadar Uzanır. En Yüksek Noktasında 1.150 Metrelik Bir Rakıma Ulaşan Şıpka Geçidi 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı Sırasında Balkanları Aşarak İstanbul'A Doğru Saldırıya Geçmiş Rus Ordusu İçin Büyük Bir Engel Oluşturuyordu. Şıpka Geçidi Ele Geçirildiği Takdirde Edirne'Ye Kadar Rus Ordusunun Önü Açık Olacaktı. O Yüzden Burada Osmanlılar Ve Ruslar Arasında 4 Değişik Muharebe Yaşandı.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    1293 Osmanlı -Rus Seferi (1877 -1878) Şıpka Geçidi Haritası-Şıpka Geçidi Muharebeleri, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı Sırasında Osmanlı Ve Rus Birliklerinin Çok Büyük Bir Stratejik Önemi Olan Şıpka Geçidi'Ni Ele Geçirmek Üzere Yaptıkları Dört Değişik Muharebeden Oluşan Bir Muharebeler Dizisidir. Şıpka Geçidi Günümüzde Bulgaristan'In Sınırları İçinde Yer Alan Balkan Dağları Üzerindeki Bir Geçittir. Şıpka Geçidi Tuna Nehri Boylarındaki Rusçuk Kentinden Başlar Ve Edirne'Ye Kadar Uzanır. En Yüksek Noktasında 1.150 Metrelik Bir Rakıma Ulaşan Şıpka Geçidi 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı Sırasında Balkanları Aşarak İstanbul'A Doğru Saldırıya Geçmiş Rus Ordusu İçin Büyük Bir Engel Oluşturuyordu. Şıpka Geçidi Ele Geçirildiği Takdirde Edirne'Ye Kadar Rus Ordusunun Önü Açık Olacaktı. O Yüzden Burada Osmanlılar Ve Ruslar Arasında 4 Değişik Muharebe Yaşandı.

    TLSold
  • Kutmanizade Şamlı İskender - İçinde Nişabürek, Yörük Semai, Nişabürek Şarkı, Suzidil Şarkı, Nihavent Şarkı Notaları Bulunan El Yazması Nota Defteri-Boş Sayfaları Da Vardır.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Kutmanizade Şamlı İskender - İçinde Nişabürek, Yörük Semai, Nişabürek Şarkı, Suzidil Şarkı, Nihavent Şarkı Notaları Bulunan El Yazması Nota Defteri-Boş Sayfaları Da Vardır.

    TLSold
  • Walt Disney Miki Haftalık Mecmua - Cilt:13  Pulan Yayınları 1963 (Sayı 80,81,82,83,84)- Orijinal Cildinde, Çok Temiz

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Walt Disney Miki Haftalık Mecmua - Cilt:13 Pulan Yayınları 1963 (Sayı 80,81,82,83,84)- Orijinal Cildinde, Çok Temiz

    TLSold
  • Ukrayna Ve İstiklal Mücahedeleri-V. Mruskıy-İstanbul-1930-Cumhuriyet Matbaası-226 Sayfa+Harita

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Ukrayna Ve İstiklal Mücahedeleri-V. Mruskıy-İstanbul-1930-Cumhuriyet Matbaası-226 Sayfa+Harita

    TLSold
  • İzmir Erkek Lisesi 1936 Yıllığı - Ticaret Basımevi İzmir - Cilt 1 - 192 Sayfa + Reklamlar - Baştan Sona Fotoğraflı Nadir Bir Eğitim Yıllığı

    Lot No: 177

    Lot: 177

    İzmir Erkek Lisesi 1936 Yıllığı - Ticaret Basımevi İzmir - Cilt 1 - 192 Sayfa + Reklamlar - Baştan Sona Fotoğraflı Nadir Bir Eğitim Yıllığı

    TLSold
  • The Harem - N.M. Penzer 2. Baskı 1965 - 276 1 Katlanan Plan, 7'Si Çift Sayfada 37 Levha. Batılı Eserlerde Genellikle Hayali Tasvirlerle Betimlenen Osmanlı Harem'İnin Gerçekte Ne Olduğunu Batı Dünyasına Gösteren En Önemli Eseredir.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    The Harem - N.M. Penzer 2. Baskı 1965 - 276 1 Katlanan Plan, 7'Si Çift Sayfada 37 Levha. Batılı Eserlerde Genellikle Hayali Tasvirlerle Betimlenen Osmanlı Harem'İnin Gerçekte Ne Olduğunu Batı Dünyasına Gösteren En Önemli Eseredir.

    TLSold
  • Musavver Tarih-İ Hayvanat - M. Emin Matbaa-İ Osmaniye 1310 - 71 Sayfa + 24 Levha (Levhaların 3'Ü Haliyle)

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Musavver Tarih-İ Hayvanat - M. Emin Matbaa-İ Osmaniye 1310 - 71 Sayfa + 24 Levha (Levhaların 3'Ü Haliyle)

    TLSold
  • İstanbul Beyazıt Sosyal Yaşam. Tramvaylar, İett Otobüsleri, Damalı Yolcu Bekleyen Taksiler. 1960'Lar Güzel Bir Büyük Boy İstanbul Fotoğrafı-30X38 Cm.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    İstanbul Beyazıt Sosyal Yaşam. Tramvaylar, İett Otobüsleri, Damalı Yolcu Bekleyen Taksiler. 1960'Lar Güzel Bir Büyük Boy İstanbul Fotoğrafı-30X38 Cm.

    TLSold
  • Eskişehir Odun Pazarı Mektebi - Osmanlıca Tabelalı- 9X14 Cm.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Eskişehir Odun Pazarı Mektebi - Osmanlıca Tabelalı- 9X14 Cm.

    TLSold
  • Eskişehir 23 Nisan Bayramı Öğrenciler Çocuk Şenliğinde- 9X14 Cm.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Eskişehir 23 Nisan Bayramı Öğrenciler Çocuk Şenliğinde- 9X14 Cm.

    TLSold
  • Eskişehir Orta Mektebi Osmanlıca Tabelalı- 9X14 Cm.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Eskişehir Orta Mektebi Osmanlıca Tabelalı- 9X14 Cm.

    TLSold
  • Eskişehir Panorama- 9X14 Cm.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Eskişehir Panorama- 9X14 Cm.

    TLSold
  • 1838 Yılı W.H. Barlett Constantinople Üsküdar Valide Sultan Camii 1838 Tarihli-19X27 Cm. Çelik Baskı Gravür.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    1838 Yılı W.H. Barlett Constantinople Üsküdar Valide Sultan Camii 1838 Tarihli-19X27 Cm. Çelik Baskı Gravür.

    TLSold
  • 1838 Yılı W.H. Barlett Constantinople Boğaziçi Tarabya Eski Türk Evleri-19X27 Cm.  Çelik Baskı Gravür.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    1838 Yılı W.H. Barlett Constantinople Boğaziçi Tarabya Eski Türk Evleri-19X27 Cm. Çelik Baskı Gravür.

    TLSold
  • 1838 Yılı W.H. Barlett Constantinople Kapalı Çarşı'Dan Bir Görünüm-19X27 Cm.  Çelik Baskı Gravür.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    1838 Yılı W.H. Barlett Constantinople Kapalı Çarşı'Dan Bir Görünüm-19X27 Cm. Çelik Baskı Gravür.

    TLSold
  • Ressam İsmail Acar İmzalı Fatih Sultan Mehmed Han Portresi ve Ayasofya Camii Konulu Yağlıboya Resim-29X22 Cm.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Ressam İsmail Acar İmzalı Fatih Sultan Mehmed Han Portresi ve Ayasofya Camii Konulu Yağlıboya Resim-29X22 Cm.

    TLSold
  • Geçmiş Zaman İçinde - İki Ayda Bir Çıkar Mizah Albümü - Hazırlayan Ressam Salih - Sayı:1

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Geçmiş Zaman İçinde - İki Ayda Bir Çıkar Mizah Albümü - Hazırlayan Ressam Salih - Sayı:1

    TLSold
  • Dünden Hatıralar - Münif Fehim Ve Ercüment Ekrem - 7 Gün Neşriyatı

    Lot No: 190

    Lot: 190

    Dünden Hatıralar - Münif Fehim Ve Ercüment Ekrem - 7 Gün Neşriyatı

    TLSold
  • Memories Of A Soldier Of Fortune General Rafael De Nogales - First Published İn America New York 1932-1914 Eylülünde, I. Dünya Savaşı'Nın Çıkmasını Takiben Avrupa'Ya Gitti.[4] Başarısızlıkla Sonuçlanan Belçika Ve Fransa Adına Savaşma İsteklerinin Ardından Bulgaristan'Da Alman Ataşemiliteri Binbaşı Colmar Von Der Goltz İle Aynı Ülke Nezdindeki Osmanlı Ortaelçisi Fethi Bey'İn Girişimleri Sonucunda, Yabancı Askerî Uzman Olarak 1915'İn Ocak Ayında İstanbul'A Geldi.[5] Şubat Ayında 3. Ordu'Ya Atanan Nogales, 12 Şubat 1915'Te Doğu Cephesi'Nde Savaşmak Üzere Yola Çıktı.[6] Nisan-Mayıs 1915 Tarihlerinde Gerçekleşen Van İsyanı Sırasında, Bölgedeki Jandarma Birimlerine Atandı. 1917'Den İtibaren Görev Yaptığı Sina Ve Filistin Cephesi'Nde, 3. Süvari Tümeni'Nin Emrine Verildi.[7] Osmanlı Ordusu'Nda 1919 Yılına Kadar Önce Yüzbaşı, Sonraları İse Binbaşı Olarak Görev Yaparken; Kendisine Colmar Von Der Goltz Tarafından Harp Madalyası, Müşir Abdullah Paşa Tarafından İse Kılıçlı Mecidi Nişanı Verildi.[6] Ayrıca Kendisine Alman İmparatoru Kaiser Iı. Wilhelm Tarafından Demir Haç Madalyası Verildi. 380 Sayfa.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Memories Of A Soldier Of Fortune General Rafael De Nogales - First Published İn America New York 1932-1914 Eylülünde, I. Dünya Savaşı'Nın Çıkmasını Takiben Avrupa'Ya Gitti.[4] Başarısızlıkla Sonuçlanan Belçika Ve Fransa Adına Savaşma İsteklerinin Ardından Bulgaristan'Da Alman Ataşemiliteri Binbaşı Colmar Von Der Goltz İle Aynı Ülke Nezdindeki Osmanlı Ortaelçisi Fethi Bey'İn Girişimleri Sonucunda, Yabancı Askerî Uzman Olarak 1915'İn Ocak Ayında İstanbul'A Geldi.[5] Şubat Ayında 3. Ordu'Ya Atanan Nogales, 12 Şubat 1915'Te Doğu Cephesi'Nde Savaşmak Üzere Yola Çıktı.[6] Nisan-Mayıs 1915 Tarihlerinde Gerçekleşen Van İsyanı Sırasında, Bölgedeki Jandarma Birimlerine Atandı. 1917'Den İtibaren Görev Yaptığı Sina Ve Filistin Cephesi'Nde, 3. Süvari Tümeni'Nin Emrine Verildi.[7] Osmanlı Ordusu'Nda 1919 Yılına Kadar Önce Yüzbaşı, Sonraları İse Binbaşı Olarak Görev Yaparken; Kendisine Colmar Von Der Goltz Tarafından Harp Madalyası, Müşir Abdullah Paşa Tarafından İse Kılıçlı Mecidi Nişanı Verildi.[6] Ayrıca Kendisine Alman İmparatoru Kaiser Iı. Wilhelm Tarafından Demir Haç Madalyası Verildi. 380 Sayfa.

    TLSold
  • Saudi Arabia By The First Photographers - William Facey - Londra 1996 -128 Sayfa Baştan Sona Fotoğraflı

    Lot No: 192

    Lot: 192

    Saudi Arabia By The First Photographers - William Facey - Londra 1996 -128 Sayfa Baştan Sona Fotoğraflı

    TLSold
  • Focus East - Early Photograph İn The Near East  1839 - 1885 Nissan N. Perez Milano 1988. 256 Sayfa. 275 Fotoğraf İçerir

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Focus East - Early Photograph İn The Near East 1839 - 1885 Nissan N. Perez Milano 1988. 256 Sayfa. 275 Fotoğraf İçerir

    TLSold
  • İstanbul Park Oteli - Menü Ve İçki Listesi 1968

    Lot No: 194

    Lot: 194

    İstanbul Park Oteli - Menü Ve İçki Listesi 1968

    TLSold
  • İstanbul Taksim Belediye Gazinosu 1948 Tarihli Menü, Arkası Unesco 1948 Türkiye Toplantısı Dolayısıyla Ülkemize Gelen Pek Çok Meşhurdan İmzalı.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    İstanbul Taksim Belediye Gazinosu 1948 Tarihli Menü, Arkası Unesco 1948 Türkiye Toplantısı Dolayısıyla Ülkemize Gelen Pek Çok Meşhurdan İmzalı.

    TLSold
  • Ankara Türkiye Jeoloji Kurumu Yemek Listesi Ve İçki Listesi 1952

    Lot No: 196

    Lot: 196

    Ankara Türkiye Jeoloji Kurumu Yemek Listesi Ve İçki Listesi 1952

    TLSold
  • Sabık Fratelli Haim Ticarethanesi Kağıtçılık Ve Matbaacılık A.Ş Fiskal Pullu İki Farklı Antetli 1929- 1931 Doküman Lotu

    Lot No: 197

    Lot: 197

    Sabık Fratelli Haim Ticarethanesi Kağıtçılık Ve Matbaacılık A.Ş Fiskal Pullu İki Farklı Antetli 1929- 1931 Doküman Lotu

    TLSold
  • 120 Ülkenin Bayrakları Ve Posta Pullarıyla İlgili Sigara Kartlarını İhtiva Eden Eksiksiz Albüm.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    120 Ülkenin Bayrakları Ve Posta Pullarıyla İlgili Sigara Kartlarını İhtiva Eden Eksiksiz Albüm.

    TLSold
  • Fotojenik Güzeller Albümü - İstanbul 1951 - Schaub Radyolarının Kuruluşunun 25. Senesi Nedeniyle Yapılan Güzellik Yarışması Albümü - Kitap Sonunda Çok Nadir Firma Reklamları Bulunmaktadır.-14X19.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Fotojenik Güzeller Albümü - İstanbul 1951 - Schaub Radyolarının Kuruluşunun 25. Senesi Nedeniyle Yapılan Güzellik Yarışması Albümü - Kitap Sonunda Çok Nadir Firma Reklamları Bulunmaktadır.-14X19.

    TLSold
  • 1940 Model Araçlara Mahsus Sinop Hususi Otomobil Plakası-14.5X32 Cm

    Lot No: 200

    Lot: 200

    1940 Model Araçlara Mahsus Sinop Hususi Otomobil Plakası-14.5X32 Cm

    TLSold